Članek
Poudarite svoje prednosti
Objavljeno Oct 07, 2015

Vas motijo velik nos, tanke ustnice ali podbradek? S pravilnimi tehnikami ličenja se naučite moteče dele obraza prikriti ter poudariti svoje prednosti!

Tanke ustnice

Ne veste, da jih lahko na pogled naredite bolj sočne? Uporabljajte sijoča bleščila za ustnice intenzivnih, močnih barv, a pazite na to, da odgovarjajo vaši polti. Dober trik je, da uporabljate sijoče, bleščeče senčilo, ki ga nanesite na sredino zgornje in spodnje ustnice. Prvi korak naj bo nanašanje korektorja ob zunanjem robu ustnic, potem šminke, na koncu pa pazljivo nanesite svetlo senčilo na sredino ustnic. Ustnice bodo na pogled polnejše in večje.

Velik nos

Čeprav je velik nos težko prikriti z ličili, obstaja nekaj trikov, s katerimi bo ta del obraza videti manjši. Gre predvsem za poudarjanje ostalih delov obraza, da se preusmeri pozornost. Če je nos dolg, ga lahko na pogled skrajšate tako, da intenzivno naličite oči, še posebno spodnji del oči, torej nanesete debelejši sloj maskare na spodnje trepalnice. Poleg tega lahko nanesete senčilo v rjavem odtenku tik pod oči ter rtako ustvarite naravno senco spodnjih trepalnic, s čimer se bo nos na pogled skrajšal. Če želite na pogled zmanjšati nos, nanesite temnejši tekoči puder pod nos in na konico nosu, če pa ga želite podaljšati, na ti mesti nanesite svetlejši puder. Ožji nos bo videti širši, če boste na oba stranska dela nosu nanesli svetlejši odtenek tekoče podlage. Širši nos pa bo na pogled ožji, če na nosnici nanesete temnejši puder, na most nosu (med oči) pa svetlejšo podlago.

Podbradek

Lahko se poigrate s senčenjem tako, da podbradek posvetlite s tekočim pudrom svetlejšega odtenka, ko ga uporabljate za obraz. Izogibajte se oblačilom, ki jih zapenjate do grla, saj boste na ta način še bolj poudarili podbradek. Raje dajte pozornost dekolteju, ki bo zagotovo pritegnil več pogledov od podbradka.

Izbočena ali vbočena brada

Pri poudarjeni bradi morate na pogled povečati ustnice, tako da 'vzamete' prostor spodnji čeljusti. Uporabite živahno šminko in bleščilo ter bolj poudarite spodnjo ustnico. Če je brada vbočena, pa s šminko poudarite cele ustnice.

Visoko in široko čelo

Tak tip čela po ljudskem izročilu označuje modrega človeka, zato ga skoraj ne moremo uvrščati med pomanjkljivosti. Če pa kljub temu s svojim videzom niste zadovoljni, nosite frufru (raven ali poševen), s katerim pokrijete čelo. Ne nosite visoko spetih las, kar prav tako še poudari čelo. Z ličili pa čelo zožite tako, da ga z leve in desne strani osenčite s temnejšim senčilom ali bronzerjem.

Fotografija: Depositphotos