Članek
Majhen dom, velika družina
Objavljeno Sep 30, 2015

Pomanjkanje kvadrature se najbolj pozna pri velikih družinah, s premišljenim in kreativnim razporedom pa je mogoče ustvariti kotiček za vsakega družinskega člana.

Otrokom vsekakor zagotovite dovolj prostora za učenje in igro. Dolge ure namreč preživijo med igranjem, njihovo najljubše mesto pa so tla. Tako se v njihove sobe najbolje vklopijo tla iz gume, ki preprečuje drsenje in blaži padce. Dobrodošle so tudi preproge in vreče za sedenje. Deljenje sobe ni nujno naporno, temveč je lahko tudi priložnost za še več zabave in druženja. Pazite, da ima vsak otrok dovolj svojega prostora, če pa je tega minimalno, si omislite pograde ali podobne posteljne sisteme, ki bodo to zagotovili. Zaradi varnosti pazite le, da je otrok, ki spi na zgornji postelji, star vsaj šest let in da je postelja čvrsto in varno grajena.

Velika družina zahteva tudi veliko shranjevalnega prostora. V tem primeru so dobrodošle vgradne omare in regali, v katere shranjujemo škatle (vanje pa drobnarije, tudi igračke). Dom bo videti bolj urejeno, otroci pa se bodo hitro naučili pospraviti za seboj.

Fotografija: Depositphotos