Članek
Vadba za boljši seks
Objavljeno Sep 18, 2015

Pilates je odličen za splošno zdravje in gibčnost, izbrane vaje pa vam lahko pomagajo izboljšati tudi spolno življenje. Preizkusite jih ...

Obrnjena miza

1. Sedite na tla, noge naj bodo razširjene v širini bokov, kolena pokrčena, stopali na tleh, roke pa na tleh za vami. Dlani naj bodo obrnjene proti telesu.

2. Dvignite boke in zadnjico, da so trup in stegna poravnani vzporedno s tlemi. Držite položaj nekaj sekund, nato se počasi spustite. Napravite 2-3 serije po 10 ponovitev.

S prsti proti nebu

1. Lezite na tla z rokama ob telesu, nogi pa dvignite proti stropu, tako da bosta pravokotni proti tlom (tudi stopala).

2. Napnite trebušne mišice, izdihnite in prste na nogah stegnite proti stropu (napravite 'špičke'), ne da bi trtico dvignili s tal. Počasi vrnite stopala v prvotni položaj. Napravite 2-3 serije po 10 ponovitev.

Škarje

1. Začetni položaj je enak kot pri zgornji vaji (s prsti proti nebu).

2. V enem gibu, napnite trebušne mišice, dvignite glavo in rame s tal, eno nogo približajte obrazu in jo primite z obema rokama, drugo nogo pa nekoliko spustite k tlom, da vaši nogi oblikujeta črko V. Ponovite 20-krat, pri čemer izmenjavajte nogi.

Sedeči dvig

1. Lezite z iztegnjenima nogama, stopala naj bodo v fleks položaju (pravokotno na tla) roke iztegnite pred telo.

2. Napnite trebušne mišice in počasi dvignite zgornji del telesa s tal, eno vretence za drugim, dokler niste v sedečem položaju. V sedečem položaju mora hrbet biti popolnoma raven, noge iztegnjene, roki pa vzporedno z nogama. Spust nazaj na tla pričnite s spustom brade do prsi in se počasi spuščajte, ponovno eno vretence za drugim. Ponovite 10- do 15-krat.

Fotografija: Profimedia