Članek
Čarobna pravljica v Arboretumu
Objavljeno Aug 31, 2015

Za sedmimi gorami in sedmimi vodami ... v oazi cvetja, metuljev in dinozavrov, je zadnjo nedeljo v avgustu potekal prav poseben dan.

Sončni vikend je začinila čarobna pravljica, v kateri so glavno vlogo odigrali predvsem otroci. V Arboretumu Volčji Potok je namreč potekal že 22. Čarobni dan. Tokrat Čarobni dan z Lidlom. Dogodek namenjen najmlajšim in njihovim staršem je privabil več kot 20 tisoč obiskovalcev, ki so se prepustili zgodbi Čarobnega dne. Po kotičkih cvetličnega parka so odmevali otroški glasovi, smeh in vzkliki sreče.

Melodija Mestne godbe Kamnik z mimohodom mažoretk Veronika in mnogih razigranih maskot je otvorila družinsko pravljico. Na zelenicah Arboretuma so se prebudile številne ustvarjalne delavnice, plesne in športne dejavnosti ter čarobne dogodivščine in zabava za vse starosti. Pisana vsebina Čarobnega dne z Lidlom je zgodbo dneva naredila še bolj zanimivo, drugačno in privlačno.

Veselo je bilo tudi na Čarobnem odru. Številni nastopajoči so zgodbi dodali mavrične ilustracije. Vsak svoj delček zgodbe so prispevali: Alex Volasko, Miha Debevec in Tomaž Rožanec, Regina, Trkaj, Nuša Derenda, Ansambel Šrangarji, Eva Černe, Omar Naber, Špela Grošelj, Žana, Eva Boto, Rok'n'band, Alenka Gotar z Ansamblom Anžeta Šuštarja ... Manjkalo ni niti plesnih nastopov ter adrenalina, ki sta ga čudoviti zgodbi dodala Filip in Blaž - F&B Acrobatics.

Organizatorka Čarobnega dne Barbara Novak v družbi podžupana občine Kamnik Slapar Mateja, pevke Nuše Derende in Čarobne vile.

Vsaka pravljica ima svoj konec in tudi zgodba Čarobnega dne se je ob sončnem zahodu poslovila od obiskovalcev. Z besedami hvaležnosti jo je zaključila organizatorka Barbara Novak iz družbe Zavod Zaupanje.

Vesela sem, da smo lahko danes za vas napisali čudovito pravljico. Nikoli mi ne bi uspelo brez vseh soudeleženih. Hvaležna sem vsem, ki so prispevali svoj delček sebe in zgodbi dodali novo poglavje. Pravljice se po navadi končajo s srečnim koncem in prepričana sem, da je danes bilo tako. Zame so zmaga vsi nasmejani obrazi, srečni otroci in energija, ki je preplavila čudovito okolje Arboretuma Volčji Potok.

Fotografije: Simon Gašparovič, Aleš Romaniuk, Sašo Radej