Članek
Vadba za čvrstejše prsi
Objavljeno Aug 27, 2015

Si želite lepega dekolteja in čvrstih prsi? Za vas smo poiskali 5 preprostih vaj, s katerimi boste prsi dvignili in učvrstili brez bolečih kirurških posegov.

Ko izvajate vaje za prsi, pazite na izvedbo. Gibi ne smejo biti niti prehitri niti prepočasni, da ne bi preveč nategnili prsnih mišic. Začnite s petimi serijami po pet ponovitev, potem pa povečajte na deset serij po osem ponovitev. Hrbet mora vedno biti poravnan, dihajte pri obremenitvi in izdihujte med vrnitvijo v začetni položaj.

#1 Spustite se na kolena in roke, ki jih držite v širini ramen. Dlani obrnite navznoter. Hrbet naj bo poravnan, popek potegnite proti hrbtenici. Roki pokrčite v komolcih in prsi spuščajte proti tlom, potem pa se vrnite v začetni položaj.

#2 Lezite na hrbet, pokrčite noge v kolenih in vzemite v roki manjši uteži (1 kg). Roki morata bodo stegnjeni, trebuh napet. Dvignite roki v pokončen položaj in spuščajte proti tlom – pazite, da ne premikate hrbta. Vrnite v začetni položaj.

#3 Lezite na hrbet, kolena pokrčite in dvignite proti trebuhu s prekrižanimi gležnji. V roki vzemite uteži in jih pokrčite tako, da so dlani v viši prsi. Stegnite roki v zrak, kratko zadržite in spustite v začetni položaj.

#4 Lezite na hrbet, kolena pokrčite in dvignite proti trebuhu s prekrižanimi gležnji. Vzemite žogo v roke in jo držite malo nad prsmi. Z vzdihom žogo čim bolj stisnite. Sprostite pritisk in izdihnite.

#5 Ko imate nekaj prostih trenutkov, stojte, dlani položite eno na drugo in jih stiskajte skupaj v višini prsi, lakti pa dvignite v višino ramen. Ta enostavna vaja bo okrepila mišice, ki obkrožajo in podpirajo prsi, dvignila jih bo in tako na pogled povečala.

Fotografija: Profimedia