Članek
Seks: ko si ga bolj želi ona
Objavljeno Jul 10, 2015

Moški naj bi bili vedno pripravljeni na posteljne vragolije, medtem ko so ženske tiste, ki jih pogosto 'boli glava'. Gre za mite, ki so se usidrali globoko v naše zavesti, a so vse prej kot resnični. Ni namreč redkost, da so ženske tiste, ki si seksa želijo bolj od svojih partnerjev.

Kaj storiti, ko je vaš libido na višku, vaš partner pa ni najbolj zainteresiran?

Ne prepustite se teorijam

Ženske in moški pravzaprav nismo tako zelo različni, zato naslednjič, ko vašemu dragemu ne bo do seksa, ne pričnite v glavi plesti teorijo o vzroku za njegovo nezainteresiranost. Preden pomislite, da je zagotovo kriva vaša postava, se spomnite, kolikokrat se vam preprosto ne ljubi, ker ste preveč utrujeni ali si niste obrili nog. Pri moških je enako – včasih pač niso razpoloženi, brez da bi za to moral obstajati kak globlji razlog. Enako kot ženski tudi moški libido ni nekaj, kar lahko enostavno prižgemo in ugasnemo.

Ko ugotovite, da za zavrnitev niste krivi vi, se boste z njo lažje sprijaznili. Pomembno je, da zavrnitve v sebi ne premlevate, saj se hitro lahko prične razvijati in postane večja težava, kot dejansko je. Če se to ne dogaja redno (več kot nekaj tednov zaporedoma), zadevo raje odmislite.

Prižgite TV

Ko se prvič umakne od vas, se uprite instinktu, da bi ga morali zapeljati. Stvari, ki običajno delujejo, bodo v tem primeru imele nasproten učinek in nanj delovale stresno, hkrati pa se boste počutili še slabše, če se ne bo odzval. Veliko bolje je, da odložite idejo o seksu in se posvetite čemu drugemu – na primer stiskanju pred televizijskim zaslonom. Takšni intimni trenutki namreč lahko pomagajo ponovno dvigniti libido, pravijo seksologi. Tako bo z njegovih ramen padlo breme, da vas mora vedno biti pripravljen zadovoljiti, sproščenost pa je osnova za spolno poželenje.

Nežno in počasi

Ko vstane iz postelje, ga nežno pobožajte po spodnjem delu hrbta, ali pa mu zmasirajte ramena, ko skupaj gledata televizijo. Dotiki povzročijo sproščanje oksitocina, hormona, ki ga imenujejo tudi hormon ljubezni. Na ta magični hormon se bo njegovo telo odzvalo z željo po večjem stiku z vami. Če se na vaše namige ne odzove takoj, ne obupajte, saj s ponovno vzpostavitvijo telesne povezanosti ustvarjate dobro podlago za prihodnje seksualne dogodivščine. Najpomembneje pa je, da to počnete na neočiten, neagresiven način, po katerem se ne počutite zelo zavrnjene, če se še vedno ne odzove.  

Fotografija: Depositphotos