Članek
Mavrični dan ljubezni
Objavljeno Jun 29, 2015

26. junij 2015 bo z velikimi črkami zapisan v zgodovino, saj so na ta dan istospolni pari po vsej Ameriki dobili pravico do poroke. Novica je preplavila družbene medije, odzvali pa so se tudi slavni ...

Ameriško vrhovno sodišče je 26. junija 2015 odločilo, da je prepoved poroke istospolnim parom protiustavna. Tako so istospolni pari v vseh 50 zveznih državah dobili pravico do poroke in postali enakovredni heteroseksualnim parom.

Novica je takoj preplavila družbena omrežja, na katerih so se odzvali mnogi - od anonimnih posameznikov do mega zvezd. Twitter je preplavilo tisoče sporočil veselja in ponosa, Instagram je sijal v znamenju mavričnih zastav, na Facebooku pa lahko še danes opazimo mavrične profilne fotografije. 


							 

@ritaora Happy PRIDE! #loveisourPOiSoN
@elliegoulding This is the result we wanted last night!!! Love above everything.


							 

@LanceBass We are so proud to be American today! All of our #LGBT brothers and sisters can now love freely! TY #SupremeCourt!
@zacharyquinto i am so overwhelmed with gratitude for the wisdom of our Supreme Court - and the courage of generations of LGBT crusaders who have fought hard and sacrificed much to lead us to this powerfully emotional and historic moment!!! what an amazing day for our community - and our country!


							 

@drewbarrymore #lovewins#weddingsforeveryone #loveislove
@katehudson A beautiful long overdue victory and a day to celebrate. The U.S. Supreme Court ruled that the constitution guarantees a nationwide right to same-sex marriage. #Equality #LoveWins


							 

@samantharonson Let's get married!!!
@januaryjones #equaldignity

V petek in cel vikend so se po Ameriki odvijale parade ponosa, praznovanje pa se je z največjo zaključilo v New Yorku, kjer je udeležence zabavala Ariana Grande.

Ilustracija: Depositphotos
Fotografije: Instagram, Twitter