Članek
OVCE POZIMI
Objavljeno Feb 06, 2015

Jože Mori
V Sloveniji danes nismo ustavili samo kamionov, ustavili smo tudi sneg !

Ura je 09.15, pogled skozi okno je zimski, megle so se dvignile, še malo, pa bo skoznje posijalo sonce. Imam občutek, kot da živim v neki normalni državi in ne v Norišnici.

Berem, da je imela nočna izmena zimske službe Darsa ponoči na voljo dvanajst tovornjakov in ljudi, vozniki plugov pripravljenih na 24-urni delovnik. Hahaha, manjkal je le napovedani sneg, so danes, že zarana, zapisali na portalu SIOL-a, ki so skupaj z dežurnimi ”borci s snegom” tudi dežurali.

Zmeraj, ko nekdo dela iz muhe slona, postanem zelo pozorna.

Boleče se zavedam, da je v Sloveniji le peščica (pa še ta se hitro redči)državljanov, ki jim Gospodje še niso uspeli oprati možganov.

Iz dneva v dan doživljam, kako grdo ravnajo z Ovcami. Ne le, da jim ukazujejo, kako morajo misliti, začeli so jim tudi sugerirati, da vidijo tisto, česar ni.

S težkim srcem tole pišem, a moram: vedno bolj sem prepričana, da se ”vremensko- snežna panika”, ki so jo sprožili mediji, ni zgodila slučajno!

Bojim se, da se je Nekdo želel še enkrat prepričati, so ovce res dobro vzgojene ali se, morda, moti.

Slovenija leži na področju, za katerega je značilno, da pozimi pada sneg. Včasih ga pade več, včasih manj. Imam prav ali ne?!

Normalna država (poudarek je na normalna) bi morala imeti v svojih zakonih, pravilnikih, statutih in ukrepih že zdavnaj zapisano, kaj storiti, ko in če pride do mejnih vremenskih situacij. To pomeni, da bi morale ustrezne službe že same od sebe- brez pritiska medijev, opravljati svoje dolžnosti, med katere sodi tudi izločanje tovornjakov na meji, bolj natančno in poostreno pa bi morali tudi v manj izrednih razmerah paziti na tiste, ki želijo prečkati državo brez zimske opreme.

 

Te dni sem imela grozljiv občutek, da so se mediji zmotili v koledarju in da se ne piše 6. februar temveč 6. julij. Ja, točno tako! Šele takrat, če bi padal sneg sredi poletja, bi imeli pravico, da nas strašijo, drugače pa ne! Amen. Pika.

Mi, ki smo doma na kmetih, itak vemo, kako se v pol metra snega obnašati, a tokrat- ob vsej paniki, ki so jo zganjali TV SLO; POP TV in Planet TV, so mnogi pametni in razsodni vseeno nasedli. Mnogi so panično- kot da se obeta konec sveta- kupovali najnujnejše, jemali dopust, celo tisti, ki so doma le nekaj korakov stran od šole, so mladež obdržali- za vsak slučaj – doma. Pa bi bilo treba le vreči pogled skozi okno ali proti nebu, pa bi vedeli, da jih ima Nekdo krepko za norca!

 

Upam, da so tisti, ki so tokrat v svoje najbolj izprijene namene izrabili medije in posredno nas, državljane, zelo zadovoljni. Rekla bi, da si med hihitanjem manejo roke in se režijo v pest, češ, poglej, kako zlahka smo te buteljne nategnili! Dva milijona buteljnov! Ej, to ni kar tako!

 

Bilo je (in je še) res grozljivo: nihče ni razmišljal z lastnimi sivimi celicami, ni se sledilo temu, kar so videle oči, ljudje so kot hipnotizirani buljili v TV ekrane in ne glede na to, da je bilo na cesti komaj kaj snega, na avtomobile natikali verige. Takega opustošenja možganov svet še ni videl!

 

Smo morda dobili elektrošoke, ki so omamili in zažgali treznost in razsodnost?!

Posamezniki, ki sem jih imela za pametne, pa so zlezli pod postelje in trepetali od strahu, kaj bo, češ, saj se bo svet podrl zaradi namišljenega metra snega!

 

Kdo ve, so Slovenci te dni pod vplivom LSD in ostalih močnih halucinantov?!

Zastonj se jim je govorilo, da ne bo nič od tega, da je zima, da sneg mora biti! Ne, oni so goltali apaurine in jecljali, da bo(!) katastrofa, ker so na TV tako rekli in ker je Gregorčič tako rekel.

Poizkus kogarkoli že, kako vodljivi so državljani, je izzvenel v popolnosti. Za Nobelovo nagrado!

Dotično igračkanje je še toliko bolj nevarno, ker se ga večina ovc niti ne zaveda.

Ni jim še kapnilo na očiščeno pamet, da so po eni strani na lastne oči videli, da snega ni, po drugi strani pa so jih Gospodje s pomočjo medijev zlahka prepričali, da sneg – je.

To je, milo rečeno, grozljivo, normalnega človeka postane nehote pošteno strah.

Tistim, ki manipulirajo z nami, tovrstno pranje možganov gre za spoznanje prelahko od rok.

Pa preizkus ”panike s snegom” ni bil njihov prvi!

Vzemimo samo Bavčarjev primer. Mediji že štirinajst dni silijo državljane, da kričijo:”Križaj ga!” Ne rečem, če bi bil Bavčar edini tajkun, ki ne bi sedel v zaporu! Nasprotno!

On bi bil edini, ki bi sedel!

Za ilustracijo zapišem odlomek iz Svetega pisma, ki močno, močno spominja na shizofreno stanje v Sloveniji:

Pilat jim je rekel: »Glejte, človek!« 6 Ko so ga véliki duhovniki in služabniki videli, so zavpili: »Križaj ga, križaj ga!« Pilat jim je rekel: »Vzemite ga vi in ga križajte, kajti jaz ne najdem krivde na njem.« 7 Judje so mu odgovorili: »Mi imamo Postavo in po Postavi mora umreti, ker se je delal Božjega Sina.«


Normalen človek, ki v noriji, v kateri mora živeti, želi ohraniti zdravo pamet, preprosto ne more verjeti, kaj je Država storila z državljani!

 

Ni čudno, če Korsika zapiše, citiram…”da je Pop TV uvedla novo novinarsko zvrst, ki jo lahko imenujemo “nizkonagonsko novinarstvo”, v smislu spodbujanja nizkih, najnižjih nagonov pri televizijskih gledalcih. Prizor, kako se Kerčmarjeva zaganja, “pljuva”, obtožuje dr. Metko Zorc, da naj, za vraga, že prizna, da goljufivo varuje svojega pacienta Igorja Bavčarja, bo vsekakor odšel v zgodovino…”

Smo še ljudje ali smo postali zverine, s katerimi Gospodarji & mediji ravnajo tako, kot se jim zahoče?!

Skrajno ogabno. Skrajno nečloveško.

 

Slovenske zveri bi bolnega človeka zvlekle na Kongresni trg in ga križale, morda celo razčetverile, ker so v njih prebudili najnizkotnejše nagone?!
Pa saj to ni več normalno!

 

V Sloveniji gre zares.

Mrhovinarji se bodo- za uvod- zbrali jutri, na demonstraciji Proti privatizaciji. Če ne bo pomagalo, se bodo državljanov, bojim se, da bo tako, lotili zgrda.

Te dni so z manipulacijo s ”snežnimi razmerami” ugotovili, da je to možno. Ne le možno, celo zelo enostavno!

Državljani Manipulantom jedo z roke!

Če bi bili pametni, žal, to nismo, bi se lahko iz ”snežne zgodbe” česa naučili. Recimo, da medijem ni dosti verjeti. Politiki še dosti manj.

Zgolj en teden brez medijev zadošča, da začne človek znova verjeti, da se niti nima tako slabo, kot ga prepričujejo.

 

P.S.

Marija Gantar- moja sokrajanka- je na FB zapisala spomine svojega očeta na leto 1952, ko so morali Žirovci z lopatami prekidati sneg vse do Trebije.

” Najprej so orali s plugi s konjsko vprego, pa bi jih pri Fužinah kmalu potegnilo v Soro, zato so prišli domov s konji peš. Snežilo je precej že 18.januarja, od 25. do 28. januarja ga je padlo spet skoraj meter. Ko se je ta sneg že malo stlačil, je začelo močno snežiti 13. februarja. V Žireh so ga namerili skupaj že s prejšnjim, stlačenim 175 cm, po hribih okrog čez dva metra. Nekatere strehe so začele močno škripati, zato so začeli iz vseh streh sneg spravljati, kakor je kdo vedel in znal. Pri nas so ga na hiši čez celo dolžino strehe z žično vrvjo odrezali, iz hlevske strehe pa odkidali. Oče je izračunal, da ga je bilo na hlevski strehi čez 300 ton. Na cesto je šlo kidat dva dni zaporedoma po 100 delavcev iz Alpine. Šele v soboto 16.2. se je drugi skupini posrečilo, da so ozko pot prekopali do Trebije. V nedeljo pa so bili mobilizirani vojni obvezniki od 1900 letnika dalje, da so cesto širili. Za kidanje so bili mobilizirani vojni obvezniki še naslednji teden v četrtek, petek in soboto. Do Trebije so napravili tako široko pot, da sta se lahko srečali dve vpregi. Stene ob cesti iz stlačenega snega so bile povsod visoke čez dva metra. V petek (drugi teden) je nad Žirmi letelo več letal. Menda so nosili hrano v kraje ki se še niso odkopali iz snega.”