Vsi rezultati
 1 2 3 »  Zadnja
Opis: Prva slovenska založba. Slovensko leposlovje, prevodi tujega leposlovja, otroška in mladinska književnost, strokovna literatura, priročniki, učbeniki ...
Opis: Učitelj filozofije v gimnaziji. Avtor del Portret nomada: Deleuzova socialna filozofija (Krtina, 2013) in Eseji iz kritične pedagogike: o solidarnosti in skrbi za obče dobro v neoliberalnem svetu (Založba Sofia, 2020).
Opis: Raziskovalno področje na katerem delujem, je MARKETING. Ožja področja, ki jih izvajam s predmeti so: Raziskovanje marketinga, Prodaja, Strateški marketing in Marketinški informacijski sistem.
Opis: Ulica padlih borcev 23 1000 Ljubljana 01 565 51 20 http://www.klinika-vtz.si/
Opis: TrueCAD d.o.o.
Opis: Faktor je pogovorna oddaja o politiki, gospodarstvu, medijih, šovbiznisu in športu, na slovenski televiziji TV3. IZJAVA O AVTORSKIH PRAVICAH Izjava o avtorskih pravicah V skladu s členom 107 Zakona o avtorskih pravicah iz leta 1976 se dodaja možnost "poštene uporabe" za namene, kot so kritike, komentarji, poročanje o novostih, poučevanje, štipendiranje in raziskave. Poštena uporaba je uporaba, dovoljena z zakonom o avtorskih pravicah, ki bi sicer lahko kršila. Neprofitna, izobraževalna ali osebna uporaba je namenjena ravnovesju v korist poštene uporabe.
Posavski konj: Prilagoditve in spremembe v rejskem programu  
Populacija posavskega konja se je v zadnjih 20 letih z uvedbo programa genske banke in uvrstitvijo med ogrožene pasme ustalila in razvila kot najbolj priljubljena v slovenski konjereji.  Genetska osnova populacije se je s standardizacijo (uvedba linij in rodov) razširila in s skrbno načrtovano rejo
Poglej
Čreda z najvišjo mlečnostjo v državi
Na vrhunski rezultat so nakazovala že dosežena povprečja mlečnosti v letu 2018, ko so na Rozmanovi kmetiji namolzli 11.660 kg mleka in predlani, ko se je mlečnost ustavila na 12. 416 kg, lani pa kar na vrhunskih 13. 468 kg. »Kje je torej meja – koliko lahko še namolzejo?« se večkrat vpraša Matjaž Ro
Poglej
Ocvrti škampovi repki na nabodalu
Sestavine: 500 g škampovih repkov, ribja začimba, limonin sok, sol, moka, jajca, drobtine za paniranje, olje za cvrenje Očiščene škampove repke posolimo, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcih in drobtinah. Na lesena nabodala nabodemo po tri repke tako, da ostane vrhni del nabodala
Poglej
Goveje-slaninsko nabodalo
Sestavine: 300 g govejega mesa (pljučna), 300 g suhe prekajene slanine, 2 bučki; marinada: 200 g sesekljane čebule, naribana lupinica in sok ene limone, mleti koriander, mleta kumina, 1 dl olja, malo medu, sol, poper Goveje meso narežemo na tri centimetre velike kocke. Slanino narežemo na tanke rez
Poglej
Snežne kepe z medeno-malinovim šodojem
Iz treh beljakov in 40 g sladkorja stepemo trd sneg. V blago vrelo vodo z žlico zakuhamo kepe (lahko tudi žličnike), jih hitro obrnemo, še malo pokuhamo in s cedilko poberemo iz vode. Položimo na globoke krožnike ali skodelice, oblijemo z malinovim šodojem in takoj ponudimo. Sestavine: 140 g medu, 4
Poglej
Češnjev zavitek
Iz vseh navedenih sestavin zgnetemo gladko testo. Oblikujemo ga v hlebček, premažemo z oljem, damo v posodo in prekrijemo s plastično folijo. Tako pripravljeno testo pustimo počivati vsaj pol ure. Vlečeno testo: 250 g moke, 1 žlica olja, 1 rumenjak, ščepec soli, 125 ml vode Češnjev nadev: 500 g očiš
Poglej
Metina krema z jagodami in čokolado
Metina krema: 2 rumenjaka, 100 ml mleka, 20 g sladkorja,4 žlice metinega sirupa, 4 listi želatine, 250 ml sladke smetane, 30 g temne čokolade(Za 4 porcije) Rumenjaka, sladkor in mleko stepamo nad soparo, da dobimo gosto penasto maso. Dodamo namočeno želatino, dobro premešamo, da se raztopi, nato mas
Poglej
Zdrava majoneza s smrekovimi vršički
Majoneza s smrekovimi vršički je čudovit namaz, ki ga ponudimo v sendvičih, krompirjevih solatah ali v kombinaciji z ribami in morskimi sadeži. Sestavine: 100 g mandljeve moke, 1 dl vode, 4 žlice oljčnega olja, kis (vinski ali jabolčni) in limonin sok, sol, pol žličke medu, gorčica, česen v prahu,
Poglej
Sirov burek s koprivami
Sestavine: zavitek vlečenega testa, 500 g skute, 2 žlici kisle smetane, 1 jajce, 3 dl l navadnega tekočega jogurta, oljčno olje, sol Mlade koprive očistimo, splaknemo in na hitro prevremo v rahlo osoljenem kropu. Odcedimo in na grobo sesekljamo. Skuto zdrobimo, dodamo kislo smetano, malo jogurta, k
Poglej
Čemažev pesto z lešniki
Sestavine: 2 pesti čemaževih listov, nekaj bazilikinih listov, 1 strok česna, 1 pest lešnikov, 1 dl oljčnega olja, sol Liste čemaža splaknemo in osušimo. V sekljalnik damo čemaževe liste, sol in lešnike in vse fino zmeljemo. Prelijemo z oljčnim oljem in shranimo v čistih kozarčkih na temnem mestu. P
Poglej
 1 2 3 »  Zadnja
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj