Opis: Prva slovenska založba. Slovensko leposlovje, prevodi tujega leposlovja, otroška in mladinska književnost, strokovna literatura, priročniki, učbeniki ...
Opis: Učitelj filozofije v gimnaziji. Avtor del Portret nomada: Deleuzova socialna filozofija (Krtina, 2013) in Eseji iz kritične pedagogike: o solidarnosti in skrbi za obče dobro v neoliberalnem svetu (Založba Sofia, 2020).
Opis: Raziskovalno področje na katerem delujem, je MARKETING. Ožja področja, ki jih izvajam s predmeti so: Raziskovanje marketinga, Prodaja, Strateški marketing in Marketinški informacijski sistem.
Opis: Faktor je pogovorna oddaja o politiki, gospodarstvu, medijih, šovbiznisu in športu, na slovenski televiziji TV3.
IZJAVA O AVTORSKIH PRAVICAH
Izjava o avtorskih pravicah V skladu s členom 107 Zakona o avtorskih pravicah iz leta 1976 se dodaja možnost "poštene uporabe" za namene, kot so kritike, komentarji, poročanje o novostih, poučevanje, štipendiranje in raziskave. Poštena uporaba je uporaba, dovoljena z zakonom o avtorskih pravicah, ki bi sicer lahko kršila. Neprofitna, izobraževalna ali osebna uporaba je namenjena ravnovesju v korist poštene uporabe.
Sestavine: 500 g škampovih repkov, ribja začimba, limonin sok, sol, moka, jajca, drobtine za paniranje, olje za cvrenje
Očiščene škampove repke posolimo, pokapamo z limonovim sokom ter paniramo v moki, jajcih in drobtinah. Na lesena nabodala nabodemo po tri repke tako, da ostane vrhni del nabodala
Poglej
Sestavine: 300 g govejega mesa (pljučna), 300 g suhe prekajene slanine, 2 bučki; marinada: 200 g sesekljane čebule, naribana lupinica in sok ene limone, mleti koriander, mleta kumina, 1 dl olja, malo medu, sol, poper
Goveje meso narežemo na tri centimetre velike kocke. Slanino narežemo na tanke rez
Poglej
Metina krema: 2 rumenjaka, 100 ml mleka, 20 g sladkorja,4 žlice metinega sirupa, 4 listi želatine, 250 ml sladke smetane, 30 g temne čokolade(Za 4 porcije)
Rumenjaka, sladkor in mleko stepamo nad soparo, da dobimo gosto penasto maso. Dodamo namočeno želatino, dobro premešamo, da se raztopi, nato mas
Poglej
Majoneza s smrekovimi vršički je čudovit namaz, ki ga ponudimo v sendvičih, krompirjevih solatah ali v kombinaciji z ribami in morskimi sadeži.
Sestavine: 100 g mandljeve moke, 1 dl vode, 4 žlice oljčnega olja, kis (vinski ali jabolčni) in limonin sok, sol, pol žličke medu, gorčica, česen v prahu,
Poglej
Sestavine: zavitek vlečenega testa, 500 g skute, 2 žlici kisle smetane, 1 jajce, 3 dl l navadnega tekočega jogurta, oljčno olje, sol
Mlade koprive očistimo, splaknemo in na hitro prevremo v rahlo osoljenem kropu. Odcedimo in na grobo sesekljamo. Skuto zdrobimo, dodamo kislo smetano, malo jogurta, k
Poglej