Članek
ECE / Elektro Celje Energija
Objavljeno May 14, 2015

Rečeno nam je bilo, da bomo plačevali manj, če se priklopimo nanje.

V upanju, da bo res tako, smo tako storili. (Predvsem zato, ker je moj najdražji  bil profesor "žicarju", ki nam je to ponudil.)

Vsa leta smo se, dokler smo imeli redne prihodke, greli na kurilno olje. (Brez dohodkov pa je kurilno olje odpadlo.)

Pa je nastala kriza, ker so spremenili pokojninski zakon, in od rednih prihodkov ne duha ne sluha! (Mamicu jim =bem!! Naj se ve, da znam tudi preklinjati kot star mornar!)

In lani (2014, iz sezone kurjenja 2013/2014) so nam ECE / Elektro Celje Energija, ko so naredili obračun, zaračunali nenormalno visoko cifro in nam zagrozili z izklopom dobave električnega toka. 

Pa smo si, nezaposleni in brez dohodkov, sposodili nekaj denarja, da smo porabo elektrike tudi plačali. 

Nakar sem jaz preverila številke na števcu, in gospa, ki je bile zelo prijazna, je ugotovila, da smo dobavo električnega toka preplačali. (Pa so kasneje vseeno prihajale položnice...)

Zdaj nam spet grozi odklop dobave el. toka. Danes. 14. 05. 2015.

P.S.

Lani sem prosila ali lahko plačamo na obroke. Pa je, ne vem katera, gospa rekla,da lahko, če smo zaposleni. Sem rekla, da nismo zaposleni in da smo na 'zavodu'. Da lahko, če prejemamo socialno pomoč. Sem rekla, da ne prejemamo nobene socialne pomoči. Pa je rekla, da ne moremo. In sem jo vprašala: če  nimamo plače, nimamo socialne pomoči, ne moremo plačati na obroke? Je odgovorila pritrdilno.

Torej, če niste zaposleni, nimate socialne pomoči, tudi na obroke ne morete plačevati!!!

Kar pomeni: kdor nima rednih prihodkov mora plačati v enem znesku. (Od kod in kako?) Kdor ima prihodke, se pa lahko na veliko za=bava. 

In to je: naša država. Je res? Je res naša?

Evo, to ti je ECE / Elektro Celje Energija.