Članek
ODPRAVA PREPOVEDI GIBANJA MED OBČINAMI IN PETICIJA PETICIJI PROTI UKINJENEM ODLOKU VLADE RS
Objavljeno Apr 30, 2020
DA SE,
SAMO DELOVATI MORAMO - ZAHVALA VSEM, KI SO SODELOVALI PRI PETICIJI PROTI ODLOKU VLADE RS O PREPOVEDI GIBANJA zunaj občine bivališča
V njej smo zahtevali odgovore, ki jih še nismo prejeli, zato kljub temu da od danes naprej, 30.4. 2020, te omejitve ni več, še ni zaključena.
Aleš Hojs, minister za notranje zadeve, je bil s peticijo seznanjen z objavo na njegovi FB strani na dan uveljavitve odloka o prepovedih 30. 3. ob 21:43 Vir: https://www.facebook.com/ales.hojs.9. Kljub navidezni delikatnosti vsebine – kritičnosti glede uredbe, je objavo na svoji strani obdržal.

Peticija je bila POSLANA PREDSEDNIKU RS, VLADE, DZ RS, DS RS z uvodnikom.
Generalni sekretariat Vlade RS je 7 ur kasneje že odgovoril s strani Janez Uhana z odstopom peticije ministrstvom. Dokumente razen odgovora Generalnega sekretariata Vlade RS dobite na spletnih straneh Gibanja za prenovo Slovenije in podatkovno širši bazi spletnih straneh VTA
V obrazložitvi smo izpostavili čuden status dr. Bojane Beović, Vodje svetovalne skupine v okviru ministrstva za zdravje. Več kliknite na povezave.
___


Del obrazložitve peticije poslane predsednikom in medijem:
V Gibanju za prenovo Slovenije, ki smo avtorji peticije, ki jo je objavil Vladislav Stres, smo sprožili peticijo kot nadomestek javne razprave. Ukrepi so bili namreč uvedeni mimo postopkov v DZ RS in mimo javne razprave strokovne in zainteresirane javnosti, kar je kršitev večih členov Ustave RS, a vkolikor bi res šlo za dejansko pandemijo, ki se v času pokaže v stotinah predčasno mrtvih, je tudi ta poteza lahko upravičena.
Peticija, ki trenutno beleži 2.950 (overjenih) podpisov, vsebuje več sto večinoma tehtnih komentarjev podprtih z navedenimi dejstvi nesmiselnih problemov zaradi ukrepov ter smiselno logiko. Tako je nastal portal civilne družbe izražanja mnenj ter opisovanj problemov. Kritični smo do pozivov OSTANI DOMA in do paničnega poročanja številnih večjih medijev, saj to ustvarja stres, tesnobo ipd, povečanje depresivnosti, samomorilnosti... Vse to slabo vpliva na imunski sistem državljanov. Zadnje dni se medijsko nevsebinsko preštevanje mrtvih, brez smiselnih primerjav ter brez izpostavljanja pridruženih bolezni umrlih, mižanje pred zakonitostmi naravne selekcije, sicer umirja. Menimo, da bi morali razmisliti tudi v smeri, da je pretirano posvečanje bolezni pljučnice Covid 19 zapostavilo zdravljenje vseh drugih obolenj in tako smrtnost zaradi drugih bolezni najverjetneje narašča. Podatki o tem možnem problemu so zapostavljeni. Priporočamo da si povezave ogledate.

Številni so veseli odprave. Ne vedo pa, da smo bili boj, da se to zgodi še pred napovedmi in ga bomo še naprej, da dobimo preverljive podatke.

Za Gibanje za prenovo Slovenije: Vladislav Stres

___
Dodano 30.4.2020
Preko medijev se državljani s peticijo niso seznanjali, saj o tem ni noben poročal.
Saj smo v demokraciji. MEDIJI so se, več in manj, izkazali kot ORKESTRIRANA TROBILA.
Kot rečeno - ekipi hvala, da so prispevali k vsebini in jo širili vsaj preko socialnih omrežjih.
je pa še vedno v pomembnem delu aktualna.
Tu je povezava kjer se vidi ga iskalnik pokaže 0 (z beseddo NIČ) zadetkov, če odštejemo stran peticije same.
Peticija ima 3.000 podpisov, več sto neoverjenih, ki na strani niso vidni in več sto komentarjev.
To naših medijev NE ZANIMA, "saj vedo", da je to za državljane nezanimivo.
Poglej

"Osvoboditev" gibanja! Pa so bili nekateri uslišani :-) Kakšen refleks bo imel virus po 15 Maju? Živi bili pa videli :-))

MMC Janša je sklical svet za nacionalno varnost Del poročila "Pri točki glede ocene tveganj kibernetske varnosti v zvezi s tehnologijo 5G pa poleg Tonina tudi zunanji minister Anže Logar, direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Janez Stušek in Uroš Svete." Prevladuje skrb za kibernetsko varnost nič pa o učinku mikrovalovke. Takle mamo *haapv…#3

*haapy y. Virus je našel rešitev, ki ti zagotavlja osvoboditev iz tega planeta. (pasrečno)