VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.

Oddajvladislav stres, dne 2019-09-06 ob 16:58:53
Objavljene so povedi o ritualih prvega, drugega in tretjega dne. Dobimo precej verjetne odgovore od kje so prišli Knezi in Vojvoda, kaj se je dogajalo z Vojvodo, kdo je bil Knez gostitelj, vrste posvetitev, ki jih je prejel kandidat za novega Vojvodo...
Pripoved na Vaški situli prvi dan, (klik na PDF),
drugi dan (klik na PDF),
tretji dan (klik na PDF).Podobe Vaške situle, točneje vrča Vače najdemo na svoji osebni izkaznici in potnem listu. Državljani pa o simbolnih povedih zahtevne slikopisne pisave Vrča ne vedo večinoma NIČ, saj se o tem v šolah ne učijo, muzeji so za te povedi izjemno zaprti. Na spletu zaenkrat še ne najdemo kvalitetnih slik Vaške situle iz vseh strani npr. na Wikipediji, šolskih, muzejskih straneh... Tudi letošnji učbeniki so opremljeni s napačno strokovno risbo in posledično razlagami.

17. 2. 2016 sem V. Stres Narodni muzej Slovenije opozoril na napake strokovne risbe. Najprej na pet osnovnih, nato pa na dvajset napak. Obljubili so, da jo bodo popravili. Leto in pol kasneje - 21.12.2017 so v NMS odprli razstavo s stensko večmetrsko, tokrat kvalitetno, novo strokovno risbo - tretjo zapored... Dobro leto in pol po objavi nove strokovne risbe v katalogu in na razstavnem prostoru je Narodni muzej Slovenije objavil strokovno risbo tudi na svojih spletnih straneh. S strokovno risbo izjemne risarke Ide Murgelj so popravljeni številni za simboliko izjemno pomembni detajli Vrča Vače (situle).

Kaj se skriva za tem? Več
profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
22
haapy yack
0
Oct 03, 2019
hoj
Naš svet je ena velika inverzija...
Kaj je rekla Alica v čudežni deželi?
,, Ničesar ne bi bilo kar je vse bi bilo kar ni. In obratn; to kar je ne bi bilo, in tisto kar ne bi bilo, bi bilo. Razumeš?"
boditevcvetju
#22
Radmila Čučak
0
Oct 03, 2019
Haapy yack, o virtualnem avatarju v 4-D sem že slišala pred leti, ko sem brala kanalizirana navodila egipčanskega Thoth-a ameriški jasnovidki, ki živi na Havajih in se imenuje Maya Christiane Nartoomid.

Kdo plonka od koga? :D

Vsekakor bodo poskušali umetno inteligenco, ki bo prevzela nadzor nad Internetom stvari (IoT) v omrežju 5G in s tem nad vsakim človekom, naučiti človeškega čutenja in mišljenja, za boljšo manipulacijo sistema tehnokracije in vsakega posameznika znotraj te totalitarne družbe
#21
haapy yack
1
Oct 02, 2019
hoj
SIMULIRANA REALNOST
DARPA, Evropski projekt človeških možganov in svetovalec Pentagona, dr. James Giordano, opisuje nevronanorobotično orožje za nadzor možganov do računalniškega vmesnika za daljinsko spremljanje in manipulacijo možganskega nevronskega vezja. To omogoča, da se zavest posameznikov klonira na svoj zelo digitalni avatar v superračunalniku Sentient World Simulacija. Neposredna povezava med usmerjenim posameznikom in njihovim digitalnim avatarjem obstaja tako, da se vse, kar je storjeno v resničnem svetu, odvija v računalniški simulaciji. Z manipulacijo digitalnega avatarja v računalniški simulaciji človeka misli, prepričanja, zaznave in vedenje manipulirajo v resničnem svetu. To je daljinski nadzor uma. 21. stoletje MK ULTRA. To ni teorija zarote. To ni šala. To je resnična življenjska matrika!
boditevcvetju
#20
haapy yack
1
Sep 18, 2019
hoj
Vse lepo in prav. Vprašanje? Nas bodo situle rešile tega?

AGENDA 21 in 2030:
Uničenje Kršćanstva, kot so uničili carstva, nacije, heteroseksualne identitete…Dnevni red je odvzeti ljudem moč, kontrolo, enakost, identiteto in zdravje, nas prepuščajo nemočnim pred židovsko tiranijo Enega sveta. Agendo 21 so na hrvaškem podpisale vlade HDZ-a i SDP-a, in Agendo 2030 Kolinda G. Kitarović i Tihomir Orešković)
Lohk si misliš kdo je pri nas to podpisal.
boditevcvetju
#19
haapy yack
1
Sep 18, 2019
hoj
Jebela!
Men je bolj všeč Konfučijev tekst.
23. marca 687 leta pred našim štetjem (pet planetov zašlo iz svojega kursa) Tudi stari Maji poročajo, da je neki planet šel blizu Zemlje, Niburu.
Ma kdo kako novejšo informacijo? Najbrž ne. Tukaj ni nobenga prostozidarja 33+ stopnje. On zihr vedo. Pišuka mogoče vedo Dogoni. Njim je že 3500 let znan, da se Sonce vrti okol svoje osi. Potem vedo, da se Zemlja vrti okol sebe in okol Sonca, in da je Mesec, kot povedo ,,mrtev
in suh, in da se vrti okol Zemlje". Za vsak položaj Venere imajo poseben naziv, in spominjajo tudi na njen satelit, ki ga še ni bil najden.
boditevcvetju
#18
dani blisk
0
Sep 18, 2019
anča pomaranča

Konfucij je dejal:
"Pogosto zadostuje ena sama beseda, da človeka razglasijo za modreca, in prav toliko, da ga razglasijo za tepca. Resnično moramo paziti, kaj govorimo." ( To velja tudi zate, ko takole neumno provociraš in delaš zaključke iz moje osebnosti )

Nasvete dajajte samo tistim, ki iščejo znanje, potem ko so odkrili svoje neznanje.( Žal se vid, da je tvoje znanje na zelo nizkem nivoju in ne iščeš pravega znanja)

Če vas ogovarjajo za hrbtom, to pomeni, da ste pred njimi. Kar pomen,spoštovana anča pomaranča,da sem mnogo višje v inteligenci in duhovnosti,kakor je tvoj skromen inteligenčni potencial.


lp
#17
anča pomaranča
0
Sep 17, 2019
dani blisk. Pravite da vam je zadoščenje,da veste in vidite tudi tisto kar drugi ne. Nisem vedela da ste navaden blefer. Pravite je več, a ne poveste kaj je več.
Ali pa ste po moje samo prvovrsten prevarant.
Dec kot dec pač!
#16
dani blisk
0
Sep 12, 2019
anča pomaranča nihče se ne krega, prav nasprotno je vljudnostna razlaga in podajanje mnenj v zvezi ki se dotikajo komentarjev.

Zame je zadoščenje,da vem in vidim tudi tisto kar drugi ne.

#15
haapy yack
0
Sep 12, 2019
hoj
Tele vaške situle so kot Simpsoni, ki napovedujejo kaj se bo zgodil v bodočnosti.
boditevcvetju
#14
anča pomaranča
0
Sep 12, 2019
PA SE LE KREGAJO
da se kar BLISKa.
dani blisk: "na vaški situli je mnogo več kar vi vidite".
Veselim se tudi vaše raziskave.
#13
haapy yack
1
Sep 11, 2019
hoj
Pred se še enkrat to predela nam bodo globalist že davno zavil vrat.
http://www.zgodovina.eu/slovenci/od_kod_ime/od_kod_ime.htm
boditevcvetju
#12
dani blisk
0
Sep 10, 2019
Spoštovani Vladislav Stres,

še vedno je moje ime in priimek takšen kakršnega sta mi ga dala in zapisala moj oče in mati. Če vam njegov zven v ušesih zveni neprivlačno me lahko nazivate tudi Bleščeči pač kakor vam je drago. Da sem šjoro Radmilo Čučak povprašal če je vaša tajnica je bilo to prerosto vprašanje ker je dajala vaše linke in slike namesto svojih misli z komentiranjem. Ne vem v čem je bilo to nehigiensko vprašanje, da ste v njega buljili in pregruntavali o nehigienskost cela dva dni ? Vprašanje, ki bi bilo neumestno, nehigiensko, nediskretno bi bilo če bi jo vprašal če je vaša lubica ali tista s katero si naskrivaj delita intimne trenutke, mal tu mal tam pod pretvezo vaših predavanj.

Prav očitno je da o prastari zgodovini Venetov ( Enetoi) ravno nimate pojma. prvo zgodovisko poročilo že 9 stol. pr. Krist. so navedeni Enetoi prav tako v 5 stol. pred. Krist. Herodot ( ki ste ga že omenili g. Vladislav Stres). Zakaj pa tako Enetoi ? ker
je v grščini glas " V " nejasen in rimljani nam pozneje toisto ime pravilno zabeležijo kot VENETI. Ob tem pa je že pri grškem nazivu odpadla tudi predpona " SLO " , ki jo grščia zamenjuje s " SKLO" ali pa kar izpusti,pri tem pa je očitno, da se je ime v svoji izvirni obliki glasilo SLOVENETI ali krajše SLOVENTI iz katerega je z mehčanjem nastalo današnje SLOVENCI.

Ko sem vam govoril da na vaški situli je mnogo več kar vi vidite je res , a očitno niste pravi sogovornik, da vam razkrivam čudovite skrivnosti pradavnin našega izvora.

Spomnil sem se na nek citat in vam ga namenjam:
“Vsakdo lahko postane jezen – to je enostavno. Ampak, da si jezen na pravo osebo, v pravi meri, ob pravem času, za pravi namen, in na pravi način, to pa ni enostavno.”

Spoštovani Vladislav Stres razprite oči in namenite jezo tistim ki gobezdajo, lažejo, manipulirajo in mlatijo prazno slamo ob tem pa se imajo za velike umotvorce in rešitelje te uboge naše doline Šentflorjanske, ki ji niti tisto ta pravo Sončno ljudstvo in modrost ne moreta rešiti vsaj za zdaj ne.

lp
Dani Blisk


#11
vladislav stres
1
Sep 10, 2019
Pozdravljeni¸, lažno se predstavljajoči pod psevdonimom,
dani blisk. Vaš zadnji komentar je neverjetno kratek in poveden. Zapisali ste:
"Radmila, a ti si tajnica Vladislava Stresa ?"
Dva dni ga že opazujem. Zaradi higiene ga brišem.
Vesel bi bil poštene izmenjave dejstev. Vaša programska pisanja nimajo dodane vrednosti, razen razširjanja sumov. Namesto zidov in spodmikanja nog skušajmo postavljati mostove. Vsi smo namreč del učne celote.
#10
haapy yack
2
Sep 08, 2019
hoj
Adam Bohorič: Vsi pa, ki so doslej pisali zgodovino in v njej preiskovali izvor in običaje ljudstev, vsi soglašajo s tem, da so Heneti, Veneti ali Venedi, Vindi, Vandali in Sloveni isto ljudstvo ter enega in istega ljudstva.
Izgleda, da tlele ni tako.
boditevcvetju
#9
Radmila Čučak
2
Sep 08, 2019
https://www.youtube.com/watch?v=8i3eNJk2pRM

KONJENIK VAŠKE SITULE - YouTube

KAJ NAM PRIPOVEDUJEJO PREDRIMSKE KULTURE - KONJENIK VAŠKE SITULE Konjenik Vaške situle je del naših identitetnih osebnih
#8
dani blisk
0
Sep 08, 2019
Že mogoče da dojemaš nekaj stvari na Vaški situli i je tud prav ,da opozarjaš na nepravilnosti, a tam na njej je še mnogo mnogo več,kar je povezano z našo Venetsko kulturo in civilizacijo.

Ko pa tko mimgrede navržeš to kar citiram :
So pa Slovenskem ozemlju iz pradavnine živeli ENETOI - VENETI... vsaj tako o tem Herodot...

Vidim pa da kokretno o našem venetskem izvoru, naselitvah, zakaj smo se imenovali tudi ahajci skratka zgodovini nimaš pojma. Morda se podučiš tud o tem , da bo ti kej še bolj jasno,

lp d.blisk

#7
Zim Zelen
1
Sep 08, 2019
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=113311&lang=slv

Slika 1.1: Bronasti kipec konjenika z Vaške Situle, po predlogah Vladislava Stresa izdelal akademski kipar Viktor Plestenjak, velikost 220 x 210 x 50 mm

Lep izdelek :-)
#6
haapy yack
1
Sep 08, 2019
hoj
Tako. Bojkotirat te novodobne globalistične cerkve v oblik trgovskih centrov, ki so se raspasli po Sloveniji kot kuga v srednjem veku.
Kupvat samo v Slovenskih! Tuš in Jager. Tuš je mal vprašljiv, Jagr pa je kmečkega stanu. Najbrž kot velik njih v Sloveniji. Dobr kmet v Sloveniji je izumirajoča vrsta.
Trenutn poteka svetovn prevnstvo v košarki. Ogledal si nisem niti ene tekme. Pridn. Jebiga ogledal pa sem si sinoči hokej tekmo za Slovenski pokal med Olimpijo in Jesenicami. Titi porednež.
Torej cionist so razvil preko biologije, nevrobiologije in psihologije zelo napredno znanost. To pomen ustvaril so velike luknje v znanju med javnostjo in tistih (cionisti), ki imajo to v svojih krempljih. Cionist posedujejo napredno znanje o človeškem bitju, tako fizičnem kot psihičnem. Cionistični sistem bolj razume povprečno osebo kot ta pozna samo sebe. To pomen, da ima njihov sistem veeeeeeč kontrole in veliko moč nad posamezniki. To cionistom omogoča, da svoje načrte načrte uresničujejo zelo brutalno in baš jim dol visi tisto one na mogoče družbene spremembe. Cionistični vladarji so že davno postal svetovni gospodarji. Kaj ostane narodu samo ,,kruha in iger", včasih niti tega ne.
boditevcvetju
#5
Zim Zelen
1
Sep 07, 2019
Mene bi bolj zanimal obrtniški del izdelave takega vrča. Kako so v svojem času to izdelali in če obstaja kakšen prikaz sodobnega obrtnika/ umetnika, ki je izdelal na primer repliko ali kaj primerljivega po tedanji tehniki.
#4
vladislav stres
0
Sep 07, 2019
ZAKAJ SO TA ZNANJA SKRITA IN NIKOGAR NE ZANIMAJO?
haapy yack Jun 21, 2016
hoj
Obvladajo ja danes so še močnejši.... torej kakšno obrambo je potrebno takoj sprožiti proti temu enormnemu korporacijskemu fašističnemu carstvu, ki širom planeta širi smrt, uničevanje, vojno in ekonomsko dominacijo. Moralo se bo nekako spoprijeti s tem saj je od tega odvisno naše golo življenje - bojkotirati in v popolnosti zamenjati korporacijske - finačne načrte, ki ga izvaja ta mračen osvajalni načrt. Vse to se je dobesedno rodilo iz našega sodelovanja in neznanja, mi smo njegova gonilna sila - sam vir moči korporacijskega fašizma. No zdaj pa le. Z vsaki dnem, ki ga preživimo v prilagajanju svoji porciji korporacijskega kruha in iger (trenutno evropsko prvenstvo o nogometu) se približujemo korak po koraku bližje korporacijsko fašistični znanstveni diktaturi. Leta 2012. je začelo teči biti ali ne biti!
Kako smo daleč v tem? Takrat so tudi ljudje preko planeta mislili, da bo to leto boja za svobodo človeštva. Malo morgen. Zdaj pa le.
čao
#3
Pokaži več komentarjev
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2019-09-06 16:58:53 (Sep 06, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Dan zalivanja drevesa življenja, ko novi vojvoda prevzame duhovno oblast
MILAN M CVIKEL IN MATEJ ACCETTO - KDO NAJ ODSTOPI?
ODKRIVANJE ZGODOVINE SLOVENCEV - SLAVNIH VENCEV
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE 2.
PREDAJA DOSJEJA MARJAN ČAD - OSAMOSVOJITELJI IN NJIHOVE LAŽI
VRČ VAČE / VAŠKA SITULA - SEDEMDNEVNI RITUAL KNEZOV IN VOJVODE
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj