Članek
ODSTOP MIRA CERARJA KORAK DO PRENOVE SLOVENIJE
Objavljeno Mar 15, 2018

ODSTOP MIRA CERARJA KORAK DO PRENOVE SLOVENIJE

Samo v sodelovanju bomo naredili resnične gospodarske, kulturne ipd preboje. Na neki točki se mora politika umakniti STROKI in to tisti transparentni, preverljivi, ki za odločitve prevzema tudi odgovornost. Tega pa samopašni Miro Cerar s svojo stranko Mira Cerarja… ni uspel zagotoviti.
Samo v sodelovanju bomo naredili resnične gospodarske, kulturne ipd preboje. Tega pa samopašni Miro Cerar s svojo stranko Mira Cerarja… ni uspel zagotoviti.

O STROKOVNI NEPISMENOSTI
Pravnik, Miro Cerar je odstopil zaradi razveljavljenega zakona, ki ga za gradnjo 2. tira sploh ne potrebuje. Prošenje, trditve da vsaka gradnja potrebuje investicijski načrt je preslišal, preslišal je lastne besede o etiki ravnanj oblasti in kot predsednik vlade odobril finančna sredstva za propagando proti samoiniciativi državljanov, ki so / smo nasprotovali gradnji, ki bi pomenila nove težave za Slovenijo (glej podobni scenarij, ki se glede TEŠ 6 že uresničuje). Drugi tir se mora izogniti večini kraškega terena (lahko se gradi pod njim, prenovi se večji del sedanje trase kar je možno nemudoma…), za projektiranje se izbere strokovno usposobljene osebe, ki so pripravljene nositi sorazmerni delež odgovornost za svoje delo, načrt gradnje mora upoštevati posodabljanje celotne proge in ne samo 24 km, parcialni zakoni za posamezne dele infrastrukture so načeloma povsem zgrešeni. Zakon je smiseln, če velja namreč za vse podobne investicije. Za infrastrukturne projekte potrebuješ strokovnjake in čim širše sodelovanje le teh. Tako se naredijo inovativni preboji, uveljavi se moč argumentov, preseka pretirana politizacija vsega in počez. In to smo z razveljavitvijo referenduma dobili.
Hvala Vrhovno sodišče RS za vašo smelo odločitev. Zahtevate rez in PRAV IMATE!
Trditev vodje vlade v odstopu Cerarja: "Odločitev Vrhovnega sodišča je kaplja čez rob..." je seveda nefer in kaže na plitkost pravnih znanj osebe, ki je v bistvu skriti diktator..


Sam sem še pred začetkom referendumskih dogajanj glede železniške proge zapisoval, da gre za SLEPO ČREVO in za SLEPI TIR. In res uspeli smo ga izrezati.
Bolnik, beri država RS je pri tem veliko pridobila ali pa vsaj odložila svojo prehitro samoukinitev.


Izredna seja državnega zbora, na kateri se bodo poslanci DZ RS verjetno seznanili z odstopom Mira Cerarja, bo najbrž sklicana za prihodnji teden.POSLANCI bodo najverjetneje naredili predvolilno čobodro govorjenja kaj dobrega vse so naredili. 


Glede Drugega tira sem naredil več blogov. poglejte spodnje ter spletišče z osnovnimi podatki tudi alternativnih projektov. Si je gospod VEHEMENCA vladanja - Miro Cerar to kdaj ogledal? 


Spodnje PETICIJSKO PISMO POSLANCEM, da zakon o Drugem tiru razveljavijo je podpisalo 223 oseb, tudi vidnih intelektualcev. Med njimi tudi par poslancev.
PROTI ŠKODLJIVIM ODLOČITVAM O DRŽAVNIH INVESTICIJAH – DRUGI TIR

Projekt strokovne skupine strojnikov, gradbenikov dr. Jožeta Duhovnika
_________________
SAMO POPOLNI CEPEC SE NE NAUČI NIČESAR
DRUGI TIR NA REZILU ODLOČEVALSKEGA NOŽA VLADA RS NA SLEPEM TIRU (Koper – Divača)
PROTI ŠKODLJIVIM ODLOČITVAM O DRŽAVNIH INVESTICIJAH – DRUGI TIR
MINISTER GAŠPERŠČ SLEDI AGENDI PRODAJE LUKE KOPER IN INFRASTRUKTURE
DRUGI TIR LUKE KOPER - ZAPLETI, ZAVAJANJA IN NOVA REŠITEV
DRUGI TIR KOT PRILOŽNOST ZA PRODAJO VSEGA ALI ZA GOSPODARSKI PREBOJ
DRUGI TIR LUKE KOPER in REŠITEV ZAPLETOV  
_________________


Na anketno vprašanje: DRUGITIR JE UČNA ŠOLA KAKO SE VELIKEGA INVESTICIJSKEGA PROJEKTA NE SME VODITI
lahko odgovorite s klikom na zgornjo povezavo.  


K A Z A L O

Do sedaj se je glasovalo iz 19tih računalnikov. Od tega je 14. pritrditev vprašanju: DRUGI TIR JE UČNA ŠOLA KAKO SE VELIKEGA INVESTICIJSKEGA PROJEKTA NE SME VODITI in samo 4: Ne, projekt je voden dobro. Vir ankete: http://www.rtvslo.si/blog/meteor/odstop-mira-cerarja-korak-do-prenove-slovenije/119913