Članek
UGRABITEV RTV IN NATO VSEGA OSTALEGA Mandatno volilna komisija DZ RS 10.12.2017
Objavljeno Dec 13, 2017

  Delo POSLANCEV je izdelava ZAKONODAJE in skrb da je ta zakonodaja jasna, čim bolj enostavno razumljiva ter vsebinsko skladna z družbeno pogodbo. Obenem morajo skrbeti, da se zakonodaja izvaja. 

Tega pri nas v večji meri ne delajo Zakone pišejo samo izjemoma, praviloma jih piše izvršilna oblast - Vlada RS.

Ali je prav, da poslanci postavljajo direktorje, nadzorne odbore … ipd v izvršilni sferi oblasti? Npr. na RTV Slovenija?

 Ne ker je to področje izvršilne veje oblasti. kar omogoča oblastno samopašnost. S tem politiko vrivajo v informacijski javni prostor. In zato smo kjer smo. Država, tudi mediji so ugrabljeni s strani elit političnih strank. Preko ugrabljenih medijev usmerjajo javno mnenje in večni politični pink - ponk v katerem vedno izgubi navaden državljan in vse bolj postaja ujetnik Novega svetovnega reda, ki dejansko iz ozadja usmerja te elitistične, perverzne procese.


Sedaj se dogaja nov prenos odločevalske oblasti v RTV Slovenija. Na 40. seji Mandatno volilne komisije so bili postavljeni temelji tega prenosa. Spremembe bodo, ne bo vse negativno, a zopet o delovanju RTV Slovenija ne odločajo plačniki RTV prispevka, še manj novinarska stroka. Poslanci trdijo, da so ta vprašanja politična in se rešujejo politično. Niti sfera civilne družbe niti strokovnosti jih praktično NE ZANIMAJO. O tem ni bilo niti besede med 2,5 urno razpravo komisije, ki je postavila temelje za glasovanje v parlamentu. 



Parlament Parlament njihove odločitve vedno samo POTRDI. PARLAMENT je zgolj prostor prerekanja in besedičenja, ki dejansko v večini primerov ne odloča o ničemer, saj vse ključno dejanski odločevalci (strankokrati) dogovorijo na kavicah in piškotkih pred javnim zasedanjem parlamenta.


NEOGLEDOVANOST RTV SLO arhivskih posnetkov sej delovnih teles DZ RS, kot del strankokratsko tiho dogovorjene cenzure.


.


https://youtu.be/R96pd_FkaJM
v posnetku je napaka, posvet ni bil 8.12.2017, ampak 7.12.2017


ZAPOSTAVLJANJE KLJUČNIH PROBLEMATIK in forsiranje športnih dogodkov, ki mašijo praznino poročanja RTV Slovenija. Za šport RTV Slovenja dnevno nameni več ur programa, pa je za razmisleke javnosti povsem nepomemben, za vse ostalo pa zmanjkuje časa.





Več

RTV NAČINI CENZURE - skoraj popolna cenzura poročanja o Ustavni pobudi za oceno ustavnosti Zakona o lastninskem preoblikovanju podjetij v RS.

SPODBUJANJE INFORMACIJSKEGA ZOMBIZMA z reklamami polnimi sublimalnih sporočil programiranja gledalca.


Na RTV še vedno podpirajo rumenizacijo informacij in PONEUMLJANJE MNOŽIC.


KONTROLA INFORMACIJ je ključna za obvladovanje javnega mnenja MNOŽIC.
KAJ se je dogajalo na odprtem delu Mandatno volilne komisije DZ RS 10.12.2017 si lahko pogledate tu.


Poslanci, morda s posebnim statusom, so v tej komisiji postavljali temelje nove kadrovske prenove na RTV Slovenija, pa tudi v nadzornem odboru družbe, ki obvladuje zadnjih 13. milijard skupnega premoženja. Ta prenova ni nujno slaba, prav gotovo bo prišlo do premikov, a zopet je mimo javnosti in novinarske stroke.


V PARLAMENTU se dogajajo razprave, ki odločajo o naši usodi. Izza parlamentarnih kjer se običajno spušča meglo, pa se dejansko odloča v specializiranih KOMISIJAH.
Te postavljajo temelje vseh odločitev. 
 
Po objavi bloga po opozorilu komentatorja bloga na PWju ugotovim, da povezavi ne delata. Zato ju popravim.
Ogledov te 40. seje je v ranih jutranjih urah 14.12.2017 "že" 59 v trajanju 48. minut od skupaj 2.45 ur posnetka seje.
Seje DZRS na RTV Slovenija, arhiv , 40.seja Mandatno volilne komisije

 40. seja Mandatno volilne komisije na spletišču DZ RS
1., 2.

Anketno vprašanje:
Ahivski posnetki sej DZ RS so na RTV ogledovani od 3 – 50 krat, redke večkrat, pa še to v petinski minutaži. Delovanje RTV Slovenija ocenjujem za porazno.

lahko izpolnite TU



haapy yack Povezavo so na RTV kot kaže malce spremenili. Sem popravi v novejši, ki delujeta.