Članek
SE BO NAKDANJA SDK ZOPET VZPOSTAVILA KOT SSD
Objavljeno Nov 28, 2017

Anketo: Podobno službo, kot je bila bivša SDK nujno potrebujemo.
Ne saj imamo druge službe, ki dobro opravljajo delo, finančnega poslovanja in nadzora.
Da nujno potrebujemo enotno finančno službo, kot je bila nekoč SDK, seveda lahko pod drugim imenom.

Ne vem. izpolnite lahko TU.

SE BO NAKDANJA SDK ZOPET VZPOSTAVILA KOT SSD
- SLUŽBA SKUPNEGA DENARNIŠTVA

Nadzor nad našim skupnim premoženjem je slab od ukinitve SDK.

To moramo popraviti in ponovno vzpostaviti SDK.
Neplačevanje prispevkov zaposlenim, nepotrebne svetovalne pogodbe in odtekanje denarja v davčne oaze, so posledice slabega nadzora.
Ta denar potrebujemo za zdravstvo, šolstvo, socialo in naše upokojence.
Če SDK ne bo vzpostavila Cerarjeva vlada, ga bo naslednja.



Janko Veber PONOVNO BOMO VZPOSTAVILI SDK
V času novo nastale samostojne države Slovenije se je v času vladanja predsednika vlade Janeza Drnovška leta 1994 preimenovala v Agencijo RS za plačilni promet, nadziranje in informiranje. Minister za finance je bil mag. Mitja Gaspari. Vodilna stranka je bila LDS.

Ta agencija je sprva v celoti prevzela naloge SDK-ja, a že kmalu je bilo ustanovljeno Računsko sodišče Republike Slovenije, ki je prevzelo nadzor nad poslovanjem javnega sektorja.[4] Vendar učinkovitost Agencije Republike Slovenije za plačilni promet, nadziranje in informiranje ni bila primerljiva z SDK-jem, saj ni bilo ustanovljene finančne policije, niti izdelanih pravnih predpisov za vprašanja, kot so kdo, zakaj, kje in kako, sme in mora delati s kapitalom. Leta 1996 je bil velik del nekdanje SDK združen z Republiško upravo za javne prihodke v Davčno upravo Republike Slovenije (DURS).

Naloge, ki jih je poprej opravljal SDK, so bile nato razpršene med Agencijo za plačilni promet , Računsko sodišče in Agencijo za revidiranje, glede davčnega nadzora nad pravnimi osebami pa na DURS.

V zvezi z zgornjim je bilo zastavljeno vprašanje: "Povejte kaj je družbeno, kaj državno in kaj privatno?"

Anton Berlec
Privatno so vse vaše premičnine in nepremičnine, ki ste jih pridobili na zakonit način. Vse drugo je družbena lastnina, ki so jo oblastne strukture brez privoljenja lastnikov tega premoženja samovoljno in nezakonito preoblikovale v državno lastnino, da so omogočile prodajo le te po mizernih cenah v korist tujih korporacij in za lastno korist in korist njihovih družinskih članov ter povezanih prijateljev pri plenjenju.


Zakon razlaga, da so vsi posli, ki izhajajo iz kaznivih dejanj (in protizakonito olastninjene družbene lastnine ali po domače kraja je kaznivo dejanje, ki se preganja po veljavnem zakonu) pravno neveljavni in se mora vzpostaviti ponovno začetno stanje preden se je zgodilo kaznivo dejanje. Torej bi se moralo vse lastništvo, ki je nezakonito prešlo k tujcem in našim tajkunom ponovno vrniti zakonitim lastnikom (vsem državljanom) in izvesti odškodninske tožbe proti vsem, ki so sodelovali pri tem kaznivem dejanju. In povrniti vse kar je bilo odpeljano v davčne oaze (okoli 75 milijard evrov) ter vrniti...

Franc Verk : "Nujno je treba zamenjati generalno direktorico FURS, filozofijo nekaznovanega neplačevanja in onemogočiti politične vplive komu vzeti in komu ne, ter davkarijo vrniti v podobno kondicijo in učinkovitost kot jo je imela nekdanja Služba družbenega knjigovodstva (SDK) V sestavi organov FURS ni finančne policije, ki bi lahko kot edina s prisilo zagotovila pravnost in učinkovitost pobiranja davkov ter sprotno plačevanje davkov in prispevkov za vse zaposlene. Tako pa se marsikaj pobira selektivno oziroma tako kot želijo politični botri iz ozadja. Veliko pove že dejstvo, kako površen in malomaren odnos imata Ministrstvo za finance in FURS do pooblaščenih uradnih oseb FURS, saj že njihove službene izkaznice ne dosegajo izgleda in ugleda izkaznic članov ribiških družin. da ponesrečenega logotipa FURS posebej ne omenjam. NESPOSOBNO za neko resno davkarijo!

FURS ima omejitev stavke, a lahko stavkajo, le korajže nimajo, ker je premalo podpore sindikatov realnega sektorja.«

Matjaž Kampič
SDK brez nadzora financ ni nič. Problem nastane že, ko firma posluje z računom v Avstriji. Še na izvršbo je ne moreš dat.

Vladislav Stres
PLENJENJE je bilo (in je še vedno obstoječa)  dobro dogovorjena mašinerija navidezne pomoči in dejanskega SESUVANJA temeljev državnosti.
Tudi bivša Jugoslavija je razpadla na isti način "dobro dogovorjene mašinerije navidezne pomoči in dejanskega SESUVANJA temeljev državnosti."

Hoteli smo samo več svobode bivanja in združevanja, dobili smo plašč suženjstva in postali MILANOVA KOLONIJA.

Predlog branja, ki seveda še ni 100% čista resnica a da misliti kako so JUGOSLAVIJO spremenili v ČEVAPČIČE in kasneje v "bolonez a la carte".

Pa še to Blaž Zgaga je slovenski novinar, ki ne more dobiti službe znotraj novinarskih vrst v Sloveniji.
To je to. Sledi režimski diskreditaciji ali pa denarju in našel boš bistvo.



K A Z A L O