Članek
DRUGI TIR KOT PRILOŽNOST ZA PRODAJO VSEGA ALI ZA GOSPODARSKI PREBOJ
Objavljeno Feb 19, 2017

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2017/02/19/u2700-348646_joze-duhovnik-ks-rni-kal_thumb.jpghttp://www.rtvslo.si/_up/photos/2017/02/19/u2700-348646_slika3_thumb.png

Radiu Slovenija in novinarju Lado Bandlju se zahvaljujem za kvalitetno, a zgolj 3 minutno poročanje o projektu Drugi tir Jože Duhovnika s sodelavci.
Prispevek pa je "dobro" skrit med poročanji o drugih dogodkih (oddaja Dogodki in odmevi) je zgolj avdio s reklamnim ozadjem Radio Slovenija, zato je javnosti slabo dostopen.

Anketno vprašanje:
Politiki kot vodje primernih »strokovnjakov« se morajo umakniti DEJANSKI STROKI - osebam, ki imajo mednarodni strokovni ugled, patente, delujejo združujoče in pregledno. 
Se strinjam./ Politiki v R. Slovenji dobro vodijo gospodarske projekte skupnih investicij/ Ne vem.
lahko izpolnite TU

Projekt Drugi tir Jožeta Duhovnika z ekipo je:
- možna osnova za oživitev slovenskega gospodarstva
- privarčuje dvakratno vrednost vladnega projekta,
- povsem obnovi tudi staro železniško povezavo, ki je obnove nujno potrebna, prebivalci ob progi pa morajo dobiti ustrezno požarno in protihrupno zaščito
- Slovenijo prikaže kot deželo, ki v ospredje daje strokovnost, tehnološke standarde in inovativnost...

je prav, da se informacija o tem inovativnem projektu širi hitreje kot to s tem prispevkom omogoča Radio Slovenija. Da bil lažje dosegljiv, bolje gledljiv sem 3 minutni posnetek arhiva RTV Slovenija izrezal iz 15 minutne oddaje, dodal par originalnih slik dogodka in ga dobite na tej povezavi.



https://youtu.be/DZ46T37GqVg

 
V OZADJU vidite KAMERO RTV Slovenije. Snemali so in do sedaj predvajali samo ZVOK. 

Predstavitev projekta, ki je bil 17.2.2017 v prostorih skupnosti Črni Kal sem namreč snemal. Prisotnih je bilo cca 55 krajanov, ki so neposredno izpostavljeni degradaciji bivalnih in delovnih pogojev, nevarnostim požarov zaradi bližine zastarele železnice Divača - Koper.
Predlagam vam ogled, RTV Slovenija pa, da naj začne delati arhiv na način, da lažjega dostopa do posnetkov po vsebini in naj bodo tudi radijski posnetki opremljeni s slikami dogodka, ki ga obravnavajo. Oznake 4D ipd nič ne pomagajo, če v video posnetku, ki ga je naredila RTV S lahko samo gledamo sliko promoviranja Radia Slovenija.

Vir zvoka in reklamnega ozadja RTV S - Dogodki in odmevi RTV Slovenija
http://4d.rtvslo.si/arhiv/dogodki-in-odmevi/174455768

Hvala za morebitno raz - umevanje.


Predstavitev projekta Drugi tir, ki je bila 19.1.2017 v prostorih Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani najdete tu:  https://youtu.be/ZX6TqGRPuLY

Članek Andrej Čufer uni. dipl. inž. arhitekt MBA O projektu Drugi tir Jože Duhovnika, ČGP DELO, (klik) PDF

Še en članek, ki je vreden novinarskega peresa:
Inovacija prof. dr. Jožeta Duhovnika za drugi tir – več vlakov za bistveno manj denarja

MEŠALCI MEGLE, politiki si prizadevajo da velike projekte enostavno oddamo tujini, vsaj da nas finančno "požrejo": Drugi tir med interesi Nemčije, Rusije in Kitajske

Pametnjakoviči Velike sisteme potaplja veliko volčje KRDELO, Posameznik škripne. Treba ga je osebno poznati, da se da osebno oceno. Logičen, argumentiran s podporo velike večine dejanske stroke, ki je ne boste verjeli - MEDISKO CENZURIRANA. abram1b2 Cej haapy yack Vaju resno cenim, menim da se motita. Garnitura, ki vse bolj obvladuje tudi sokovno plat funkcioniranja države mora ODITI. Tu se strinjamo, a glej ga zlomka, ko ne najdemo niti enega, ki bi bil količkaj ok. Čudno mar ne? Ali pa v tem primeru premalo vesta. ___________________ Pa še nekaj o LUTKI, zaradi katere deluje naše LUTKOVNO GLEDALIŠČE Tilen Smolnikar je služil samo kot podpisnik šefu. Iz funkcionarskega delovnega mesta Sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije s plačo cca 2600 eur mesečno neto, je bil po objavi posnetka razrešen v roku 1 dneva. Kaj se skriva za tem žalostnim stanjem v javni upravi? Na delovno mesto je bil Tilen sprejet preko javnega razpisa. Razpisi so izjemno zahtevni, tako da noter pridejo zaželeni, ki kot kaže dobijo rešene izpolnjene vprašalnike. In jih tako prepisane samo oddajo. http://www.24ur.com/novice/slovenija/smolnikar-po-sramotnem-prikazu-neznanja-razresen-z-mesta-vodje.html

4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/174456568

haapy :)* Žebelj je udarjen direkt na glavico.Tu je srž problemov.:)**

Sama zamisel in predstavitev vlivajo zaupanje v idejo g.Duhovnika. Zakaj se politiki temu ne posvetijo z vso resnostjo in preverijo, če trditve zdržijo strokovno presojo, je pa že vprašanje koruptivne narave!

To z Duhovnikom ima haapy yack prav. Litostroj je Duhovnik potopil.

Vladislav:)* Napisal sem : Drugi tir-nova kraja. Ne podcenjujem nikogar,samo ne verjamem politikom v navezi s hijenami.

Lopov, ki je prišel KRAST se ob okoliščini da si mu za petami začne delati da se "samo sprehaja". abram, ne podcenjuj novega načina širjenja informacij. Težko pridejo skozi. Še ti pri tem pomagaj.

Pri takšni zasnovi in gradnji lopovom ne ostane nič za pokrasti. Zadeva mora biti čim manj transparentna,da lopovi ki kradejo Slovenijo že 26 let nadaljujejo s svojo raboto. Vse mora biti megleno in nerazumljivo za večino,tudi za samo stroko. Jože P. Damjan je ze zračunal,da bi po sedanji varianti lopovi pobasali okoli 600 milijonov evrov. Temu denarju se ne bodo odrekli za nobeno ceno.To ve vsak normalen državljan.