Članek
SMEŠENJE JUGOSLAVJE IN VSE PRETEKLOSTI kot rezanje korenin zgodovine
Objavljeno Oct 29, 2016
Slovenci smo deležni hudih manipulacij.
Majhna dežela z majhnimi ljudmi, nekaterimi tudi fizično, je v rokah manipulatorjev, ponarejevalcev vsega česar se kot edini, ki smejo misliti v imenu državljanov DOTAKNEJO.
Že pred razpadom Jugoslavije, države, ki je imela porodne težave, a je veliko obetala in državljanom nudila dokajšen mir in razvoj so pomembni mednarodni centri vojaške in politične moči odločili da mora biti razkosana. Nekateri so še daleč pred njenim razpadom opozarjali: po Titovi smrti bo bratomorna vojna in je bila in napetosti trajajo še danes.
Namesto, da bi po smrti osebe z deloma diktatorskim (s strani raznoraznih Dolancev ugrabljenim) položajem, pretirano centralizirano oblast pospešeno prenašali na državljane republik so republiški oblastniki vstopili v čevlje dobrohotnega napol diktatorja. Tako so usodo bratstva, enotnosti... zapečatili. Nadaljevali so samo z zaostrovanjem manipulacij lastnih sodržavljanov katerim so vladali. Priredili splošno TAJKUNIZACIJO. In pokradli kar se ni dalo odnesti ostalo pa prodali, da so si v tujini kupovali del miru.

Propagandisti, prevarantje in lažni OSAMOSVOJITELJI, ki so prebivalce Jugoslavije oz. posameznih republik pred desetletji uspeli skregati in zrušiti Jugoslavijo na skrajno škodljiv način, so tudi botri temu filmu.

Naslov DOSJE JLA zavaja, saj gre za obračun s socializmom, Jugoslavijo in njeno obrambno JNA.
Vse najslabše so tako zavili v darilo - film, ki se ga ne bi sramoval noben agitpropovec. Res kvalitetno delo, ki nekritičnega in nevednega dodobra zmede.
Film ne izpostavi niti ene same dobre strani pretekle skupne države. Le zakaj če pa je delan s sovraštvom, potuhnjeno in s ciljem ponarediti zgodovinska dejstva. Še danes 25. let po razpadu Jugoslavije namreč prodajamo ustvarjeno za časa Jugoslavije.
Čudno, pa tako dezorganizirana in gospodarsko nesposobna je bila?
Film ne pove, da govori o začetkih, ko je bila država po 2. svetovni vojni gospodarsko povsem izčrpana in uničena.
Ne pove, da je Jugoslovanska armada imela hud moralni problem - dejansko so in smo verjeli v bratstvo in enotnost in ni bila pripravljena na notranje obračune.
Sam sem bil v začetku 80 tih let nabornik v topniški brigadi v Čupriji, v Srbiji pa iz manevrov vem, da se s takratno armado ni dalo šaliti, a se je dalo ko bojne pripravljenosti ni bilo in to čisto po človeški plati. Pa niti večjih zamer ni bilo.
Film Jugoslovanska ljudska armada (JLA) - DOSJE ne pove kaj sploh beseda KOMUNIZEM kot pojem - KOMUNA skupnost pomeni. In večina, ki jih film prikazuje kot komuniste so bili le formalno v nekakšni komunistični stranki a niso imeli nobene povezave s pojmom KOMUNIZMA kot KOMUNE.

Namesto da bi film izpostavil nepravilnosti in obenem povedal tudi kaj o uspehih in njihovih nastavkih, je skrajno navijaški. Film se samo dotakne klike, ki nam je še pred osamosvojitvijo ukradla državo. Ne analizira dejanske moči in spletk partijcev, ki so si nastavili celo svojo opozicijo in zrežirali proteste proti JLA in kot kaže v 10 dnevni »vojni« celo namenoma dali ukaz za sestrelitev vojakov v helikopterjih, ki so hoteli prebegniti na stran Slovenke vojske (TO) ("raje 4, kot 4.000 mrtvih in osebno ogrožanje poveljnikov") . Če bi to film skušal analizirati bi se za večno znebili vseh osamosvojiteljev zaradi katerih je Slovenija tu kjer je: v popolnem gospodarskem, kulturnem in vse bolj tudi moralnem razsulu.

V zadnji 14tih dneh smo doživeli:
- odlikovanje aktualnega predsednika države in zunanjega ministra s cerkvenimi posvetitvami in titulami Glej:
RASIZEM PAPEŽA /PAPEŽI, MALTEŠKI VITEZI, PREDSEDNIKI RS/,
- obuditev razprav o SPRAVI (čvekanje namesto zbiranje dokumentov ter dokazov),
- film JLA – Dosje, ki našo zgodovino nekritično sramoti.

Gospod kardinal Rode: Smo sredi propagandne vojne. Boste kdaj analizirali sodelovanje papeža Pija XII z Hitlerem in pomoč pri organiziranju 2. svetovne vojne (niti kancler ne bi mogel postati brez pomoči takratne nemške krščanske stranke)? ČLOVEK ORODJE SLEPEGA IZPOLNJEVANJA TUJE VOLJE? ZANIKANJE HOLOKAVSTA
Boste začeli gojiti vero ali samo manipulirali in delali spletke proti kot označujete številne s POGANI?



NACIZEM IN NJEGOV PONOVNI VZPON KJERKOLI, KADARKOLI

Film: DOSJE JLA (RTVS), 2., 3. (FB).





KAZALO POMEMBNEJŠIH TEM