Članek
ČLOVEK SONCE ali KAJ VSE NAM RAZLAGALCI PRETEKLOSTI, VKLJUČNO S PAPEŽEM, PRIKRIVAJO
Objavljeno Oct 12, 2016

Onemogočanje dostopnosti do kvalitetnih slik zgodovinskih artefaktov je NEZASLIŠANO IN kulturni ZLOČIN?
Če se s tem strinjate pomagajte da se zrušijo prepreke. Dostopnost, bi povečala zanimivost starih kultur, saj so bogatejše kot se ve, zmanjšala bi tudi pritisk na najbolj izpostavljene eksponate. Samo pregledne informacije omogočajo razmisleke in onemogočajo možne manipulacije
.  Glasujete lahko TU.
In na področju razlag preteklosti so te manipulacije po mojem vedenju ZELO HUDE - pristranskost, ideološkost sta osnovni gibali, ki nimata s strokovnostjo prav nobene zveze. Na številnih področjih tako vlada zaprtost, nestrokovnost, površnost in vnaprejšnje označevane z MANJVREDNO.


Raziskava Keltskega sončnega voza (iz 7.stoletja pred novim štetjem) je rodila zelo zanimivo pahljačo povezav s podobnimi upodobitvami in razkritje rituala čaščenja SONCA naših prednikov, pa tudi ostanke kasnejšega čaščenja med cesarji, kralji... V ozadju je skrivnost, ki jo je dobro poznati.





Predavanje v obsegu 44 slik in s hiperpovezavami je dostopno tu - SONČNI VOZ:

4.1.2016 sva tako jaz, kot Marijan Gerdej s strani Narodnega muzeja Slovenije prejela dva spodbudna odgovora. Kot kaže bo Vrč Vače (Vaška situla), pa še marsikaj, postalo splošno javno dostopno v kvalitetnih slikah in v e. obliki strokovnih ter poljudnih interpretacij.

Projektu Virtualni muzej slovenstva pa s tem še ne bo zadoščeno. Upam na možnost sodelovanja pri uresničevanju projekta.

Odgovor direktorice Narodnega muzeja Slovenije Barbare Ravnik:
4.1.2016: "...v Narodnem muzeju Slovenije (bomo) skušali v najkrajšem možnem času najprej poskrbeti za ustreznejšo predstavitev situle z Vač, nato pa nadaljevati še z drugimi predmeti iz naših zbirk. Tudi naša želja je, da je gradivo, ki nam je zaupano, dostopno čim širši javnosti!"


Obljuba Narodnega muzeja z dne 4.1. 2016 in do danes 12.10.2016 še nič od obljubljenega.


Zveza sedmih muzejev Reiss-Engelhornv Mannheimu je dosegla CENZURO. Obiskovalci (po še nepravnomočni sodbi) ne smejo več objavljati fotografij njegovih eksponatov (številni so keltskega izvora). Namesto dostopnosti o pričevalcih zgodovine - nedostopnost.
Le zakaj? Se bo tako zavajanje razlagalcev preteklih znanj LAŽje nadaljevalo? Vir

Torej predlagam, da prispevate tudi vi k temu, da se namen direktorice NMS Barbare Ravnik, kljub odporu KUSTOSOV, uresniči. To bi namreč morala biti DOLŽNOST MUZEJA.

Muzej naš ali katerikoli drug namreč ni lastnik kulturne dediščine, ki mora biti preko elektronskih gradiv javno dostopna vsem zainteresiranim.


K A Z A L O... UMETNOST