Članek
ZA NOVO DRŽAVO SLOVENIJO
Objavljeno Jan 11, 2016

https://www.youtube.com/watch?v=ZUq-bhaBNhE

Za novo državo Slovenijo
DOGOVOR DRŽAVLJANOV SLOVENIJE
USTAVA SLOVENIJE

Uvod

V skladu s težnjo k miru, sožitju in splošni blaginji, izhajajoč iz zgodovinskega hotenja slovenskega naroda, njegove naravne pravice suverenega bivanja na osnovi svojega kulturno duhovnega izročila, narodno osvobodilne borbe ter plebiscita o osamosvojitvi, se skupaj; Slovenci, pripadniki drugih narodnosti, kot državljani in prebivalci obvezujemo, da bomo spoštovali in uveljavljali ta sporazum imenovan Ustava države Slovenije, dokler se ne dogovorimo drugače.


So uvodni stavki predloga nove ustave, ki ga je pripravilo Gibanje za novo ustavo ZNU 50 plus. Pri predlogu je sodelovalo več kot 150 oseb. Števni med njimi so NOVO USTAVO sprejeli kot osebno postavo in zavezo. /blog/rastko-plohl/za-novo-drzavo-sloven
ijo/95473 http://stres.a.gape.org/VTA/ustava_nova_
cistopis_29_11_2014.pdf
DOGOVOR DRŽAVLJANOV SLOVENIJE USTAVA SLOVENIJE JE BIL V JAVNO RAZPRAVO DAN 29.11.2014

Za spremembo stanja potrebujemo trdne osnove NOVEGA DRUŽBENEGA DOGOVORA saj star dogovor nikdar ni bil sprejet preko ljudske volje, narejen je bil v ozkih krogih par izbrancev iz kulturniških, sindikalnih, mladinskih… krogov, ki jih je dejanska politična garnitura zlorabila za svojo veliko igro izigravanja celotnega naroda. Preko ljudskih "predstavnikov" leta 1991 sprejeta Ustava RS je služila samo za začasne potrebe osamosvojitve Slovenije. Ustava RS seveda nikoli ni bila sprejeta na vseljudskem referendumu in tudi zaton resnično naša.

Ustava je tudi prepisana starojugoslovanska in deloma Nemška, s tem, da je celo nekateri demokratični vzvodi oblasti starojugoslovanske v »novi« niso bili več upoštevani.
Namesto več demokracije smo tako padli v še manj le te.
Naša elita je stanje nedorečenosti zlorabila do te mere, da je začela s spreminjanjem družbenega reda v kapitalističen. Kasneje je uvedla vsesplošno krajo skupnega premoženja in uničila delavsko soupravljanje.

Na ključnih položajih smo imeli in imamo PRAVNIKE, ki še preostale ljudovladne pravice stalno preinterpretirajo na način, da pravice posameznika kot nosilca izvirne pravice do samostojnega bivanja in odločanja UKINJAJO.

Samo z intepretacijo je naša elita s pomočjo pravnih pajacev na položajih FORMALNE OBLASTI UKINILA pomembna ustavna načela: vladavine ljudstva, pravice do referenduma, do popravka in odgovora napačne informacije, do sodelovanja pri upravljanju javnih zadev

Samozvana elita je posegla celo po spreminjanju nekaterih osnovnih členov, brez tega, da bi se naslonila na izrekanje vseljudske volje. Tako se je najprej lotila členov, ki govorijo o možnosti nakupovanja lastnine tujcem in odprla možnosti nakupovanja tujcem povsem brez omejitev. Kot da bi bila Slovenije velesila, ki si zaradi velikosti lahko kaj takega privošči. Kasneje je naša pravniška drhal spremenila še še 3. člen sedanje ustave, ki govori o vladavini ljudstva. Z dodatki so člen dodobra tudi formalno izmaličili, izmaličili je tudi pravico do referenduma. Pravic kot so pravna in socialna država trenutna Ustava RS ne razloži do te mere da bi bile te pravice tudi URESNIČLJIVE.

Iz vseh teh razlogov so se državljani Slovenije organizirali v skupino 50 plus in naredili osnutek ki je pred vami.

Predlagamo, da ga vzamete kot resno podlago za nadaljnje nujne SPREMEMBE V državi Sloveniji.
Hvala za možnost sodelovanja in GREMO NAPREJ.









1. člen
Pravičnost in enakopravnost


Družbeni red skupnosti temelji na:
- skupnem ustvarjanju,
- pravični delitvi ustvarjenega,
- razvoju,
- samobitnosti.

Vsak je enak pred ustavo in zakonom.

Vsak ima pravico do:
- ugovora vesti,
- državljanske neposlušnosti
brez zakonskih posledic.

Državljanu je pod enakim pogojem dostopna pravica in dobrina, razen če jo
ustava in predpis omejuje zaradi:
- pravice drugega,
- varovan



Primer objav (za pokušino) nove ustave na blogu:

Za novo državo Slovenijo

Za 3. republiko/II

Za 3. Republiko/III

Za 3. Republiko/IV
Gibanje za novo ustavo ZNU 50 in več
Kratka predstavitev temeljne razlike Ustave Republike Slovenije in Ustave države Slovenije



VTA MREŽA GIBANJA ZA PRENOVO SLOVENIJE