Članek
KOT DA SMO TIK PRED VOJNIMI RAZMERAMI
Objavljeno Oct 24, 2015

Lep nagovor ŽUPANA Gornje Radgone ob begunski krizi in občudovanje vredna urejenost razmer kljub hudim pritiskom.
Njegov nagovor pa obenem govori o tem, da so sprejeli pričakovano vlogo, ki jim jo dodelujejo voditelji (beri LUTKOVNO GLEDALIŠČE velikih profašističnih lutkarjev).

Problema namreč ne rešujejo, ampak GA ODLAGAJO.
A li bo njihovo delo OSVOBODILO bomo pa šele videli (po nemško Arbeit macht frei). Pred 60timi leti nihče ni pričakoval kar se je kasneje zgodilo. Splošna vojna klanja.
Zanimivo je, da begunci samo prečkajo Radgono in to po 1.000 na dan.
Kaj bo, ko jih bo po 3.000 dnevno ali ko jo bodo NASELILI?

V zadnjem tednu je v Slovenijo prišlo ŽE več kot 56.000 prebežnikov
Vir MMC RTVS.

Sam menim, da bi morali stopiti skupaj in reševati begunsko krizo v njenih temeljih. 
 
  


Urška Mauko Tuš: »Zbudite se voditelji evropskih držav. Nismo padli na izpitu človečnosti in humanosti. EU pa se bojim da je padla na tem izpitu.«

Če so padli na tem izpitu pomeni da so sami del PROBLEMA, saj so ravno oni odgovorni ZA SANKCIJE PROTI SIRIJI in deloma tudi državljansko vojno, ki se tam in v Libiji in v Afganistanu in v Iraku in v… odvija.

Zato je povsem razumljivo, da se naša družba hitro POLARIZIRA.
Tu je povsem drugačen nagovor nekoga, ki se zaveda, da je nekaj narobe, pa tega ne zna niti dobro utemeljiti:

Intervju v obliki videa je na tej povezavi: ŽUPAN ZAVRČA BREZ DLAKE NA JEZIKU O BEGUNCIH

In zanimivo OBA ŽUPA IMATA PRAV, samo njunih pogledov na situacijo naši mediji, niti voditelji ne znajo /nočejo združiti v CELOVIT vpogled v PROBLEMATIKO.
Torej ali res potrebujemo humanitarce, prostovoljce?
Ja, predvsem pa potrebujemo tudi osebe, ki imajo v glavi odgovore in znajo najti postopke, ki bi pripeljali do rešitve problema.

Trenutna situacija spominja NA IZKOPAVANJE ZEMLJE ZA LASTEN GROB.

ŽUPAN ZAVRČA je v intervjuju BREZ DLAKE NA JEZIKU O BEGUNCIH omeni tudi povsem zmedeno trditev, da je stadion za Slovence kot Džamija, marsikaj kar je povedal pa drži in se moramo tudi nad njegovimi sporočili zamisliti:
Prebivalci Zavrča so imeli nemalo težav z begunci, saj so se ti po ukazih policistov nastanili na njihovem nogometnem stadionu povsem brez vprašanj. Aktualno dogajanje je popolnoma brez političnih zadržkov komentiral njihov župan Miran Vuk. Posnetek njegovega govora je že zaokrožil po Sloveniji!

Župan Miran Vuk: "Besedičenje v EU n v naši vladi nima nobenega pomena. Vse skupaj je samo zavajanje ljudi. Vse skupaj pada vedno na policijo, ki je že tako nezadovoljna. Oni so tu nemočni. Opravljajo najslabše delo. In so enostavno prepuščeni sami sebi. Ostalo pa je padlo vse na Lokalne skupnosti, ki to gledajo, spremljajo. Ostajajo kupi svinjarij ostankov. In čistiti za temi ljudmi, ki ne poznajo nobenega spoštovanja, rešpekta. Oni se obnašajo huje kot da so v svoji deželi. Enostavno to tako več ne gre. Država, bi nujno morala ZAPRETI MEJE. Kajti dogovori, ki so bili sklenjeni s Hrvaško so tako ali tako NEVELJAVNI, oziroma Hrvaška jih ne spoštuje. In zato je včerajšnjih 900 ubežnikov policija kar stlačila na štadion, pa je to privatna lastnina. Niti tega niso vprašali. Tako, da je vse skupaj ena katastrofa. Ostanke ki so, pa bodo morali čistiti sami občani namesto, da bi država organizirala komunalne službe, da to počistijo. Država je prepustila vse občinam. Sramotno od teh visoko plačanih funkcionarjev je, da samo eno govorijo v Ljubljani. Njim je vseeno, so daleč od teh dogodkov, nam pa ostaja samo tragedija in svinjarija."

Gospod Vuk. Kaj storiti, če se bo to ponavljalo. Tudi glede stadiona. V sredo je pokalna tekma?
"Ker je štadion privat lastnina, bomo danes z njega RAZGNALI POLICIJO. Dali bomo vaške straže. Za nas je stadion isto kot za njih džamija. Naredili bomo vse, da nihče več ne bo prišel na stadion. In če oni ne serjejo po džamijah, tudi ne bodo srali in scali po stadionu."

Pred stadionom sem opazil več občanov, nekateri so bili zelo nejevoljni. Se bojijo, so zaskrbljeni?
"Ljudje so zgroženi ob vsem tem kaj vse te nekontrolirane horde puščajo za sabo. Ker naš narod tega ni navajen. Mi, ki smo pred 25. leti imeli begunce iz Bosne je bil vsak zadovoljen, če je dobil flašo vode, če je dobil sendvič. Tile ne jejo nič, ne pijejo nič, ne poslušajo nič, polni so denarja, naprej porivajo majhne otroke in ženske, da bi to izgledalo bolj tragično kot je. Drugače pa so oni vodeni od višjih sil, ki jih vodijo v Evropo. V bistvu je vse to organizirano. To sploh niso ubežniki, ampak so zelo dobro organizirane skupine. Vsi so z vrhunskimi telefoni in z navigacijskimi sistemi. Ta da točno vedo kam gredo in kaj hočejo.« 
 

Poudarjam oba ŽUPANA IMATA PRAV, samo celovito rešitev potrebujemo.


»Zaradi begunske krize bodo pristojna ministrstva vlade RS v sredo tudi uradno zaprosila EU za pomoč v opremi za policijo in v policijskih silah ter za finančno pomoč.« (tekst je slovnično poenostavljen).
Naša samoustoličena (prek medijskih trobil, nepreglednega, neustavnega volilnega sistema...) oblast vabi tuje policiste, kot vemo pa tudi vojske da »pomagajo« pri zagotavljanju varnosti zaradi begunske krize.
Begunska kriza se bo - režirano - še stopnjevala in tuji policisti ter VOJSKA bodo tako OSTALI NA NAŠIH KOLONIALIZIRANIH TLEH še zelo dolgo.
BEDA BEDNIKOV.

"V sprejemnemu centru Brežice je v požaru zgorelo dve tretjini tamkajšnjega šotorišča.
Pogoreli del je pogorel do tal skupaj z vso opremo, kot so gorilniki in deke.
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/10/25/u125015-314988_begunci_v_slovenijo_thumb.jpghttp://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/10/25/u125015-314987_begunci_pozig_v_slovenijo1_thumb.jpghttp://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/10/25/u125015-314986_begunci_pozig_v_slovenijo_thumb.jpg

Policisti skušajo ranljivejše skupine, kot so otroci, starejši in nosečnice, namestiti kar v prostorih policijske postaje... Prostovoljci so se umaknili, ker so nekateri begunci precej nestrpni, zaradi česar pride tudi do fizičnih obračunavanj... Po požaru, v katerem je zgorelo 27 šotorov, le še 17 jih je primernih za bivanje… Večina jih je bila v času, ko je zagorelo, na prostem… Odločno in požrtvovalno so vstopili v goreče in zadimljene šotore, ter v dveh šotorih našli skupno devet spečih beguncev… Tujce so zbudili in jih hitro pospremili iz šotora. Zaradi odločnega in požrtvovalnega ukrepanja policistov in gasilcev požar ni terjal žrtev… Po poročanju naše novinarke so begunci v sprejemnem centru Brežice zopet zažgali šotoreZaradi požara so pošle zaloge oprem — agregatov, dek, šotorov… Otroci danes niso odšli v šolo, ker avtobus ni mogel do njih. Zaradi beguncev… Mariborski kriminalisti so minuli teden k preiskovalni sodnici na Ptuj privedli državljana Slovenije, ki ga sumijo kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Sodnica je zanj odredila pripor. Osumljeni je organiziral nezakonito preseljevanje skoraj 2000 državljanom tretjih držav tako, da je ustanovil tri gospodarske družbe. navidezno prodajo storitev začasnega prebivanja v nastanitvenem domu je pravna oseba v obravnavanem obdobju tako pridobila za najmanj 200.000 evrov prihodkov. Lažno je prikazoval dejanski namen vstopa državljanov tretjih držav, torej da bodo tujci tretjih držav opravljali delo v družbi Vir


Torej naj DZ RS / predsednik RS organizira javni posvet državljanov, pa povemo kar vemo, se zamislimo in vsaj deloma združimo poglede na zapleteno situacijo v celovito rešitev.

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/10/24/u2700-314927_begunci25776_n_blogshow.jpg

DRUGA PLAT ZGODBE PRED KATASTROFO
Članek je na FBju.


VTA

K A Z A L O