Članek
NOVA NAPOVED MEDIJSKE CENZURE
Objavljeno Jun 04, 2015

RTV SLO MMC:"Nova medijska zakonodaja: "želijo zmanjšati pojave sovražnega govora, zlasti v spletnih medijih. Odgovornost odgovornega urednika medija se tako razširja tudi na vsebino komentarjev in drugega avdiovizualnega materiala bralcev, poslušalcev in gledalcev. Odgovorni urednik bo moral prav tako oblikovati pravila za izbiro in vključitev komentarjev ter jih javno objaviti. Komentarje, ki ne bodo v skladu s pravili, pa bodo morali v najkrajšem mogočem času umakniti." Vir

Na eni strani vse bolj dodelana TAJKUNIZACIJA in razpadanje družbe na večrazredno, na drugi pa vse manj pravic do informacij in pravice povedati DRŽAVLJANOV.

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/05/20/u125015-246375_diapozitiv13_thumb.jpgBrez možnosti NITI POVEDATI gremo vse hitreje v stanje popolnega kaosa, saj se problemi selijo v polje nezavednega

Samo še vprašanje časa je bilo kdaj in kako se bo onemogočil govor tistim, ki izražajo osebno nezadovoljstvo, razkrivajo nepravilnosti in kličejo k odgovornosti - bolj informirani z dokazili, vsaj posrednimi - drugi bolj počez. Te počezne komentarje bi lahko dali v poseben predal, npr : Morebitno klevetanje, a še vedo bi bilo prav, da če so podpisani - od znanega komentatorja - bi morali biti objavljeni.

Pravica do popravka informacije je ustavna pravica do relevantne informacije. Torej imamo bralci/gledalci pravico do vseh informacij in popravkov le teh. Če je kaj narobe se pač dodatno objavijo tiste, ki so relevantne ali s strani prizadetega ali s strani urednikov.
Briše se samo izjemoma in to tisto kar kričeče gradi na izmišljenih zavajajočih dejstvih in neuravnoteženem poročanju. Katere bolj prepričajo, naj bo stvar bralcev samih.

400,000 revežem v Sloveniji je treba nadeti še bolj tesen NAGOBČNIK

Smešenja ljudstva je osnova vseh fašizmov.

Film Radia 1: NOVE POLITIČNE STRANKE - ZJUTRANJA KRONIKA 25.769 ogledov: 

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/05/22/u2700-246430_radio-1-prvic_thumb.jpg

Na Radiju 1 se v oddaji (glej film zgoraj) odkrito norčujejo iz državljanske pravice ustanoviti politično
stranko. Ne samo, da so državljani, ki ustanovijo politično stranko ovirani preko Zakona o RTV (neparlamentarne stranke so izločevane iz večine predvolilnih oddaj), preko financiranja (večje politične stranke so financirane iz proračuna), ampak se zadnje čase dogaja tudi ODKRITO JAVNO BLATENJE IN SMEŠENJE političnih aktivnosti državljanov kar izjemno negativno vpliva na že tako slabo politično klimo v RS. Je dovoljeno preko javnega medija smešiti temelje naše ustavnosti in demokracije in javno mnenjsko enostransko prikazovati lik BEBAVEGA DRŽAVLJANA?

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2014/05/22/u2700-246431_radio-1_blogshow.jpg
Radijska mreža Infonet Media in Radio 1 sta sicer v lastništvu Lea Oblaka, ki ima v lasti veliko večino slovenskih zasebnih radijskih frekvenc. Na ministrstvu za kulturo se je preko vlog pred leti predstavljal pod dvema različnima imenoma, pa se je dolgo časa mislilo, da sta to dve različni osebi - brata - Leo, Leopold Oblak. Kakorkoli, “pridobil” je veliko večino vseh radijskih frekvenc v Sloveniji.
SRDF recimo radiju DUR (Marku Uršiču) ni odobril nobene vloge za podelitev frekvence in je zato, kot veste, ta kultni radijski program propadel...
Delni vir tudi TU.

komentarji
leonis: "Baje da je to zakonodajo pomagal sestaviti Kim Džong Un... "


skippy: "Ta zakonodaja ni nič drugega kot uvajanje cenzure in zmanjšanje svobode govora, verjetno zaradi zaščite elite. Že sedaj ima vsak možnost vložiti vsa pravna sredstva v primeru tako sovražnega govora, kot v primeru drugih žalitev... Če katerega politika moti komentar koga, pa ga naj toži. Ne pa tega pakirat v nepotrebno zakonodajo."


G.Bruno: "Meni to vse diši po slovenski verziji ACTA. ACTA je bila sicer zavrnjena v EP, Slovenija (njeni poslanci so jo brez pomisleka podpisali). Jaz vidim tukaj uvedbo cenzure v Sloveniji skozi stranska vrata in ponovno uvedbo verbalnega delikta, ki smo ga v Jugoslaviji tako dobro poznali.
Prav zaradi tega me čudi mlačen odziv v javnosti. ACTA "


K A Z A L O