Članek
PISMO SINDIKATA DUŠANU SEMOLIČU - ZSSS
Objavljeno May 04, 2015

SODELUJMO IN ODPIHNIMO

Dva sindikata sta se UPRLA SINDIKALNEMU TERORJU, ki preko sprejemanja drobtinic omogoča DA GRE KARAVANA DALJE, da državo SLOVENIJO še naprej upravlja skupina podredljivih koruptivnih nesposobnežev.

Tako v socialnem dialogu na ZAPRTIH SEJAH ESS - Ekonomsko Socialnega Sveta ne sodelujejo Sindikat NSS (Neodvisni sindikati)
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/05/03/u125015-269485_logo_kss_thumb.jpgniti Konfederacija slovenskih sindikatov (KSS)
"Po javnosti neznanih navodilih Evropske komisije je Vlada na tajnih sestankih ESS (s t.i. socialnimi partnerji) že sprejela ključne odločitve za leti 2015-16, ki jih bodo poslanci DZ RS v Državnem zboru le še formalno potrdili."
Razkrivamo dokumente, ki smo jih pridobili v Konfederaciji slovenskih sindikatov, o katerih vlada še ne želi govoriti in v pojasnilih medijem soglasno obljublja boljše čase ter, da bo več govora o podrobnostih o očitno danes tajnih dokumentih jeseni. V sredo sprejeta NACIONALNI REFORMNI PROGRAM 2015 - 2016 in PROGRAM STABILNOSTI - DOPOLNITEV 2015 na 34. redni seji vlade sta nastajala na tajnih sejah Ekonomsko socialnega sveta po navodilih oz. na podlagi javnosti nepoznanega in tudi tukaj objavljenega Poročila o državi – Slovenija 2015 Evropske komisije z datumom 18. marec 2015."

KSS zahteve VEČ

Problem je v tem, da bi lahko tudi na ESS zaželeni "reprezentativni sindikati zahtevali odprtost sej, pa pri tem ne vztrajajo.
Lahko bi kdo zahteval spoštovanje 44. člena Ustave RS, pa kot da ta pravica pri naših skorumpiranih ali pa prestrašenih razlagalcih ustavnega prava, ne obstaja. Zato si moramo te pravice sodelovana pri upravljanju skupnega in za državo pomembnega začeti razlagati sami. 
  
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/05/03/u125015-269422_neodvisni_sindikati_slo_logo_thumb.jpg
Ptuj, 27.04.2015
 
Dušan pozdravljen!


V imenu delavskega in sindikalnega boja izražam hotenje po skupnem nastopu vaše in naše sindikalne organizacije v zaščiti interesov zaposlenih v podjetju Cinkarna iz Celja in morebiti še širše.

Kot sam veš je položaj v državi kritičen, vršijo se razprodaje vsega »državnega« premoženja po dogovoru 15 + 64 in vse ostalo, kar pomeni tudi naravna bogastva; zemlja, gozdovi, vodni viri in na »koncu« tudi stavbe Vlade RS in Državnega zbora RS. Še posebej nas skrbi prikrito ukinjanje javnega zdravstvenega in pokojninskega sklada, to je ZZZS in ZPIZ, in njun postopen prenos na banke in zavarovalnice v tuji lasti.
Zaposleni v Cinkarni so se na zborih delavcev jasno izrazili proti odtujitvi v smislu razprodaje svojega odličnega podjetja in izrazili zaskrbljenost in sum v početje predstavnikov konzorcija prodajalcev, ki nekako ponujajo »spisek dobrih želja« zaposlenim brez kančka trdne zaveze njihovih izpolnitev. Vse dosedanje razprodaje, v kolikor nam je znano, so se dogajale po skorajda isti metodi in nikjer naj ne bi bile zaveze izpolnjene tako kot bi morale biti. Prežema nas občutek, da so pogovori s konzorcijem le dejanja namenjena samim sebi, saj je glavni prodajalec v trenutku iskrenosti povedal, da lahko s klikom izklopi delavce iz pogajanj o svojih pravicah v postopku prodaje in kot, da se z delavci pogovarja iz milosti in zaradi formalne in ne realne izpolnitve odgovornosti iz Socialnega sporazuma 2015/16, ki govori o prodaji podjetij in katerega sopodpisnik ste tudi ZSSS.

Pod krinko obljube nekoga nekomu, Vlada RS prepušča z odtujitvijo naše lastnine, minulo delo, razvojno vizijo države in socialno ekonomsko pravičnost delitve ustvarjenega tujcem ter drugim državam, nas tako načrtno pelje v zagotov in dekadenten razpad države ter ustvarja pogoj trajnega zbrisa kot skupnosti iz zgodovine in obličja zemlje.

Dosedanji dogodki razprodaj kažejo na to, da je potrebna konkretna akcija v zaščito zaposlenih in družbene lastnine (sedaj imenovane državna lastnina), še posebej Cinkarne, ker so tako ogrožena delovna mesta in razvoj podjetja in katero iz dobička svojega letnega poslovanja odvaja znaten denar javnemu pokojninskemu skladu, to je ZPIZu, točneje Modri zavarovalnici, ki je del KADa (družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja), ki je v sestavi ZPIZa.

Vlada RS pripravlja pravno osnovo za delavsko delničarstvo, ki bo mrtva črka na papirju, saj zaposleni po razprodaji podjetij ne bodo imel kje sodelovati kot solastniki. Zaradi ne enakopravnega položaja zaposlenih do osebne zasebne lastnine napram tujcem vas pozivamo, da zaustavimo brezglavo odtujevanje lastnine.


Predsednik NSS:
Rastko Plohl
 
  
Original pismo

27.04.2015 Pismo neodvisnega sindikata SLO - Rastko Plohl ZSSS - Dušan Semolič PDF


Predstavniki
nekaterih sindikatov in nekaterih delodajalcev v ESS kot del civilne družbe soodločajo o ključnih zadevah lastnih članov in sodržavljanov, ne da bi za to dejansko njihovi člani niti javnost sploh vedela.
Podlo nelojalno lobiranje v škodo civilne družbe - državljanov.
29.4.2015 je Vlada RS sprejeta NACIONALNI REFORMNI PROGRAM 2015 - 2016 in PROGRAM STABILNOSTI program so z zamikom (celo) objavili
Vir 2.

O tem programu so razpravljali v ESS, ni pa bil dan v JAVNO RAZPRAVO niti ne v PARLAMENT. Že dan p sprejemu je bil poslan v Bruselj ne da bi ob tem domačim sploh omogočili kaj v njem piše. Danes je program objavljen. Podobno je s programom stabilnosti, ki ga sedaj prav tako lahko preberemo.

Pred tem sta bila oba programa objavljena na spletu Konfederacije slovenskih sindikatov.
Vir 2.

Tudi o Poročilu o državi – Slovenija 2015 Evropske komisije, po mnenju VTA ni bilo ustreznega medijskega poročanja.


 
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/04/15/u125015-268202_zadnja_thumb.jpgIZZA ČESA SE SKRIVAJO LOPOVI - NEDOSTOPNOST PODATKOV, KI JIH JAVNOST POTREBUJE ZA SOODLOČANJE IN NADZOR

Vstajniška Tiskovna Agencija objavlja dokumente in mnenja, ki jih sicer veliki medijski manipulatorji sistematično spregledujejo ali pa diskreditirajo.

VTA več



K A Z A L O