NUJNOST INTERPELACIJE - MIRO CERAR – VUN!!!

Oddajvladislav stres, dne 2015-04-30 ob 03:31:04

Miro Cerar o Nacionalnem reformnem programu (NRP): »Dokument smo sprejeli soglasno. »

Kdo je zajet v to SOGLASNOST? Par ministrov vlade v kateri šefujete Miro Cerar?
Še kakšen državni sekretar?

Državljani nismo dobili pravice, ki nam jo daje Ustava RS (44. člen), da sodelujemo pri javnih zadevah pomembnih za nas, državni zbor tudi ne? Torej kdo je soglasen? Par razcepljenih osebnosti se je pogovorilo drug z drugim? In izrazilo strinjanje in že je nastalo množično soglasje?

Z načinom sprejemanja papirjev naslovljenih z Nacionalni reformni program ste povozili našo Ustavo in skušali utemeljiti nekatere zadeve s katerimi se državljani v veliki večini ne strinjamo.

Z vašo PAMETNO privatizacijo ste že marsikaj uničili, vaši predhodniki tudi. Privatizirali so nepametno – beri NEUMNO.
Vse kar je zgrajeno je zgrajeno iz MINULEGA DELA. In kdo sme razpolagati s tem delom?
Samo tisti, ki ga je ustvaril. Vi - nikakor. Kot oseba, ki nam je onemogočila pravico do referenduma, ste delali namesto koristno za KOHEZIVNOST družbe - škodljivo.
VEČ

http://www.rtvslo.si/_up/photos/2015/04/30/u2700-269261_splet_jean-claude_cerar_miro2_blogshow.jpg

V NRP beremo: »Nacionalni reformni program podaja osnovne usmeritve in cilje za leti 2015-2016, ki sledijo Strategiji EU 2020…, ciljem in specifičnim priporočilom Sveta EU."

Slediti bi morali ciljem državljanov, oziroma se glede le teh z državljani in njihovimi poslanci posvetovati. Če Slovenja ni več samostojna država pa razglasite da smo Protektorat. Glede tega pa morate spremeniti tudi Ustavo RS, da bo to kam nas uvrščate tudi formalno jasno.

Vlada je potrdila besedilo Nacionalnega reformnega programa (NRP) za leti 2015 in 2016 ter dopolnjen program
stabilnosti, ki bo poslan naslednji dan po potrditvi torej danes 30.4.2015 Evropski komisiji.
S tem da papirje, ki jim pravite NPR pošiljate v Bruselj naslednji dan po sprejemu ne dopuščate niti da bi vaše papirje državljani prebrali.

RES LEPO DARILO ZA PRVOMAJSKE PRAZIKE. IMATE SMISEL ZA CINIČEN HUMOR.


NPR ni nacionalni ker ni sprejet s strani nacije, niti preko njenih predstavnikov ne.
Torej brišite nacionalni in napišite kar je točno VRP - VLADNI REFORMNI PROGRAM RS.

Ker morda poznate Ustavno načelo delitve oblasti veste, da ste samo izvršilna veja oblasti kaj dela izvršilna pa določa zakonodajna veja oblasti in ne izvršilna. Izvršilna samo izvršuje cilje, ki ih določijo poslanci državljanov - PARLAMENT.

Ker imamo politike in s tem parlament izvoljen preko medijske propagande in finančnih... botrov iz ozadja seveda poslanci niso poslanci državljanov, ampak klanov, ki si preko svojih vojščakov prisvajajo koščke oblasti. Takšni poslanci, kot jih imamo v deželi sistemske korupcije pa večinoma delitve oblasti niti dobro ne poznajo. So pač več in manj zdravorazumsko polpismeni, ampak vseeno bi vi kot predsednik vlade morali spoštovati načela več faznosti in javnost sprejemanja skupnih - nacionalnih zavez.


Zakaj bi morali ti papirji v javno razpravo in v parlament, da bi postali dokument?

Ker se v njih skuša določiti smernice ukrepov in reform v: javnih financah, bančništvu, pri upravljanju podjetij, na trgu dela, glede privatizacije državnega premoženja, regulacije dejavnosti in poklicev, prestrukturiranja davkov, strukturnih sprememb v zdravstvu, podaljšanja delovne aktivnosti starejših…

Zapisali ste »Iz prihodkov iz naslova privatizacije za zniževanje dolga se bo dolg sektorja država, ki v letu 2014 znaša 80,9% BDP…, zmanjšal.«

Zakaj pa se dolg (ki ga nismo naredili običajni državljani ampak so ga predvsem tajkuni in izvajalci finančnih mahinacij) ne bi zmanjšali preko oživitve gospodarstva?
To bi namreč morala biti ključna naloga, ki jo imate in ne pisanje papirjev za očitno GOSPODARJA, ki je edini relevantni partner za vas kot premjeja - državljani pa smo za vas očitno prazen NIČ.

Pa je ravno obratno. Zaradi očitne nesposobnosti ste NIČ VI in odstopite. Tako pač ne gre več naprej.
Država je izjemno zahtevna tvorba različnih dejavnosti in se jo lahko vodi samo z delegiranje oblasti navzdol ne pa z CENTRALIZACIJO, ki jo uvajate na vseh ravneh.

Miro Cerar menite da stališče, da državno premoženje pripada državljanom ali ljudstvu, sodijo v pretekli sistem, ne pa v nekega "normalnega", kot ga imamo danes.

Luka Mesec
MIRO CERAR: "DRŽAVNA LASTNINA NE PRIPADA DRŽAVLJANOM, AMPAK VLADI, POLITIČNIM STRANKAM IN INTERESNIM SKUPINAM"
Vir

____________________________________
Na povezavi
zapiska seje DZ RS 20.04.2015, pa je razvidno še eno zvitorepno klobasanje in zavajanje našega predsednika vlade:

Miro Cerar: "Slovenija je tudi s pomočjo zakona, ki smo ga sprejeli in njegove implementacije v zadnjem letu dni dosegla nivo korporativnega upravljanja, ki je zadostil kriterijem OECD. Do tega cilja nam zdaj manjka samo še sprejem strategije upravljanja kapitalskih naložb države za katero vi ne želite, da jo omenjam. Zaradi tega je naš primarni cilj zdaj, da seveda ta hip v celoti uveljavimo strategijo upravljanja in do takrat ne sprejemamo nekih sprememb zakona, kajti s tem bi spet povzročili diskontinuiteto motnjo v sistemu, ki smo ga končno vzpostavili do te mere, da počasi lahko tudi s pomočjo te vlade in posledično Državnega zbora postane nek stabilni dejavnik v uveljavljanju torej korporativnega upravljanja in spodobnega ravnanja z državnim premoženjem."

Ta strategija se je sprejemala s pomočjo dela sindikalnih vodij in dela delodajalcev na TAJNIH - ZAPRTIH sejah. S tem so onemogočili ustavno načelo soupravljanja v javnih zadevah 44. člen... in izpeljali nedovoljeno LOBIRANJE.
VEČ

____________________________________
KOMENTARJI POD ČLANKOM
NRP pod streho

paratrooper Nacionalni reformni program!? Ne me.... Mi se "reformiramo" že 25 let in smo iz Druge Švice prišli na raven manj razvitih zahodnih delov Republike Botswane!
Dvignili bodo minimalno plačo?, povečali očetovski dopust za dodatnih 5. dni?, povečali štipendije, otroške dodatke in ostale socialne transferje? Ko se boste zbudili vsi tisti ki živite v Hollywoodu, zahtevajte še odgovor na nagradno vprašanje, za vse tiste ki še verjamete v Božička:
komu bodo pobrali ves tisti denar za poplačilo vseh teh obljub naivnim davkoplačevalcem?
1. Pokojninska blagajna je izropana, Korl ne bo dopustil koalicijskim partnerjem zmanjšanja pokojnin 700. 000 upokojencev.
2. Zdravstvena blagajna je prazna. Kuštrin ne bo pustil da zdravniki delajo za manj kot trikratnik povprečne slovenske plače.
3. Štrukelj ne bo pustil da vojska 250.000 javnih uslužbencev ostane brez "težko prigaranih" napredovanj.
4. Vreča brez dna, ki se ji reče DARS, je že dobila državna poroštva za svoje akrobacije ki se štejejo v mlrd. eur.
5. Nekdo bo moral zakrpati 1.3 mlrd. veliko luknjo ki so jo naredili cerkveni ekonomisti.....

Skratka, danes so dovoljene sanje, jutri je treba nafutrati otroke in vnuke in poskrbeti za njihovo prihodnost.. Z obljubami jih ne boste naplahtali, tako kot sta Mramor in Cerar naplahtala Vas.

REsnica A je zapisano v NRPju, da se bo krčilo sredstva političnim strankam in plače v vladi in parlamentu, vodilnim v državnih firmah, predvsem v bankah?? je morda v tej kratici NRP skrita kaka zaveza, da se ne bodo ponavljale milijonske odpravnine nesposobnim direktorjem? kramar je pokasiral okrogel milijon, naredil milijardno luknjo in tisti, ki je s strani države podpisal tako pogodbo ni seveda nič kriv...
Če ne bo reforme sodstva (odgovornost sodnikov), bomo vsako leto več plačevali za odškodnine zaradi političnih in nestrokovnih sodb.
Mislim, da odgovor vsi poznamo. Sredi najhujše krize so levi in desni v en glas sprejeli povišanje denarja za politične stranke, ker reveži niso zmogli in je bilo vprašljivo, ali bi brez tega povišanja, demokracija sploh preživela....
Ne, tega ni v NRP.... demokracija mora hranit svoje gospodarje z našim denarjem. Za nas ni panike, denarja lahko zmanjka... za banke, politike... pa mora bit. Tam se ne sme varčevat.... demokracija pač.

Anves V prihodnjem letu se bo minimalni osebni dohodek uskladil na 288 evrov, sprostili se bodo štipendije in otroški dodatki, očetje pa bodo dobili pet dni dodatnega očetovskega dopusta, je še povedala Mrakova.

Stojan Svet:« Čudi me da KPK še ni obravnavala Cerarja glede njegove korupcije, niti se nanj še ni spravila davkarija, saj je dodatno zaslužil še 335.000 eur proračunskega denarja.
Nespoštovanje pravil pa lahko odkrijejo v naknadnem nadzoru in upam, da ga tudi bodo..
»Če davčni zavezanci – povezane osebe zaradi preseganja 50.000 evrov obdavčljivega prometa ne dajo zahtevka za namene DDV, se lahko kaznuje za prekršek tako pravna oseba kot tudi odgovorna oseba,« so dodali v Dursu.« ga poziva k takojšnjemu odstopu:
VEČ

Na podlagi teh izjave se ZAHTEVA NJEGOV TAKOJŠNJI ODSTOP.
Nekdo naj glede tega napiše PETICIJO, poslanci sicer lahko vložijo tudi interpelacijo, ampak kdo bi se zanašal na njih.
Potem pa enostavno zahtevamo da odide iz pisarne.K A Z A L O

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
4
rastko plohl
1
May 01, 2015
Cerar je zrel za ustavno obtožbo in doživljensko ječo brez pomilostivte
#4
Stoyan Svet
0
Apr 30, 2015
2011 je DZ sprejel zakon o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja.
Policija, sodstvo, davkarija bi že po uradni dolžnosti branjenja javnega interesa morala sprožiti preiskave proti tem osebam,
a ker tega ne stori,
lahko kazensko ovadbo proti imenovanim sproži kdorkoli,
še posebej pa tisti,
ki imajo poimenske sezname oseb,
ki imajo milijone na privat računih na eksotičnih otočjih.
Upam, da se bo sodstvo že končno začelo ukvarjati tudi z Jankovičem, nad katerim je po pisanju medijev več kot 40 kazenskih ovadb.
#3
Dajana Babič
0
Apr 30, 2015
Kako naj pridemo do tistih miljard, ki čakajo na Cipru... al kje?
#2
Stoyan Svet
1
Apr 30, 2015
Cerar je lutka murgeljskega klana in kot tak povsem brez kompetenc,
da bi lahko sprožil sodne procese proti tistim, ki imajo desetine milijard evrov na privat računih nezakonito pridobljenega premoženja.
Ker se je tudi sam s svojimi sp-ji in podjetjem izogibal plačevanju DDV, je nujen njegov takojšen odstop.
Upajmo, da bo KPK glede tega takoj po dolžnosti ukrepala
in da bo kmalu v kolikor še ni proti njemu uvedena kazenska ovadba.
#1
vladislav stres
vladislav stres
Objavil/a 2015-04-30 03:31:04 (Apr 30, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
DOKAZI ARGUMETI - LAŽI COVID19 NEMŠKI PARLAMENT SAŠKE ANHALT
PASTI PASTIRJA FRANČIŠKA, VSI SVETI TER MASKE KOT TO RAZUME IN ZAPOVEDUJE RKC
ŠKANDAL MOŽNEGA PLENJENJA - VLADNA NABAVA VENTILATORJEV
ODPRAVA PREPOVEDI GIBANJA MED OBČINAMI IN PETICIJA PETICIJI PROTI UKINJENEM ODLOKU VLADE RS
PREPOVEDI VELJAJO SAMO ZA DRUGE - protikoronska zakonodaja
NAČRT UVEDBE KORONA VIRUSA IN TOŽBE PROTI VLADI ZRN
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
februar 2021
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj