Mladostnih 40

OddajNajini teki, dne 2016-02-03 ob 20:05:39

V decembru sem postajala vse bolj osupla nad dejstvom, da si bom konec januarja nadela četrti križ, ko pa še tretjega nisem v celoti sprejela. Prav tako me je zaskrbelo, da se spodobi tako življenjsko prelomnico bučneje obeležiti, sama pa nikoli nisem rada slavila svojih rojstnih dni. Nato me prešine ideja, da si želim ta dan preteči en lep maraton, saj že od lanskega junija, ko sem se namatrala na GM4O, trpim pomanjkanje.  Sledilo je brskanje po Internetu, pa sta se našla le nek vaški maraton blizu Rima ter eden na Kanarskih otokih. Slednjega mi je ubranil materinski čut, prvega misel na cijazenje čez pol Italije. Po debati s prijatelji na FB pa me je prešinila imenitna zamisel, organiziram si ga sama. Mitja je bil seveda navdušen, mi takoj ponudil podporo, brez težav sva si zamislila 40 kilometrov po naši okolici, jih premerila, Mitja ga je tudi pretekel v enem kosu in naredil detajlni GPS zapis. Ustvarila sem dogodek na FB in nanj povabila svoje tekaške prijatelje. Ti so se nemudoma pozitivno odzvali, kar me je res prijetno presenetilo. Vseeno sem si dopovedovala, da mogoče ne bo vremenskih razmer, pa ne vem kaj vse bo botrovalo temu, da bom nazadnje tekla sama. In sem bila pripravljena tudi na to.


				Prelepa Koroška

Končno napoči sobota, 30. Januar, pilimo zadnje detajle, hvala Mitja, mami in ati! Tam okrog devetih začnejo prihajati prijatelji, prav vsakega se zelo razveselim, po prijavah na FB kar nisem mogla verjeti, da bodo res prišli na odmaknjeno kmetijo v koroških hribih.


				Štart

Hecanje, slikanje in že štartamo na dolgo pot, vesela druščina, štirinajst nas je, ogromno si imamo povedati. Po štirih kilometrih ravnine pot zavije gor, proti Strojni, malo naprej prva okrepčevalnica, malo nas mrazi, sicer bi se zadržali še dlje. Pero se pametno odloči, da se pridruži zaledju, zdravje je pomembnejše. Ostali nadaljujemo pot, sprva po ledeni dolini, nato zavijemo levo, odprejo se najlepši pogledi na koroške očake, delno se zavijajo v oblake, malo piha. Ogled gostoljubne palčkove hiške in že druga okrepčevalnica, nikamor se nam ne mudi, pašejo nam dobrine, malo nas hladi veter, vseeno moram kar zarobantiti, da se podamo naprej. Po kratki ravnini zavijemo v klanec, ki nas vrne do kapelice, nova okrepčevalnica, potrebne so bile dopolnitve zalog.


				Počitek na sončku

Sonček nas prijetno greje na lepem travniku, spet silim naprej, komaj čakam svoj ljubi vrh nad Strojno, posebna energija je gor. Spustimo se nazaj do Trotovega križa in naprej do lovske koče Strojna, pričakajo nas z okrepčilom, pridružili sta se jim Katja in Irena. Veseli smo, za nami je skoraj 32 kilometrov poti, sploh ne vem, kdaj so minili.Težim k nadaljevanju, blatnemu makadamu sledi gozdna vlaka, ki nas privede na simpatičen Šteharski vrh, nekateri smo se kar zapodili nanj, paše malo matranja. Nenadejano okrepčilo, nato šest kilometrov spusta nazaj do naše domačije.


				Kolajne za finišerje

Doma pa veselo popoldne in večer, odlično vzdušje, nekaj prepevanja, več modrovanja, nekaj degustiranja najboljšega piva na svetu, nekaj izmenjave mnenj in izkušenj… Hvala, hvala, dragi prijatelji! Hvala, Kristi, Simon, Leon, Loni, Marjan, Mateja, Robi, Peter, Irena, Zdravko,  za darove, hvala, Peter, za pecivo, prav posebna hvala, Katja in Toni za posebno serijo piva trail tekačev! Še prav posebna hvala prav vsem od vas za neskončno dozo pozitivne energije! Noro. Se vidimo na Mladostnih 41! 


				Najboljše pivo na svetu, posebna izdaja

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
4
Najini teki
0
Feb 04, 2016
Tone, hvala! :)

VinKos, res, živimo v pospeševalniku! Ne vem, kako je bilo včasih, ampak danes je noro. Nekdaj sem se veselila vikendov, sedaj pa sem vsak petek šokirana, da je že teden naokoli. No, seveda se vikendov še vedno ne branim! :D
Pozdrav tebi in tvojim!
#4
VinKos
0
Feb 04, 2016
" . . . da si bom konec januarja nadela
četrti križ, ko pa še tretjega nisem v celoti sprejela."

Simpatično in točno zapisano - živimo v pospeševalniku, vedno
hitreje.Na tak način "obeležiti" si pa malokdo privošči!
V skrajno izbrani, prebrani druščini!
#3
Tone
0
Feb 03, 2016
Vse najboljše za štiri križe. Malo fouš za leta in dober žur ;)
#2
Najini teki
Najini teki
Objavil/a 2016-02-03 20:05:39 (Feb 03, 2016)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Lov za zakladom
Novo poglavje
Mladostnih 40
Jutranja pravljica na Krnu
NIti tek, niti plezanje. Tokrat samo
O teku, novem domu in sploh vsem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
december 2019
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj