"Cerar je s svojimi ravnanji, zlasti pa (ne)ravnanji za Slovenijo in naše državljane dejansko nevaren. V tem trenutku vidim tri velike nevarnosti:

1. Zapiranje naše severne meje s strani naših severnih sosedov, njihova minimalna udeležba s policisti pri varovanju naše južne meje, zlasti pa signali iz Bruslja, kažejo na to, da se Nemčija in Avstrija skupaj z nekaterimi drugimi državami, pripravljata na nov Schengen. To pa pomeni izločitev Slovenije iz teh procesov in njeno slovo od Evrope kakršno smo poznali. Če bo do tega prišlo, bo vsaj zame v praksi to pomenilo vladno in Cerarjevo izdajo države Slovenije.

2. Sloveniji lahko ob zaprtju severne meje in seveda s tem Schengenskem varovanju te meje in ob popolnoma nezavarovani južni meji, za kar je v Celoti odgovoren prav prepozno metamorfozirani Cerar, zavlada čisti kaos, ki ga policija in vojska seveda sploh ne bosta mogla obvladati. Si predstavljate da več deset tisoč migrantov obtiči v Sloveniji in tu tudi zaprosi za azil. Niti fizično niti finančno kaj šele varnostno jih nismo sposobni ne oskrbeti ne varovati. Nenadzorovano se lahko raztepejo po celi državi in nobena vrata ne v mestih ne na podeželju ne bodo več varna tako kot danes.

3. Zadnja ocena finančnega ministra Mramorja je, da bo vsak prosilec za azil državo stal 1083 in ne le 833 evrov na mesec. Vsakemu upokojencu s polno delovno dobo in minimalno pokojnino pa ta država nameni le 434 evrov na mesec. Metamorfozirani Cerar pa še ni niti napovedal kakršne spremembe zakonodaje, ki bi stroške za prosilce za azil, zmanjšali.

Kakorkoli že, ne želim vas strašiti s črnimi napovedmi, toda realne nevarnosti nam resnično pretijo. Prepozno metamorfoziranega Cerarja, ki je dejansko nevaren za državo in državljane, pa smo si večinsko izvolili sami. Brez mene in mnogih med vami tudi."

Vinko Gorenak