Šovinisti, rasisti nestrpneži, sovražno govoreči in še kaj bi se našlo iz arzenala zakladnice mnogih naši levičarjev, tudi tistih v Državnem zboru, in seveda tudi novinarjev, ki te dni pišejo ali govorijo o migrantih. Večina seveda piše in govori o beguncih, kar pa sploh ne drži. Glede na statistične podatke o množicah, ki nezakonito prehajajo Slovenijo, je večina med njimi migrantov, le peščici bi lahko rekli begunci.

Po statističnih podatkih naše policije je bilo do sedaj 65 beguncev, ki so zaprosili za azil in nad 157.000 migrantov


Toda Slovar slovenskega knjižnega jezika nam za besede šovinist, rasist, nestrpnež ne ponuja nobene pametne razlage, besedne zveze sovražni govor pa sploh ne pozna. Zato pa pozna besede: »rasizem«, kar pomeni miselnost ali ravnanje, ki temelji na rasnem razlikovanju; »šovinizem«, kar pomeni prepričanje o večvrednosti lastnega naroda in sovražen odnos do drugega naroda; »nestrpnost« pa pomeni pomanjkanje strpnosti in razumevanja.
Glede na gornje pojme mi dovolite, da se v nadaljevanju poigram z nekaterimi številkami. Najnižja pokojnina za polno delovno dobo v Sloveniji znaša 434 evrov (podatek za leto 2013). Država Slovenija torej namenja osebi, ki je delala največkrat za tekočim trakom polnih 40 let 434 evrov mesečno ali 5208 evrov na leto. Finančni minister pa je pred časom povedal, da nas bo vsak prosilec za azil letno stal 10.000 evrov. Torej bomo mesečno zanj namenili 833 evrov. Za našega državljana, ki je delal in plačeval davke 40 let torej 434 evrov za tujca, ki prosi za azil pa 833 evrov mesečno. Kdo je tu preprosto nor?
Verjetno nihče. Zato pa mi kar recite šovinist, rasist ali nestrpnež ali še kaj. Sam mislim, da sem v prvi vrsti, domoljub in razumen človek.