Mitja Kunstelj, nekdanji pripadnik specialne brigade Ministrstva za obrambo vam je verjetno bolj poznan kot pisec bloga. Mitje Kunstlja nikoli nisem osebno srečal ali poznal, niti nikoli nisva imela nobene komunikacije, toda v času, ko sem opravljal naloge ministra za notranje zadeve, je na svojem blogu objavil celo nadaljevanko o meni. Za osnovo je vzel moj uradni življenjepis, ki je objavljen na spletu, nanj pa je v 14. nadaljevanjih »nalepil« kopico laži na moj račun. Jasno je, da sem zoper njega sprožil kazenski in odškodninski postopek.
Kar 14 izmišljenih nadaljevank Mitje Kunstlja o meni, je v času pred volitvami leta 2014 krožilo po elektronski pošti in mnogi so v zgodbo Mitje Kunstlja seveda verjeli. Toda stvar počasi a zanesljivo dobiva tudi sodni epilog. Na Okrajnem sodišču na Jesenicah sem 15. 06. 2015 dobil tožbo zoper Mitjo Kunstlja. Izrečena mu je bila kazen plačila 9000,00 evrov z obrestmi in plačilo 1386,04 evra stroškov sodnega postopka. Na Okrožnem sodišču v Ljubljani pa je bil Mitja Kunstelj 24. 08. 2015 v kazenskem postopku obsojen na plačilo 1000,00 evrov denarne kazni, ki se bo spremenila v zaporno kazen v kolikor kazni ne bo plačal v zakonitem roku.
Če in ko bo do plačila odškodnine s strani Mitje Kunstlja dejansko prišlo, ne nameravam zase zadržati niti enega samega evra.