Dne 04. 06. 2012 sem bil minister za notranje zadeve. Tisti dan, sem na tem blogu, objavil naslednji tekst:
“Moj odnos do posebnih dogodkov je in bo ostal poseben.Kmalu kpo nastopu mandata ministra sem obiskal policiste v Litiji, ki so opravili zahtevno asistenco, v začetku maja sem v Univezitetnem liničnem centru v Ljubljani obiskal hudo poškodovanega policista Romana Šinkovca iz Policijske postaje Ljubljana center, obiskal sem tudi kriminaliste v Ljubljani in Kranju, ki so izvedli eno največjih kriminalističnih akcij v Sloveniji.
Danes pa sem v Univerzitetnem kliničnem centru centru v Mariboru v spremstvu očeta Marjana Slane obiskal hudo poškodovanega 21. letnega Simona Slano iz Markovcev. Simon Slana je bil hudo telesno poškodovan v nesreči v Markovcih, ko je pred dnevi vozil motor in na znak policistov ni ustavil, temevč je vožnjo nadaljeval, policijsko vozilo pa mu je sledilo, po padcu Simona Slane pa je zapeljalo čez njega.
V vlogi ministra za notranje zadeve se ne smem in se ne bom ukvarjal s postopki policije in tožilstva, ki zadevo preiskujeta, vse kar pričakujem od obeh dveh organov je hitra, temeljita, zakonita in poštena preiskava nesreče, moj obisk Simona Slane pa je potrebno razumeti v luči povsem človekoljubnega dejanja.”

Več ali manj je jasno, da sem bil verjetno prvi notranji minister, ki je obiskal ponesrečenca, ki je bil poškodovan s strani policistov. Znotraj policije mi takratni policijski šefi uradno ali neuradno niso rekli prav ničesar, toda povsem jasno je bilo, da mi je več kot 90% policistov ta obisk zamerilo. Niti malo se nisem vznemirjal zaradi tega. Jasno je bilo, da so predstavniki države (policisti, katerih minister sem bil) mladega človeka, ki je sicer storil cestno prometni prekršek, povozili in poškodovali do te mere, da je bilo vprašanje ali bo sploh preživel ali ne. Moja vest je bila tista, ki sem ji sledil in odšel v bolnico na obisk.
S Simonom in njegovo družino smo se nato srečali še trikrat, včerajšnje srečanje pa je bilo, mislim da četrto. Nekaj slik s včerajšnjega srečanja je spodaj.

Družina SLANADružina Slana danes, konec maja 2012, ni kazalo, da bi še kdaj lahko nastala taka fotografija.

Z družino SLANAZ družino Slana, Simon je po dolgem in bolečem okrevanju lepo napredoval, toda posledice povoženja osebnega vozila (čez Simona sta zapeljali dve kolesi osebnega avtomobila), še niso odpravljene, če kdaj v popolnosti sploh bodo.

S Simonom Slana včeraj.

S Simonom Slana včeraj.