Novinarja Bojana Požarja in njegovo delo spremljam že precej časa. Moram priznati, da sem mu bil pred kakim desetletjem ali več, ko je urejal časopis Direkt in še prej, precej nenaklonjen. Zdelo se mi je, da je njegovo pisanje pretirano, preveč osebno in včasih celo žaljivo. Toda stvari in mi sami se spreminjajo. 
Za njegov spletni časopis Požareport.si – blog o zakulisju Slovenije, sem izvedel šele leta 2008, ko sem bil že v vlogi poslanca v Državnem zboru. Moja prva novinarska konferenca, njeno vsebino sem že zdavnaj pozabil, je bila skupaj s poslanskim kolegom Brankom Grimsem. Po konferenci sem sam pri sebi ocenil, da je kolega Grims govoril preveč, meni pa je ostalo premalo časa. Nekje na hodniku sem nekomu to tudi povedal.
Dan za tem je o mojem »robantenju« že poročal Pozareport.si . Kako je to izvedel lastnik Bojan Požar še danes ne vem. Vem pa, da je povezava na njegov blog od takrat na mojem računalniku na levi strani v rubriki »mediji«, med tako imenovanimi hitrimi povezavami. Njegovo poročanje od takrat naprej sem spremljal občasno.
Toda v začetku Februarja 2010 je prišlo do afere Baričevič. Psi so do smrti pogrizli svojega lastnika – zdravnika Sašo Baričeviča, na kraju pa je policija našla golo telo umrlega lastnika z montiranim umetnim penisom. Lastnik je bi bil v resnici ženska in ne moški. O dogodku so takoj pisali vsi naši elektronski in tiskani mediji, toda pazite, prav vsi so imeli na koncu člankov pripis: »tega članka ne morete komentirati«. Seveda so pisali o golem in tragičnem dejstvu, da so psi do smrti pogrizli lastnika Sašo Baričeviča. Edini Pozareport.si je poročal objektivno in direktno, da so policisti na kraju nesrečnega dogodka našli mrtvega Sašo Baričeviča z montiranim umetnim penisom in da je bil Sašo Baričevič očitno dejansko ženska in ne moški. Za afero Baričevič brez poročanja Pozareport.si torej sploh ne bi vedeli. No od takrat dalje pa omenjeno spletno stran spremljam vsakodnevno, točneje moj prvi jutranji obisk računalnika in moj prvi klik, je klik na Pozareport.si .
Toda spletno stran Pozareport.si in njenega lastnik Bojana Požarja nikakor ni mogoče šteti med politični desnici ali politični levici naklonjenega novinarja oziroma medij. Njegovi prispevki dokazujejo, da je politično gledano neodvisen, hkrati pa je neusmiljen kritik večine naših medijev in njihovih novinarjev, katerih neobjektivno poročanje je še posebej pogosta in kritična tema njegovih prispevkov.
In zakaj vse to pišem? Nobenega namena nima, da bi delal reklamo zanj ali za njegov medij. Gost njegove pogovorne oddaje na TV3 Medias sem bil leta 2012, takrat še v vlogi notranjega ministra in včeraj. Oddaja, ki jo boste videli jutri v sredo 20. 05. 2015 ob 21.00 je torej že bila posneta in moj prispevek seveda ni namenjen kakšnemu slavospevu Bojanu Požarju.

Naslovnica - pozareport.si

Aria v čudovitem svetu not. Izvrsten pravljični projekt ...

Požareport

Požareport sproža svoj metuljev efekt. Ustvarite svoj PublishWall virtualni zid tudi Vi, posredujte različne vrste objav na virtualne zidove prijateljev, lokalnih skupnosti in interesnih skupin. Izkoristite moč povezovanja.