TIGR IN ANTIFAŠIZEM NAŠ »NAJBOLJŠI IZVOZNI ARTIKEL« V EVROPO ?
Vili Kovačič
Državnozborske volitve 2014

Sobota, 18. julij 2015 ob 21:11

Odpri galerijo

 

TIGR IN ANTIFAŠIZEM NAŠ »NAJBOLJŠI IZVOZNI ARTIKEL« V EVROPO ?

V  Sobotni prilogi, Delu SP – v pismih bralcev 18 julija 2015, so objavljeni trije prispevki o TIGR-u. Moj prispevek Primorski antifašizem in tigrovstvo »najboljši slovenski izvozni artikel« v Evropo je namreč sprožil odmev. Najprej pri Spomenki Hribar.

Polemika s prispodobami je povsem nepotrebna

Zelo pozitivno v njenem prispevku je to, da podpira na novo oživljeno idejo Gibanja 13 maj kot državni praznik, in enako pozitiven je njen poziv poslancem, da podprejo zakonodajni predlog o tem. Skratka dvakrat hvalevredno !  

Ni pa hvalevredna njena zelo izčrpna polemika z namišljenim nasprotnikom, s prispodobami, ki jih Gibanje13maj uporablja za afirmacijo ideje tigrovskega državnega praznika. Primerjava tigrovstva z “najboljšim izvoznim artiklom v Evropo” namreč ne bi smela biti sporna za večino ljudi, najmanj pa za vsakogar, ki spremlja prizadevanja naše ZZB NOB, ki je  - vsaj tako izgleda iz časopisja, vložila velike napore – ki so potekali celo  preko predsednika države Boruta Pahorja, da je pri francoskem predsedniku Holandu posredoval   za pridobitev uradnega vabila ZZB na zavezniško proslavo v Normandiji.

Prejem vabila pa se je potem smatral kot velik dosežek, čeprav gre v resnici za prosjačenje za priklopni sedež na balkonu, ne pa za vabilo v prvo vrsto parterja. Če bi Slovenija pri zaveznikih afirmirala izvorni predvojni 20 letni antifašizem in TIGR, ki je bil vseskozi zgodovinski  partner zaveznikov – anglo Američanov in Francozov, bi bilo teh težav in slovenskih zadreg v Normandiji mnogo manj. 

Kako priti do »vabila« v Normandijo po najlažji poti 

Minimum, ki bi k temu pripomogel, bi bil, da se v odporniško  - doslej izključno partizansko delegacijo za Normandijo, končno vključijo potomci ali pa celo morda še živeči Tigrovci in prekomorski partizani, prav tako po večini tigrovski borci, ki so s prekomorskimi brigadami s pomočjo zaveznikov prišli leta 1944 pomagat domovini. Namesto, da vodimo na to proslavo ideologe titoizma Tita Turnška, Janeza Stanovnika ali celo Mitjo Klavora, ki o TGR-u, čeprav zanj seveda mnogo vedo, po uradni dolžnosti zvesto  molčijo.  

Slovenci imamo sicer nasploh težavo, da v reprezentativne delegacije ne uvrščamo pravih ljudi, pač pa zgolj, bolj ali manj politično “neoporečne” iz rodovnika svojega ideološkega plemena. Pod sedanjo prevlado levice je to postalo skoraj sto odstotno očitno. Stranka SMC v tem pogledu ni izjema. Prej pomeni potrditev in še dodatno zabetoniranje tega pravila.

Spomenka brez JJ ni več Spomenka 

Čeprav bi rad čim manj omenjal Spomenko Hribar in Janeza Janšo moram tudi v tem primeru žal ugotoviti, da v razpravo o Tigru Spomenka povsem neumestno  vpleta  Janševe Okope, da bi mu ponovno sugerirala naj se z osamosvojitvijo ne hvali in mu »dokazala« da tudi njegove prispodobe v Okopih niso umestne. Tako vztrajanje na njenih lastnih okopih, s katerih strelja na Janšo, je smešno, če ne bi bilo žalostno.   Od zdaj dalje se namreč sprašujem, katere prispodobe bodo po njenem načelu v Slovenji – od 18 julija 2015 naprej sploh še zaželene, če ob TIGR-u postane vprašljiva kletka in besedna zveza "izvozni artikel". Takega jezikovnega čistunstva Spomenke nisem pričakoval, čeprav razumem, da se ona boji, da bi promocija TIGR-a, ki je bil izrazito  pluralen, a kljub temu učinkovit  v odporu, menda  koristila komu na demokratičnem polu političnega spektra. Bog pa ne daj, da bi koristila Janezu Janši, ki je TIGR –  z državno proslavo  na Mali gori pri Ribnici leta 2005  prvi promoviral na nacionalnem nivoju, in ga tako odkril tudi širšemu krogu Slovencev.Tudi mnogim iz gibanja 13. maj. Iz takratnega TV prenosa se spomnim kislih obraov Kučana in Stanovnika, kajti s to hvalevredno potezo se je glede TIGRA začelo novo poglavje javne zavesti o njem. 

Očitno pa brez stigmatizacije Janeza  Janše v Sloveniji številni,  tudi Spomenka, ne morejo. Ampak, to so zgolj njene človeške hibe in morda trenutne slabosti ali pa izraz  njene kronične krize idej. Upam, da se bo v bodoče našel način diskusije, ki bo, ko gre za tigrovsko stvar, diskusijo dvignil  nad njen osebni in ideološki nivo. Sicer pa moram povedati, da se v to jezikovno nepomembnost sicer sam ne bi vtikal, če je Spomenka sama ne bi naredila tako pomembno.   Kajti skoraj j 2/3 njenega prispevka, vsebuje  prav to. Čeprav ob koncu zapiše, da je bilo to le mimogrede. V celoti gledano pa je seveda tudi njena bilanca odnosa do predloga Gibanja 13 maj pozitivna. Pustimo času čas. Nivo polemike se bo morda počasi tudi pri njej vendarle dvignil, tako, da se bomo usmerjali v  bistvo.

Društvo TIGR zavrača pobude 

Oglasil se je tudi predsednik društva TIGR gospod Savin Jogan, ki je do zdaj molčal. Predsednika sprašujem – zakaj so številne pobude Gibanja 13 maj  v društvu Tigr povsem preslišali. Zapisal je celo, da bi morali o 13 maju kot prazniku imeti širšo razpravo. Zakaj le, če je že bila  in je zakonodajni predlog že v Državnem zboru ? Vendar  se tedaj ljudje iz društva, širše razprave, kljub večkratnim pozivom, niso hoteli udeležiti. Sicer pa bomo organizirali jeseni širšo razpravo o zamolčanih izvornih sestavinah primorskega antifažizma. 

Naše pobude za afirmacijo Tigra navaja tudi Milan Gregorič, ki si je z nedavnim odličnim  prispevkom v SP Dela z naslovom“Tigrovska pomlad”, “prislužil” hude in manj hude replike-očitke podpredsednika ZZB Slavka Grčarja, Saše Vuga in Branka Marušiča. Sicer pa je zaenkrat hvalevredno predvsem to, da je zadeva v javnosti prisotna. Ključno vprašanje, ki ga postavlja v svoji repliki na Milana Gregoriča Branko Marušič, je 4. točka  njegove replike, ki se glasi: Koliko Tigrovcev in koga med njimi(tigrovci)  je usmrtila UDBA ? Tudi mi se sprašujemo z njim. Upam samo, da je gospod s tem vprašanjem mislil povsem resno in da nam bo pri tem skupaj z drugimi v društvu pri razkrivanju teh žrtev tudi sam pomagal.To bi bilo zelo pomembno dejanje tudi s strani društva.

Naj zaključim. Slovenija kot družba in država ne more še kar naprej funkcionirati kot edinstvena dežela, kjer se zločini obsojajo, zločincev pa niti ne identificiramo. Ali pa da se mediji obnašajo tako, da sta “kranjska klobasa in teran" za osrednji časopis Delo bolj pomembna od TIGRA in antifašizma. Tudi o tem bi bilo treba pisati, saj postaja očitno,  da poleg javne RTVSLO, ki seveda ni javna,  potrebujemo tudi javni dnevni časopis. Ampak to je že druga tema. 

Zakaj obstoja tigrovske alternative še danes ne priznamo ? 

Zato kot zadnje v tej  polemiki naslavljam vprašanje uredniku SP na Delu g. Aliju Žerdinu: Ali in kdaj bo v SP objavljen prispevek »Mala gora, Katynski gozd vodstva slovenskih komunistov”.  Ne zato ker je prispevek moj, ampak ker odpira izhodiščno in končno vprašanje:  imeli smo povsem realno alternativo – ki ni bila OF, KP in VOS.  Zakaj smo jo  kot narod tako odločilno in hitro zapravili in zakaj obstoj te alternative še danes, niti za nazaj, mnogi ne priznavajo. In revolucijo jemljemo kot naravni pojav, in nujno, čeprav zlo dejanje. Ali je res zlo nujnost in  sta uklanjanje in strahospoštovanje pred nasiljem in terorjem že del našega genskega zapisa? Kar pomeni, da smo kljub izjemam, narod strahopetcev, ne narod gospodarjev, kot  nas v varnem objemu države in partijske ideologije, na letošnjih  številnih proslavah, prepričujejo  Stanovnik, Tit Turnšek in njegovi, povečini že reinkarnirani borci NOB.

Tigrovci, Tržaški liberalci, primorska sredina, Svečeniki svetega Pavla, maistrovi borci ter številni pošteni partizani  in drugi antifašisti so bili povsem drugačni ! Bili so zgled pluralnosti in kot taki  prava alternativa in motiv mladim generacijam za današnji čas.  Zato je TIGR lažnim mitom,  še danes nevaren.

Borci NOB, OF in filozofija njenih voditeljev ne morejo biti alternativa za današnji čas, zato obujajmo spomin na resnično alternativo, ki jo je pomenil TIGR. Če njegovo vodstvo ne bi bilo obglavljeno bi ono vodilo odpor bi bila zgodovina 2 svetovne vojne manj krvava in bratomorna. Na mali gori se je zgodil mali slovenski Katyn. V Katynu  marca 1940, je sovjetska ideologija zla proizvedla zločin, ki so ga potem 50 let lažno pripisovali Nemcem.  

Tigrovska alternativa je pomembna za naš čas. Če ne ovrednotimo tigrovske alternative in izgubimo spomin nanjo, smo izgubili alternativo za bodočnost. Pristali bomo tam, kjer smo že bili in je povedal Tomaž Šalamun, pred 50 leti, v pesmi Duma 1964 - v deželi hlapcev, mitov in pedagogike, in ostali bomo kot pravi "rožice v kišticah",  vsako leto na novo in na novo zalivane z mitsko ideologijo. Srečna okoliščina pri tem je, da se od mitov, ideologije in pedagogike  ne da dolgo živeti, zato ima tudi današnja ureditev, ki temelji na mitu, omejen rok trajanja. Tudi v demokraciji, čeprav  je ta za zdaj še vedno predvsem navidezna.   

 

Vili Kovačič, državljan K.  predsednik Gibanja 13 maj

 

 

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 10. Dec 2019 at 16:07

509 ogledov

Ljubljanske volitve: upravno sodišče ni bilo sposobno odločiti v primeru Zoran Janković
Ali se bomo zgledovali po MOHAMEDANCIH !?Ponovitev volitev v največjem  mestu so dosegli celo  v TURČIJI, v Carigradu!  Zgledujmo se lahko celo po MOHAMEDANCIH ! IUS INFO POROČA:  https://www.iusinfo.si/medijsko-sredisce/dnevne- novice/254399  a sam kot pritožnik nisem dobil (ŠE) ničesar ! Ali se bo ponovil referendumski scenarij za 2tir - RAZVELJAVITEV !?  Kajti kršitve volilne pravice in nezakonito vplivanje na izid volitev  je bilo v Ljubljani in v Mengšu tolikšno, da so zlorabe vidne iz vesolja. Ob zlo-uporabi referendumske kampanje  je bil  razveljavljen referendum. Ob črnih luknjah volilne zakonodaje pa  bi morale biiti razveljavljene volitve, tako v Ljubljani kot v   Mengšu, kjer gre za še brutalnejši primer zlorabe prava ! Tudi od  Ustavnega sodišča javnost in pritožniki pričakujemo sklic javne seje. Če US to zahteva od drugih sodišč naj to - v tem primeru, za Slovenijo in Ljubljano najvažnejšem volilnem sporu, stori  tudi (vsaj) tokrat. Sicer pa javne seje US niso nobena novost. Novost pa je vztrajno izogibanje njihovi uporabi ! Ob izgubljenem ugledu - zaradi vsiljevanja rezultatskega odločanja in pristranosti sodnika Acceta - javnost in volivci Ljubljane in Mengša pričakujemo, da bo Ustavno sodišče pohitelo in razveljavilo volitve v obeh krajih in z ureditveno odločbo zagotovilo enakost volilne pravice. Priporočilo USTAVNIM SODNIKOM !!! Tudi sodniki so samo ljudje, niso bogovi !  Ustavno sodišče naj poskrbi za svojo rehabilitacijo, dokaže naj svojo nedolžnost - nepristranskost in si povrne izgubljeni ugled.  V javnosti je namreč  v obtoku stališče (poglejte si portret tedna Žan Mahnič  v Delu v soboto 7.12.2019 ) ko je celo poudarjeno, da sodišče odloča kolektivno - na kolegiju. Skratka REZULTATSKO !!! Tako sprevrženo logiko lahko sproducira samo DELO ! Sicer pa se nam obeta nov referendum ob neustavnem - združenem poroštvu  za 2tir in 3Razvojno os. Buldožersko miselnost Alenke Bratušek  je treba USTAVITI !!!

Sun, 8. Dec 2019 at 22:59

791 ogledov

Kako Ali Žerdin zavaja slovensko javnost! Režimski novinar, ki skrbi, da se "parazitske elite" ohranjajo na oblasti!
Znanilec drugačne politične normalnosti ! Članek o Žanu Mahniču izpod peresa Alija Žerdina v sobotnem Delu, je milo rečeno skrajno površen in obenem zavajajoč. Poglejmo kaj si je gospod novinar in celo urednik, gladko izmislil. Pri očitkih Žana Mahniča sodniku ustavnemu sodniku Accetu Žerdin navaja »zločin« kršitve videza nepristranskega sojenja, pri tem pa z besedo zločin globoko pretirava in s tem izkrivlja bistvo, če pustimo vnemar vzročno posledično logiko, ki bi bila v tem primeru nujna. Mahničevo konkretno argumentacijo (da z zadržanjem zaslišanja tožilcev US dela uslugo tožilstvu, to je kršitelju generalnemu državnemu tožilcu Šketi) pa Žerdin zavestno povsem zanemari in vse reducira na stavek »mafija je zaščitila mafijo« in v usta Mahniča polaga besedo zločin, čeprav besedo »zločin« za ta primer, resnici na ljubo, Žan Mahnič ni nikoli uporabil. Z besedo »zločin« manipulira Žerdin, očitno zato, da bralce odvrne od bistva problema. Kajti tokrat, hvala bogu, ne gre za noben zločin ampak gre za v nebo kričečo zlorabo sodne oblasti, ki smo ji priča na slovenskih sodiščih. S tem pisec Žerdin eksplicitno diskreditira tudi izločitev kot nujen obvezen institut, tako da se bodo odslej tudi ostali sodniki še bolj trdovratno oklepali svoje nedotakljivosti in v praksi počeli ravno obratno, videz nepristranskosti veselo kršili in kršitev, tako kot Acceto, tajili na vse možne načine. Sicer pa bi (samo)izločitev povezanih sodnikov v tem in podobnih primerih že zaradi videza nepristranskosti, ki je tako rekoč sveti gral sodniške pravičnosti - morala biti povsem normalna, ne pa silno redka izjema. Sodnika Acceta sem tudi sam osebno ovadil. Razloge navajam na 6 straneh, tukaj bom navedel le to, da je sodnik Accceto sodil izrazito pristransko tudi v primeru referenduma proti Cerarjevi vladi v zvezi z 2tirom, ko je strogo sledil Cerarjevi javni zahtevi – »do tega referenduma ne sme priti«. Acceto je namreč vseskozi zavračal združitev datuma volitev in referenduma, kar bi bilo, v primeru 3 volitev v dveh letih 2017 in 2018 v zamiku 2-3 tednov, v normalni državi edino razumna in povsem izvedljiva rešitev. Odločanje Acceta o datumu referenduma pa je tudi bilo vzrok bojazni, da sem sploh zahteval Accetovo izločitev. Odločbo o razveljavitvi referenduma, ki je bila sprejeta s strani ustavnih sodnikov z 9:0 pa vsekakor ne štejem kot dokaz njegove nepristranskosti. Accetovo veliko upiranje združitvi datuma referenduma z volitvami je zvesto sledilo logiki Cerarja – če referenduma ne moremo preprečiti, ga bomo pač »sterilizirali« z nižjo udeležbo. Žal tudi Ali Žerdin vsega tega ne vidi in raje operira z besedo zločin, da zamegli bistvo – upravičenost Mahničeve ali katerekoli pritožbe in/ali kazenske ovadbe zaradi pristranskega sojenja. Sodniki, ki ne dosegajo kriterija videza nepristranskosti na Ustavnem sodišču pač nimajo kaj iskati. Poudarjam, da gre za videz kot imperativ, kako je z dejansko nepristranskostjo pa je že druga, žal še mnogo hujša zgodba. Na koncu še o doktrini REZULTATSKEGA NAČINA ODLOČANJA, kar bi pri večini pravnikov moralo sprožiti rdeči alarm. Vendar ne, Žerdin to gladko prekvalificira v kolektivno odločanje. Citiram: »sodniki odločajo kot kolegij in ne samostojno« ! Kar seveda pomeni konec avtonomnega in nepristranskega sojenja. Halo, halo ! To je tudi vzrok drastičnega padca ugleda U S. Ne kritike, ovadbe in zahteve po odstopu, pač pa ravnanje molčeče večine pravnikov in novinarjev,ki ta zdrs omogočajo. Prispevek Alija Žerdina o Žanu Mahniču je pod nivojem resnega in verodostojnega portreta tedna. Spoštovanje institucij je pogoj pravne države, vendar ne apriori. Institucije - tudi US, si morajo spoštovanje s svojim delom prislužiti, ne pa z novinarskim piarom lišpati svoj iznakažen obraz. Žerdinovo izgovarjanje na finese čudežnega mehanizma zavor in ravnovesij pa tu nima kaj iskati, je žal zgolj opravičevanje zla, ki ga on ne čuti in ga noče videti. Vili Kovačič, državljan K.

Sat, 7. Dec 2019 at 10:08

707 ogledov

Pismo Dejanu Židanu: napovedani zakon o združenem poroštvu za 3. razvojno os skupaj z vladnim 2. tirom je neustaven!
Spoštovani gospod predsednik Državnega zbora g. Dejan Židan ! PROSIM ZA SPREJEM na pogovor ! Če ste sprejeli Domna Savića, protislovenskega in protikatoliškega aktivista, ki seje in širi nestrpnost ter sovraštvo do drugače mislečih na spletu, si jemljem pravico, da vas pozovem, da sprejmete tudi mene. Imam srce na levi in pamet na desni strani možganov, glavo pa na sredini. Pogovor bi bil zelo aktualen, lahko pa tudi konstruktiven ! Napovedani zakon o "združenem poroštvu" za koroški krak 3RO skupaj z  vladnim drugim tirom oziroma hkratnim državnim poroštvom za posojilo podjetju 2TDK in Darsu za 3RO, je ne le v posmeh  davkoplačevalcem in zdravi pameti  slovenskih državljanov, ampak je izsiljevanje  in podcenjevanje brez primere v zgodovini DZ.  Je pa seveda tudi zaradi nedoločnosti in nedoločljivosti PROTIUSTAVEN ! Neustaven pa je tudi ker zanj ni mogoče postaviti referendumskega vprašanja. Pomeni zlorabo glasovalne pravice, saj kdor je proti poroštvu za 2TDK in je hkrati za poroštvo za 3RO svoje volje sploh ne more izraziti. Poroštveni zakon nas sili podpreti oba projekta ali nobenega. Volivec je lahlo samo ZA  ali proti OBEMA poroštvoma, čeprav podpira samo enega ! To črno luknjo je jasno razkrila  Zakonodajno pravna služba DZ. Kot tak bo šel sklep matičnega odbora za Finance, ki je zakon potrdil, na Ustavno sodišče, takoj ko ga boste dali v prvo branje v DZ. Nato pa bom za zakon o poroštvu za 2TDK  organiziral REFEFRENDUM. To bo žal že tretji referendum po vrsti na isto temo, je pa nujen kajti boljših varuhov nima neumnost-kot bi rekel Ivan Cankar. In neumnost ni samo neumna, je tudi pokvarjena. Referendum  bom organiziral  ne glede na to, da je gospod Otmar Zorn v točki preloma na RTVSLO pozival na specialno porocesiranje s strani SOVE  vseh nasprotnikov in  inženirjev, ki so pripravili alternativno rešitev za 2tir. Ta poroštveni zakon je kaplja čez rob, kot je lata 2018 rekel bivši premier Miro Cerar ! Da sta obe poroštvi v enem zakonu pa je v razpravi argumentirala  gospa miistrica, ki je rekla, da sta obe poroštvi skupaj zaradi preglednosti ! Sancta sinplicitas – sveta preproščina za kakšne butlje nas imajo vlada in ta gospa ministrica ! Zato vas gospod Dejan Židan pozivam, da kot predsednik DZ ustavite to norost in zakon umaknete z dnevnega reda DZ, čeprav ne dvomim, da je glasovalni stroj DZ sposoben uzakoniti (povoziti) in sproducirati prav vse - tudi to, da se Sava zliva v Severno morje. G. predsednik DZ. Imejte pogum za RAZUM, saj ste po funkciji dolžan zaščititi razum, zakonitost in ustavnost. Prihranili nam boste mnogo energije, tako sebi kot nam Davkoplačevalcem ! Hvala za razumevanje in lep pozdrav !    Vili Kovačič, državljan K.    predsednik društva Davkoplačevalc se ne damo (več). 

Thu, 5. Dec 2019 at 12:45

1506 ogledov

Spor glede lokalnih volitev stoji v predalu! Na kakšen način Z. Janković drži za vrat ljubljanske sodnike, da ni obravnave?
ODPRTO PISMO SODNEMU SVETU Spoštovani gospod dr. Erik Kerševan, predsednik Sodnega sveta  RS ! Prejel sem vaš odgovor. Čeprav se z njim ne strinjam bom upošteval vaš napotek glede  nadzorstvene pritožbe, ki bi jo sicer po mojem morali vi sami sprožiti, po službeni dolžnosti. Sicer pa menim, da je popolnoma nesprejemljivo, da se volilni spor vsem na očeh v Ljubljani vleče že več kot eno leto in Sodni svet ne reagira. O tem sem obvestil tudi že EU institucije (Beneško komisijo, Greco, Svet Evrope).  V pritožbi na EU institucije izpostavljam, da je poleg edinstvenega zavlačevanja, absurdno tudi to, da mi kot volivcu s strani Ustavnega sodišča (razen s strani  sodnika ddr. Jakliča) ni priznan pravni interes za pritožbo tudi na izvolitev župana, čeprav sem kot volivec do pritožbe tudi za ta del volitev nedvomno in brezpogojno upravičen pritožnik, torej že kot volivec. Če bi bili upravičeni pritožniki lahko samo neizvoljeni kandidati, potem bi se krogu pravičencev za pritožbo v SLO zožil nanekaj sto ljudi, kar je čisti absurd.  Bistvo moje pritožbe na izid županskih in svetniških volitev sicer je, da  je aktualni župan s svojo listo (poleg drugih hudih nepravilnosti) zlorabljal javna sredstva (glasilo Ljubljana in svojo funkcijo) za svoj privatni interes in je v ta namen iz bivše Juge celo uvozil volivce za svojo izvolitev. Razen tega sva pritožnika, vlagatelja pritožbe na izid volitev, dva - jaz kot kandidat za občinskega svetnika in  mag. Tomaž Ogrin, kot kandidat za župana, ki me je v celoti pooblastil za  vodenje pritožbe tudi v njegovem imenu. Razen tega sem zahteval izločitev dr. Boštjana Zalarja zaradi povezav z izvoljenim županom  Jankovićem. Tudi on se je namreč predlagal za samo izločitev, vendar se je tudi on (samo) izločil neuspešno. On sicer navaja, da se predlaga za samo izločitev zato, ker je bil vseskozi proti temu, da je obravnava javna.   Sicer pa je izločitev sodnika v SLO  povsem nedosegljiva znanstveno fantastična zgodba, tako na Ustavnem sodišču kot na drugih sodiščih, saj očitno "neodvisno" sodstvo deluje skrajno so-odvisno, povezano in sinhronizirano v škodo ljudi in v korist samovolje državnih in občinskih oblasti, ki vodijo to samopostrežno le na videz pravno državo. Sicer pa gre v mojem primeru za nezaslišano zavlačevanje, ki mu ni para pod svobodnim soncem. Da se Sodni svet izgovarja na svojo nepristojnost v konkretni zadevi pa je moj komentar en sam: (prosto po Ivanu Cankarju) : Boljših varuhov nima neumnost ! Sam pa k temu dodajam: da o nepoštenosti in pristranskosti ne govorimo ! Prosim za konkreten in pošten odgovor !       Hvala in lep pozdrav !      Vili Kovačič, državljan K.

Sun, 1. Dec 2019 at 18:11

1752 ogledov

Naj zmaga resnica – NE FAKE HISTORY o dogodku, ki ga nikoli ni bilo!
SLAVKA KMETIČA predlagamo za najvišje državno odlikovanje ! Namesto Kmetiču so ga kasneje podelili Tomažu Ertlu. In danes ? Kakšna perverznost in sprevrženost zgodovinopisja, ki se krčevito oklepa partijske dogme o mitingu, ki ga nikoli ni bilo ! Po napovedi štrajka slovenskih strojevodij so ga Srbski mitingaši odpovedali, danes pa se združenje Sever junači z nekimi lažnimi zaslugami. Gre za zgodovinopisje na nivoju Boža Repeta in Mojce Pašek Šetinc – Kučanove filmografke. Šarec pa ne ve kaj govori, a Pahor bi vsekakor moral vedeti ! MITING RESNICE 1.12.1989 ni preprečila tedanja SLO policija ampak SINDIKAT STROJEVODIJ s Slavkom Kmetičem na čelu. Slovenska partijska vrhuška se je tresla za sebe, kot šiba na vodi! Tvegali pa so sindikalisti ! Zato Slavka Kmetiča predsedniku države predlagamo za odlikovanje najvišjega ranga. Tako bo resnica zmagala nad lažjo. Tudi ta praznik je UKRADEN ! To je zgodovinska BANČNA LUKNJA ! Velika žalost oz. katastrofa duha pa je, da zgodovinarji in novinarji na TVSLO in drugje vztrajajo na lažmni zgodovini. Gre za MITE kot so 27 april in »veliki« preboj na Menini planini. Isto je z Mitingom resnice, ki ga nikoli ni bilo – po zaslugi SINDIKATA STROJEVODIJ SLOVENIJE so ga mitingaši odpovedali. SLO policija ni imela kaj niste preprečiti ker so vse storili strojevodje, ki so štrajkali in preprečili invazijo iz Srbije. Gradiva o tem je ogromno, tudi na RTVBSLO, vendar je v bunkerju ! Sicer pa, blagor ubogim na duhu, zakaj njih je nebeško kraljestvo ! Lj. 01.12.2019 Vili Kovačič državljan K.

Sun, 1. Dec 2019 at 16:49

1254 ogledov

Upravna enota Ljubljana: Ponavlja se situacija pred volitvami 2018: UVOZ VOLIVCEV
Na Upravni enoti Ljubljana imajo dovolj. Največ dela imajo na oddelku za tujce. Zaposleni delajo dokler ne odide zadnja stranka, piše Reporter! Ponavlja se situacija pred volitvami 2018: UVOZ VOLIVCEV. Očitno se Bližajo predčasne volitve! Krona vsega pa je ZOKIJEVO sranje v PODTALNICO!

Zadnji komentarji

Prijatelji

Peko KooperativaMarjan TetickovicAleksander ZamudaOdbor 2014Društvo  CZPNNMiran HergulaAnton JegličPrenoviraj.si  Vse z enim izvajalcem Bojan  AhlinIvan PucJanez JerancicETV TelevizijaMarjan Bezjakrastko plohlFranc MihičTomaz Kozelj24 kul.siAleksander LahLaščan ZlatorogJanez RajkMarija GuzeljElena Pecaricsonja ramsakStoyan Svet Branko Gaber

NAJBOLJ OBISKANO

TIGR IN ANTIFAŠIZEM NAŠ »NAJBOLJŠI IZVOZNI ARTIKEL« V EVROPO ?