Nekaterim ženskam bolje "laufa" life, če so samske ;)

Oddajvidovič ferk sandra, dne 2015-02-03 ob 14:56:51

Spet sem našla čas zase, po dolgem času, po dolgotrajni ločitvi in počasnem končevanju še ene zveze, v kateri ne vidim resne prihodnosti z vsem kar spada skupaj. Zaupanjem, odkritostjo, skupnih planov, odkritih pogovorov, sprejemanje napak enega in drugega... Vse je nekako na pol, meni pa se to ne ljubi.

In tako sem ponoči, ko spet nisem mogla spat razmišljala, da mi je vseeno bolje biti sama kot pa napol v vezi, ki ne vodi nikamor. Res mi je včasih hudo zraven treh otrok, res sem velikokrat brez ficka in komaj shajam iz meseca v mesec. In tu pa tam paše, da lahko izbruhneš na nekoga :))

Ampak sem izgleda tip, ki bolje funkcionira sam. Sploh takrat, ko se na vse pretege trudim, da bi le uspelo in bi živeli kot vsaka povprečna družina in mi ne uspe...ja potem pa nič. In ko zložim vse kockice na pravo mesto, vidim da sem veliko bolj sproščena kot samska ženska. Znam se nasmejati, zna mi udariti na otročje;) lahko grem na kavo s kom brez slabe vesti in večnih očitanj. In tudi to, da nisem od nikogar odvisna ( večne besede moških-saj ne boš zmogla sama) Pfff...madonca koliko sem dala skozi v življenju in sedaj ne bi zmogla brez enga dedca...Saj ne rečem, da se ne bom še dobila z njim, ampak sedaj igram po svojih pravilih, spakirala stvari in se odselila ter zadihala :) In ja...spet imam stike s starimi skoraj pozabljenimi prijatelji, za kosilo si lahko naredim samo solato brez tistega "pogled ispod obrva"...kaj madonca, mi pač paše :) Ženske smo neverjetno vzdržljive in tale naša trma naš žene naprej...Vem , da se ne bi smela sama hvaliti, ampak res sem ponosna nase, da me nič več ne spravi na kolena...še najmanj pa razmerja...srce nekako otrdi in meni je vsaj sedaj tako všeč:)

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
30
Dajana Babič
1
Feb 05, 2015
PJ... Tega orožja sploh nisem poznala. Jaz sem imela samo eno misel v glavi...poročit se z moškim, s katerim bom imela otroke in s katerim bom skupaj do smrti. Tako kot pač moja oče in mati.

Niti eden od teh mojih moških ni padel v ta kalup... s prvim sem imela splav, z drugim bi imela otroka, pa ne bi, pa bi se poročila pa ne bi,dokler ni on pobegnil, s tretjim... je zahteval ločitev, četrti me je skoraj ubil, zadnji pa mi je pobegnil.

Ko sem delala analizo, sem razumela, da sem ponavljala vzorce za svojima staršema, kar pomeni - moški in ženska in otroci do smrti. Ločitev? Ma kaki... ne pride v poštev. In tudi, če kdo od zakoncev umre, ne pride v poštev drugi človek.

Moja mama je že 17 let vdova. In še vedno misli na mojega očeta...

Mi vedno ponavljamo - podzavestno - vzorce svojih staršev.

Jaz sem imela sicer različne moške, a o tem, kako sem se počutila krivo zaradi tega, ker sem jih imela več, ne enega... o tem sploh govorila ne bi. Grozljivo.,..kot da sem kriminalec najslabše vrste.

Tudi poslušala sem jih veliko od svoje mame... da me nobeden ne mara, da sem tako slaba... po drugi strani pa... kurba, ker sem jih imela tako veliko.

Zdaj že sedem let nimam nobenega, zdaj pa spet... sem tako slaba, da me nobeden ne mara.:)

Pač ljudska modrost. To je večno.:)

Vse to zaradi teh prepričanj, ki niti slučajno ne držijo!!!!

Noben človek nima samo enega partnerja! Ne sodi človeka po tem, koliko partnerjev ima ali nima.

#30
Zlobni
1
Feb 04, 2015
Hi Hi hi hi, všeč mi je :-)
#29
Samosvoja b.p. (brez priimka)
3
Feb 04, 2015
Še moj glas;)
Kaj pa je za vedno? Kdo je za vedno? Vse se spreminja. Ljudje, želje, potrebe. Rastemo. Vse so samo faze.Trenutno ti paše bit svobodno sama, uživaj, ker ne bo trajalo. Zaželela si boš družbe. Ugotovila, da ženska družba ni tisto, kar bi te izpolnilo. Takrat te zavohajo samci in ne ne boš imela miru pred njimi. Enostavno, kot praviš ne štekajo, da nam je čisto fino bit sama. In si najdeš engea modela, se trudiš z niim. Ja trudiš! Ker razmerje je en sam kopromis in prilagajanje. Dokler nimaš moči za to bodi sama in uživaj!
#28
P. J.
2
Feb 04, 2015
E moja @Lady D... Nisi ne prva in ne zadnja, ki je iz tega ali onega razloga mislila, da bo moskega s potomstvom priklenila nase. Ti si se iz tega mnogo naucila (sklepam).

Vloga moskega je, da omogoca in vloga zenske je, da izvaja. So redke izjeme, ki dopuscajo obrnjeno vlogo, ali kako dugo kombinacijo, a se vedno - redke. Sam sem imel navado reci, da "prava zenska" me bo pustila kleceplaziti vsaj eno leto, preden mi bo blagovoljila razsiriti noge. In... morda se bo komu zdelo cudno za danasnje case, a Lepooka me je pustila na distanci vec kakor dve leti, preden se je omehcala. :-)

Morda to zveni kot hec, ampak mislim presneto resno... Gre za biolosko pogojeno razliko v dojemanju bolecine. Zato imajo mnoge kulture obrede inicijacije in skoraj izkljucno so ti obredi namenjeni moskim. In sele ko moski gre skozi vse inicijacijske obrede velja za zrelega, zrelost pa pomeni pravico (privilegij) uporabe orozja in zaplojevanja potomstva.

Ti si imela smolo, da si naletela na same taksne moske, ki niso dali skozi inicijacijskih obredov in niso mogli izkazati svoje (ne-)zrelosti. Vseeno pa so delovali zazeleni. Pripraviti zensko do tega, da se zaljubi in "je z roke", kot se temu rece, je stvar tehnike in je vescina, ki se jo da priuciti. Seveda so posledice neprijetne, saj zaljubljenost ni dolgega roka trajanja.

Zakaj sem en odstavek poprej govoril o zrelosti in inicijaciji? Preizkus zrelosti moskega je potreben ze npr. zaradi nosecnosti (in poznejse skrbi za otroke - kot sem ze rekel - omogocanja). Ce vzamemo samo nosecnost, kot taksno, traja ta devet mesecev pred porodom in potem se kako leto po porodu. Zenska ne more biti "mama" svojemu partnerju in poleg tega se nebogljenemu bitjecu, ki ga mora spraviti v zivljenje (izvajanje). Nasprotno... Moski mora biti zrel, da poskrbi za svojo samicko in potomce, da omogoci prezivetje.

Moski, ki zmore omogocati bo redko dozivel to, kar vedve s Sandro opisujeta. A kako vedeti, ali je moski dozorel? Ena izmed preprostih metod je ravno ta, ki sem jo navedel na zacetku in ki se je je posluzila tudi Lepooka... Preizkusite ga ze na zacetku. V potu svojega obraza naj vam streze... Leto ali dve... in ce naredi izpit, ste lahko vsaj priblizno gotove, da vam bo stal ob strani "v dobrem in slabem, dokler vaji smrt ne loci".

;-)
#27
vidovič ferk sandra
1
Feb 04, 2015
Hvala :) Jp, 16 mesecev ima:) tako da je moje življenje res zapolnjeno, včasih skoraj preveč :D
#26
Dajana Babič
1
Feb 04, 2015
Sandra, vnukinjo imaš? Čestitam <3

#25
vidovič ferk sandra
1
Feb 04, 2015
Dajana ti kar...zanimivo branje...še dobro da je moja biološka ura "crknila".. mislim da takrat, ko sem dobila vnukinjo :D
#24
Dajana Babič
1
Feb 04, 2015
PJ... to v zvezi s partnerstvom
(Sandra.... prosim, oprosti za izrabljanje tvojega bloga, ampak moram mu odgovoriti*).

Torej... "sam prijatla" pomeni, da nimaš s to osebo otrok?

Hm.

Ravno zato sem se jaz dvakrat z obema očetoma mojih otrok poročila. Ker sem mislila... madona, če pa imam otroka z njim, potem je to za ziher, pa mi bo ja pomagal. Tako sem ga s poroko privazala. Pa še z otrokom. In to dvakrat.

Aja? A lahko koga privežeš? A si lahko koga lastiš?

Prvi moški ni NIKOLI plačeval preživnine za otroka. NIKOLI. Pustil me je samo na Dunaju, nehal je govorit z mano in zahteval, da se ločiva. Otrok je bil star tri leta.

Drugi me je začel daviti... in sem pobegnila od njega. Oki, drugi se bolj zanima za svoje otroke. Ampak daleč od ideala. Ko bi jaz vedela, kaj se mi bo zgodilo...

To so moje izkušnje z moškimi, s katerimi sem se poročila in imela otroke. Potem sem še z zadnjim hotela imeti otroke... pa mi je pravočasno pobegnil.:D

V glavnem... moje mnenje je, da imamo vsi mi več partnerjev, dokler pač ne pridobimo izkušenj in najdemo tistega pravega. Za tistega pravega pa imamo čas, saj smo vendar večni. :)

Ženske ponavadi delajo velikansko paniko, ker jim tiktaka biološka ura. Moški pa lahko zaplodijo otroka kadarkoli. V tem je razlika in v tem je KRIVICA narave.

Tako smo pač narejeni. No, odkar vem, da sem večna, se zaradi tega ne sekiram, saj bom lahko imela otroka tudi, ko bom stala milijon let. :D Izgledala bom ravno tako kot zdaj in čas sploh ne bo nobena spremenljivka.

Torej... who cares.
#23
P. J.
0
Feb 04, 2015
@Lady D: to je pa zdaj zgolj moje osebno mnenje, ki ga ne morem podkrepiti s kakimi studijami. Po moje "sam prjatla" pomeni:

-- v prevodu:
Lahk se druziva, tudi "fuk-frenda" sva lahko (kadar se tak moski osebek zdi zenski tudi privlacen), ampak... Ne pades pa v kategorijo "oce mojih otrok", tako da ne delaj dolgorocnih planov.
#22
Dajana Babič
0
Feb 04, 2015
Kaj pomeni "sam' prijatla"? No sex, just talking?
#21
P. J.
0
Feb 04, 2015
@Lady D: pravkar si (verjetno nehote) tudi dala odgovor, ki muci vecino (nesrecno zaljubljenih) moskih, ki se sprasujejo: "Kako vraga mi lahko po X letih rece, da naj bova sam' pr'jat'l'a?".

Big Foot Mama - Sam Prjatla - YouTube

Struna Fest - Podčetrtek 6.8.2011
#20
Dajana Babič
2
Feb 04, 2015
To je res, PJ... Jaz sem na lastni koži tudi opazila, kako ženske zagovarjajo moške, ki niso "nič prida" = torej barabe.

Kadarkoli sem jaz kritizirala kakšnega moškega, je prišla od nekod neka ženska in rekla, da kaj jaz govorim, saj jaz itak nisem nič prida, mene da so vsi moški zapustili.

Niso me kritizirali moški, ampak ženske! Jaz imam res na spletu nekaj sovražnikov, a mojim ženskim sovražnicam moški do peta ne pridejo. Tako kot zna biti ženska zamerljiva in hudobna...uf... ni takšnega osebka ni med moškimi.
#19
vidovič ferk sandra
2
Feb 04, 2015
Približno enaka mnenja, razen nekaj redkih izjem:) Nekateri so zagrizli v to, kot da je moj zapis vklesan v kamen :) Pa ni. Tako kot je rekla Ljudmila...je samo trenutno stanje in sedaj mi je všeč tako, nisem rekla da se ne bom več zaljubila, da ne bom ljubila...S to izjavo bi res brcnila v meglo. Želela sem le povedati, da včasih paše, če si odpočiješ od razmerja, ki ne vodi nikamor. Nisem izpostavljala podrobnosti zakaj ne, to so preveč zasebne zadeve. Imam pa vso pravico malo pojamrat in napisati svoje trenutno mnenje, povdarjam trenutno, ker si ljudje vse prevečkrat premislimo, čeprav takrat trdimo, da nikoli več ;) Konec koncev smo le ljudje in ne roboti....lep dan:)
#18
P. J.
0
Feb 04, 2015
@Masad, tu je pa odgovor sila preprost, ceprav moskim (pa morda tudi kateri zenski) ni ravno povseci...

Paritveni ples. Zenske (pasivno) izbirajo med razpolozljivimi moskimi (samci). Glavni kriterij izbire je domneva o zazelenosti posameznega samca pri drugih zenskah (samicah).

Samopotrjevanje zenske je vedno usmerjeno v relacije z drugimi zenskami. Zenska, ki ji uspe pridobiti si najbolj zazelenega moskega je hierarhicno tako visje uvrscena (med zenskami) in ima (biolosko) boljse predispozicije glede potomstva.

To, da se je druzbena lestvica vrednot/kakovosti oddaljila od naravne ne pomeni nicesar. Homo sapiens se je v druzbenem smislu prehitro spremenil, da bi bioloske spremembe mogle slediti temu tempu. Zato se dogajajo na videz nerazumne zveze.
#17
masad masad
0
Feb 04, 2015
Ljudmila, trezen zapis!

Mi pa še danes ni jasno, kako DA ŠE VEDNO lepa, pa tudi manj lepa dekleta ljubijo barabe.

Samo zato, ker se barabe "ven dajejo"?
Da se prepustijo takemu liku, ki z njimi - opleta. In pravzaprav - pometa...

Kakšna ideja, zakaj je tako? Ni mi jasno, da je puncam, včasih tudi ženskam, to dovolj. Da se v tako barabo celo nesmrtno zaljubijo. Da si vzamejo za projekt, da ga bodo spravile na prava pota....

Deluje tu mogoče tudi "50 odtenkov sive"?
#16
P. J.
1
Feb 04, 2015
Lady D, marsikaj bi ti clovek morda lahko ocital, ampak neizkusenosti pa zagotovo ne. Z mojimi besedami - svojo solo si oddelala in tako na prvo zogo bi si upal reci, da s kar dobrim uspehom.

Verjetno ni bilo prijetno, je pa bilo vredno napora (gledano z danasnjimi ocmi). Si ena redkih tu naokoli, ki skoraj povsem pade "moj koncept knjige". Nekateri se te prav zaradi tega tako bojijo... ;-)
#15
Dajana Babič
1
Feb 04, 2015
P.J. Ne boš verjel, ampak jaz sem vedno v VSAK svoj odnos vstopala odgovorno. Moj vsak odnos je bil za zmeraj. Konec izbiranja in zmišljevanja.

In ker sem vstopala tako odgovorno, so se najbrž moji moški ustrašili mojega fanatizma.

Dokler nisem ugotovila, da ima človek več partnerjev. Da je to popolnoma naravno. V resnici poznam res malo ljudi, ki bi srečali sredi pubertete osebo nasprotnega spola in ostali z njo do konca svojih dni.... eeeee ni več konca dni.. :) .Mi se stalno stalno spreminjamo. :D

Ko sem bila jaz v mojih odnosih je bila tu še panika, da bom kmalu prestara za otroke in da bo moj čas odšel.. da mi bo biološka ura odtiktakala. Hotela sem pa imeti veliko otrok. Vsaj toliko kot jih ima Ana.:) . Zato sem bila še bolj panična, ker sem ugotovila, da pač moj tisti moški, s katerim sem bila ni to, kar sem sama hotela. In nisem več gledala, če je moški, s katerim sem res vreden tega, da ostanem z njim za zmeraj.

Potem me je moški začel daviti in me mučiti in sem premišljevala... no, če ne bom šla stran od njega, potem se lahko še zgodi kaj groznega.

Zdaj je seveda vse popolnoma drugače... Zdaj niti v sanjah ne bi delala stvari, ki sem jih delala pred 20.timi leti.

Kako pa bi takrat lahko vedela, da smo večni in da mi ni treba paničarit. In če bi to vedela, morda zdaj ne bi bilo mojih otrok.:)


Pač... tako je bilo in temu se reče "izkušnje". In vsaka stvar je za nekaj dobra. In vse pride ob pravem času. In mi vsi gremo naprej, naprej, naprej.

#14
Ljudmila
2
Feb 04, 2015
kadar nam intimne veze padajo kot domine, se vprašajmo- zakaj. Mislim, da ''samskost'' ni cilj, je le trenutno stanje. Tudi jaz sem imela za seboj dve čudni zvezi, potem pa sem nehala valiti krivdo na moške, ampak sem se začela spraševati, zakaj so mi všeč takšni, za katere že v naprej vem, da ne bo dolgo trajalo. Ko sem ugotovila, KDO to so, sem se jim pričela izogibati. Danes živim s fantom, ki se bi mi še pred 10 leti zdel višek dolgočasja, a se ob njem počutim ljubljeno, varno. Mogoče ti bo moja izkušnja pomagala?
#13
Azra .
1
Feb 03, 2015
Sandra, če ni za biti, je za iti, a ne?
No, ko sem se jaz ločila sem nekaj let živela sama in moram priznati, da mi je bilo zelo lepo. Tudi srečna sem bila. Naenkrat sem imela v življenju čas za vse stvari, za katere nikoli nisem imela časa. Tudi klepet s prijateljico, ki se je lahko zavlekel v ure in ure. In nihče me ni po telefonu nadlegoval, kdaj bom prišla domov. Ja, meni je prijalo.
Pa danes ko sem zopet v partnerstvu, mi je tudi lepo. Ampak, ni vsako partnerstvo pravo partnerstvo.
Zaenkrat uživaj v tem kar imaš zdaj. Ko bo prišel čas za spremembe, jih boš že sprejela.
#12
P. J.
0
Feb 03, 2015
Ej moja Lady D, pojma nimam o internetnih osebnostnih profilih. Odkrivanje tujih svetov je sicer zanimivo, a preko interneta tako omejeno, da ne zadosti mojim kriterijem.

Glede odnosov pa tako... ljudje bi naj v odnose vstopali odgovorno. Kot sam rad dam primerjavo - kot knjiga. In ce tudi na partnerja gledamo kot na (neko drugo) knjigo... si predstavljas, da dobis v roke knjigo in potem zacnes crtati besedilo v njej in po svoje dopisovati posamezne odstavke?

;-)
#11
Pokaži več komentarjev
vidovič ferk sandra
vidovič ferk sandra
Objavil/a 2015-02-03 14:56:51 (Feb 03, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Resnica v zivljenju ali smrti
Ko pride smrt
Oprostimo, ampak ne pozabimo
Prokleta nedelja
Dobro jutro
Vsi imamo dušo, ampak...
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2021
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj