Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik, ki sta moči združili šele v letošnji sezoni, sta na mednarodnih turnirjih nanizali že nekaj dobrih rezultatov, v Bakuju pa sta se prvič povzpeli na stopničke. Slovenki sta si morali nastop na glavnem delu turnirja priboriti v kvalifikacijah, v katerih sta bili v prvem krogu sicer prosti, v drugem pa sta, z 2:0 v nizih, odpravili ciprski odbojkarici, Angelopouloujevo in Gusarovo.

Na glavnem delu turnirja v Azerbajdžanu, sicer zadnjega v letošnji evropski seriji, sta nanizali tri zaporedne zmage in se veselili uvrstitve v polfinale. Najprej sta bili, z 2:0, boljši od Škotinj Beattiejeve in Couttsove, zatem pa sta, z 2:1, premagali dve francoski navezi. Najprej dvojico Richard/Carrere, zatem še par Jupiter/Lusson. V polfinalu sta se Richardova in Carrerejeva, sicer drugi nosilki turnirja, Slovenkama maščevali za poraz in slavili z 21:12 in 21:19, v boju za tretje mesto pa sta Jančarjeva in Kotnikova, z 21:15 in 22:20, premagali še tretjo francosko dvojico Placette/Chamereau in se veselili bronastega odličja in prvih stopničk.

Uspeh slovenskih odbojkaric na mivki sta dopolnila Nejc Zemljak in Vid Jakopin, za katera je bil to prvi skupni turnir v evropski seriji (Zemljak je pred tem igral z Janom Pokeršnikom, ki pa ima zdaj obveznosti v dvoranski odbojki), sta se na glavni del turnirja v Bakuju uvrstila po točkah in jima ni bilo potrebno igrati v kvalifikacijah. Na koncu sta osvojila peto mesto.

Povzeto po OZS