Članek
Andreja s tremi sinovi pogumno: Na pomoč!
Objavljeno Aug 03, 2014

Mlada Ajdovka, mati 11, 7 in 4 leta starih fantov, ostala brez strehe nad glavo. Z veseljem bi delala, a več kot 300 poslanih želja za službo ostalo neizpolnjenih.

V vasi Stomaž ji je eden od vaščanov že ponudil začasen dom. Foto: Dejan Javornik/Novice

V vasi Stomaž ji je eden od vaščanov že ponudil začasen dom. Foto: Dejan Javornik/Novice

AJDOVŠČINA – Tridesetletna Andreja Turina iz Ajdovščine, pokončna mlada ženska, profesorica razrednega pouka in mati treh sinov, je v sredo naredila enega najtežjih korakov v svojem življenju. Zbrala je vso svojo moč in na facebooku javno prosila za pomoč. Stisko in spoznanja je pripravljena deliti tudi prek medijev, saj želi s svojim primerom opogumiti druge, ki se lahko čez noč znajdejo v njeni koži. Jim povedati, da vedno obstaja rešitev, upanje, luč na koncu predora ...

»Všeč mi je, ker ne fehta, ker opozarja in s svojim zgledom ozavešča ... Kar naježil sem se.« Nekako tako mi je zašepetal kolega, ko sva se sredi Vipavske doline toplo poslovila od sogovornice.

Prosi, ker ne vidi izhoda

Kar Andreja zdaj potrebuje, je streha nad glavo, zase in za svoje otroke. Le za toliko časa, da bo dobila primerno službo, ko bo lahko samostojno skrbela zase. »Zelo težko pišem te besede, ampak trenutno ne vidim drugega izhoda,« je na priljubljenem družabnem omrežju zapisala Andreja in v samo 24 urah se je njena iskrena izpoved dotaknila množice, tisočev ljudi.

Otrok ni videla teden dni

Lani se je po enajstih letih ločila od moža in začasno odšla k staršem v Dobravlje. Razhajanja so bila tudi tam prehuda, zato so pred tednom dni zapustili dom njenih staršev. Tudi o očetu svojih otrok, ki ji finančno ne pomaga, ne govori nič slabega. 

Registrirajte se in si preberite preostanek članka.