Članek
Kostanjev gel proti hemeroidom in krčnim žilam
Objavljeno Oct 09, 2017



Ste cel dan na nogah? Imate zvečer težke in utrujene noge? Vam zatekajo sklepi? Za vse to imamo zdravilo. Naravno zdravilo: gel divjega kostanja.

Drevo kostanja prvotno izvira iz Balkana (sever Grčije in ozemlje nekdanje Jugoslavije). Šele v 16. stoletju se je drevo razširilo po celi Evropi in svetu. Že pred stoletji so ljudje verjeli, da kostanj zdravi celo vrsto bolezni, zato tudi vraža, da tisti, ki nosi tri kostanje v žepu, se mu ni treba bati bolezni. A prvič so kostanj resno proučili šele 1896, ko je tudi sprejet s strani uradne medicine. Sprva kot pripomoček za zdravljenje hemeroidov.

Kaj to pomeni?

Danes vemo, da je gel iz divjega kostanja zelo koristen dodatek k tradicionalnemu zdravljenju. Šele po drugi svetovni vojni so kostanjeve kreme postale popularne sprva samo v ZDA, leta 1973 pa se je zgodila prelomnica. Samo v enem letu so po celem svetu naredili kar 13 obsežnih raziskav in prišli do cele vrste pomembnih kliničnih odkritij. Od takrat je gel iz divjega kostanja zelo cenjeno zdravilo predvsem pri žilnih obolenjih.
... ...

Preberite več na Vemkajjem.si ...