Novi predlog Družinskega zakonika  o katerem bomo 20 . decembra glasovali na referendumu ima povsem napačni naslov. Vsebina omenjenega zakona povsem razvrednoti družino in zakonsko zvezo. Kako pomembna je družina in zakonska zveza za obstoj človeštva vemo prav vsi. Družina je osnovna celica skupnosti, v kateri živijo starši (oče , mama) in otroci. V taki družinskem okolju  otroci spoznavajo vlogo očeta, mame in s pomočjo vzgoje, ki ima polno ljubezni in tudi jasno postavljene meje otroci odraščajo v odgovorne, poštene , delovne in ljubeče odrasle ljudi. In prav ti dobri vzorci se prenašajo iz roda v rod.  Zelo pomembno vlogo pa imajo tudi stari starši. V svojem dolgoletnem ravnateljevanju sem dobro začutila v kakšnih okoljih so odraščali naši učenci.

Družino nikakor ne morejo predstavljati dva homoseksualca ali dve lezbijki, kar oni hočejo.

Novi predlog povsem razvrednoti zakonsko zvezo. Jasno nam je, da je zakonska zveza skupnost žene in moža, z namenom zasnovana  družine. Žena im mož svobodno odločata o rojstvu otrok. Le ženska in moški lahko s spolnim odnosom spočneta  otroka.

V novem predlogu je ukinjena beseda mož, žena. Hočejo, da po 48 letih mojega zakona jaz postanem  oseba 1 in moj mož oseba,2, kakšen absurd. Po njihovem je zakonska zveza skupnost dveh oseb, tudi dveh homoseksualcev in dveh lezbijk.

Najhujše pa je, da hočejo homoseksualni in lezbični pari imeti pravico do posvajanja otrok . Tu pa je naša odgovornost in velika dolžnost, da zaščitimo  pravico naših otrok, da ima prav vsak otrok pravico do mame in očeta, do babice in dedka. Dva homoseksualca sta lahko dobra očeta, vendar nikoli ne bosta mogla nadomestiti mame. Enako velja za dve lezbijki, ki nikoli ne bosta mogla nadomestiti očeta. To pelje tudi do trgovine z materinstvom, oziroma izkoriščanje revnih žensk, da za denar rojevajo otroke.

V novem predlogu so tudi zelo sporne zadeve gleda vzgoje in izobraževanja v naših šolah. Hočejo  spremeniti šolski program  in otroke siliti v eksperimentiranje s svojo spolno usmeritvijo. To je resnično skregano z vsemi naravnimi  zakoni in vsemi verami tega sveta.

Še veliko nenaravnih in absurdnih zadev je v novem predlogu. Celotna vsebina je usmerjena le v to, da bi se lahko homoseksualni in lezbični pari poročali, se predstavljali kot zakonski pari, kot družine, lahko posvajali otroke in iskali vse možnosti, kako priti do otrok.

Vse to pa sem prepričana, da velika večina Slovenk in Slovencev ne podpira, zato je naša dolžnost in odgovornost, da se zavedamo, da so otroci  tisti, ko odrastejo in bodo nadomestili vse nas in na njih je odvisna bodoča  kvaliteta slovenskega naroda.

In prav zato moramo vsi ,ki si prizadevamo za prihodnost vseh otrok , družin in slovenskega naroda z veseljem in ponosom iti 20.  decembra  na referendum in z vso odgovornostjo obkrožiti besedico » PROTI«, da zavrnemo ta zakonik in zagotovimo  vsem otrokom pravice, da imajo očeta in mamo.