Meh za smeh

Oddajvanjo trentelj, dne 2016-05-31 ob 18:12:30

Po napadu na poštarja prekinjena dostava pošte v romsko naselje Žabjak

Velika težava so tudi potepuški psi
30. maj 2016 ob 18:26
Novo mesto - MMC RTV SLO/STA

Zaradi nedavnega napada na poštarja, ki naj bi po nesreči povozil psa v novomeškem naselju Žabjak, morajo zdaj Romi po svoje poštne pošiljke hoditi na najbližji poštni urad.

Zveza Romov za Dolenjsko je sporočila, da je predstavnik Pošte Slovenije Roman Tavčar povedal, da so dostavo pošte v največje novomeško romsko naselje začasno ustavili, ker po napadu na poštarja pošte nihče noče raznašati.

Pošta Slovenije bi rada zdaj zaposlila pismonošo romskega rodu, s čimer pa se v romski zvezi ne strinjajo, saj menijo, da bi v takem primeru šlo za diskriminacijo. "Tudi mi smo se skupaj z romskim svetnikom vključili v iskanje nekoga, ki bi za štiri ure opravljal to delo, a ga ne najdemo. Vsak, s katerim smo se pogovarjali, se izgovarja, da mu bodo potem odtegnili socialno pomoč," pa je ob tem povedal Janez Doltar z novomeške občine.

Predsednik Zveze Romov za Dolenjsko Bogdan Miklič je dodal, da so proti omenjenemu predlogu tudi zato, ker naj bi Romi imeli pomisleke glede tega, koliko bi lahko svojemu rojaku pismonoši sploh zaupali.

Miklič je tudi opozoril, da bi morali v Žabjaku nujno poloviti potepuške pse, ki ogrožajo tako tamkajšnje prebivalce naselja kot mimoidoče. Dodal je, da so zadnjo takšno akcijo tam izvedli leta 2013, ko so v občinsko zavetišče odpeljali več kot sto psov, vodja zavetišča Marjan Turk pa je po navedbah zveze na omenjenem sestanku opozoril, da mu Mestna občina Novo mesto takratnega odvoza 65 psov ni plačala.

Zveza Romov za Dolenjsko bo o navedeni težavi obvestila vodstvo novomeške občine in mu predlagala, naj denar za odlov potepuških psov v romskih naseljih zagotovijo iz občinske postavke za romsko skupnost.

Za pse morajo poskrbeti lastniki
Direktorica novomeške občinske uprave Vida Čadonič Špelič je povedala, da bo moral romske potepuške pse poloviti občinski koncesionar oz. zavetišče Turk. Občina za to ne bo zagotavljala dodatnih sredstev, za svoje pse pa so odgovorni tudi njihovi lastniki v romskih naseljih, ki morajo za te poskrbeti enako kot drugi državljani, je še dejala Čadonič Špeličeva.

Poštarja porinili z motorja
Na Policijski upravi Novo mesto so za STA pojasnili, da naj bi po ugotovitvah policistov oškodovani pismonoša 18. maja z mopedom povozil psa. 19-letni osumljenec iz Kočevja naj bi ga zato porinil, da je padel z motorja in ga udaril ter s tem lažje poškodoval.

Policisti okoliščine kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe še preverjajo in bodo po končani preiskavi osumljenca ovadili. Sprožili so tudi postopek zaradi kršitev zakona o zaščiti živali, so še sporočili z novomeške uprave.

G. C.
Romi imeli pomisleke glede tega, koliko bi lahko svojemu rojaku pismonoši sploh zaupali.
profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
vanjo trentelj
1
Jun 01, 2016
Špelička je itak histerična, po domače totalno prfukjena baba. Kaj mu bodo odvzeli licenco, če iz zgornjega zapisa vidimo, da mu obveznosti tudi za nazaj ne plačujejo.
#2
Sponko
0
Jun 01, 2016
Kako najti lastnika psa, ki prosto in svobodno biva vseprisoten na področju naselja, ne čipiran.
Dvomim, da veterinarska služba kakorkoli izvaja svoje naloge tudi glede cepljenja proti steklini.

Kot zanimivost naj povem, da v primeru pogina psa, stane izpis iz registra 10€ kar je že lep denar za tri klike.

Koncesionarju opomin, sicer sledi odvzem licence (za Dr.Špelič)
#1
vanjo trentelj
vanjo trentelj
Objavil/a 2016-05-31 18:12:30 (May 31, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Predsedniška lepota
Muslimanski pridigar
Meh za smeh
Alternativna zgodovina: kaj bi bilo, če Tito ne bi umrl leta 1980?
Bogastvo in regrat
Kako so anarholevičarji Prešerna preobrazili v partizana dražgoške bitke
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj