Članek
Bogastvo in regrat
Objavljeno Mar 27, 2016

Sezona regrata je tu, nekateri ga nabirajo zgolj zase, drugi z regratom zaslužijo še kakšen evro. A pozor, kot še marsikaj drugega, so vam uradniki zagrenili tudi regrat. Regrata namreč ne morete prodajati kar tako, imeti morate prijavljeno osebno dopolnilno delo (ODD), razen če ste kmet in je regrat zrasel na vašem zemljišču. Če torej želite prodajati nabrani regrat, morate narediti več korakov, da ne tvegate visokih kazni - za posameznika je ta, ker gre v tem primeru za delo na črno, od 1.000 do 7.000 evrov. Že takoj povejmo, pri osebnem dopolnilnem delu sicer morate izdati račun, ki je specifično določen za to vrsto dela, ne rabite pa davčne blagajne, saj se teh računov ne davčno potrjuje.

Tako se Cerarjeva vlada spravlja na reveže, ki bi radi še nekaj evrov zaslužili za življenje. Lopove, ki pokradejo milijone evrov pa pusti čisto na miru, imajo jih celo v svojih vrstah.

Sponko Bravo! Pri pohlepnih primatih je vse možno! Vidiš to je kotrektno,kar navajaš v dodatku komentarja.Tega naj se naučijo copy sporočevalci tule.

Če ima kdo probleme s prodajo regreta mu jaz dam zaslombo pred dacarji.Imam 12 ha zemlje regreta na tone in naj izvolijo dacarji jebat reveža,ki ga prodaja.Sadja imam vedno preko tone,orehov cca 500kg letno,sliv okoli tone.Kaj bodo kravatarji jebali reveže.Kolikor imajo oni mozga ga ima vsak kmet v petah.

Legalne pa so menjave /za npr. krompir) in pobiranje donacij / brezplačno, daš kolikor želiš :)