Privilegiji so dedni

Oddajvanjo trentelj, dne 2015-12-26 ob 08:39:09

Ja, imeti lastno državo seveda nekaj stane. Vendar ne potrebujemo razbohotenega državnega aparata z množico ministrstev, sektorjev, odsekov, oddelkov, direkcij, služb, agencij, uradov, inštitutov, svetov … ki so bile ustvarjene za »naše« in kamor se po porazih na volitvah umakne »naše« oziroma s čimer se po zmagi na volitvah nagradi »naše«.

In jim tako omogočili privilegije. Ko pa so privilegiji enkrat podeljeni, pa naj gre za tiste, ki se vlečejo še iz slavnih borčevskih dni ali pa na sveže pridobljene privilegije zaslužnih kulturnikov ali rente v državnih podjetjih, se jih nikoli več ne sme odvzeti. Privilegiji in privilegiranci so v Sloveniji nedotakljivi.

Privilegiji so pri nas dedni
Lahko se prenašajo na sinove ali nečake. Preko očetov ali stricev. Zato v Sloveniji tudi nobena reforma ne uspe. Zato tudi lustracija ne uspe. Ker preveč ogroža privilegije nevidnih »elit«, katerih delovanje v obrambi privilegijev vsak dan občutimo v tanjši denarnici, daljših čakalnih vrstah v zdravstvu in v čedalje bolj nevzdrževanih cestah.

Ostaja pa nam upanje, da tudi Božji sin ni bil rojen med elito v kraljevi palači, ampak je bil rojen v hlevu, v štali, med neotesanimi, na družbeni rob odrinjenimi pastirji, v malem mestecu v neki zakotni provinci Rimskega imperija. Pa je kljub vsemu sprožil veliko Reformo. Zato vseeno lahko – pa naj bomo še tako zagrenjeni, razočarani in nezadovoljni s stanjem v Sloveniji – z upanjem in ponosom praznujemo 26. december, dan samostojnosti in enotnosti!

Tale zapis zgoraj je bil copy - paste, moja malenkost bi pa omenila še financiranje privilegijev. Verjetno je vsem jasno, da se mora denar za izplačevanje privilegijev nekje vzeti. Natisniti ga enostavno ne moremo več, ker nimamo lastne tiskarne evrov. Toda kje vzeti? Ja seveda, najbolj primerna za jemanje je pokojninska malha. Za vse borce in njihove potomce, za odslužene zaslužne politike, športnike kulturnike......, za vse njihove potrebe se jemlje iz pokojninske blagajne in upokojenci, reveži s 400, 500 evri pokojnine. Tu konkretno se jemlje tem zadnjim, da se da priviligiranim!

Blagoslovljen božič in Bog živi Slovenijo!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
Rak stari
0
Dec 26, 2015
Dobra primerjava v "copy paste" delu zapisa, Novi razred pač, kot je že zdavnaj ugotovil Đilas.
Kar se pa tiče zadnjega odstavka, je pa to dokaz več, da se dogaja v socializmu ravno obratno kot v kapitalizmu - glede "izkoriščanja človeka po človeku" namreč,
#2
vanjo trentelj
0
Dec 26, 2015
ZASLUŽNI so seveda pod narekovajem!
#1
vanjo trentelj
vanjo trentelj
Objavil/a 2015-12-26 08:39:09 (Dec 26, 2015)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Predsedniška lepota
Muslimanski pridigar
Meh za smeh
Alternativna zgodovina: kaj bi bilo, če Tito ne bi umrl leta 1980?
Bogastvo in regrat
Kako so anarholevičarji Prešerna preobrazili v partizana dražgoške bitke
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
september 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj