Delo, Dnevnik in Mladina: vi ste problem

Oddajvanjo trentelj, dne 2015-07-04 ob 08:31:39

Delo, Dnevnik in Mladina: vi ste problem

 

Vsu trije niso levi, ampak so prekleto oportuni in zaigrajo na noto ekstremnega populizma vedno, ko je potrebno ščititi njihove paradržavne lastnike in financerje. Vsi trije mediji vodijo agendo njihovih lastnikov in prav ničesar drugega. Tu ni nobenega prostora za romantične ideale in bitke za pravični svobodni svet, kaj šele demokratični socializem. Obstaja zgolj diktat krvavega kapitala v svoji najbolj brutalni različici.

 

Lastniki, ki se vdajajo pradržavnim bankam, razumejo davčne oaze kot bistveni element poslovanja, sklepajo kravje kupčije in so vsi po vrsti pod drobnogledom preiskovalnih organov. To so danes Delo, Dnevnik in Mladina, vir resnice za naše borce proti kapitalizmu.

 

Vse skupaj seveda ne more imeti nobenih drugih posledic kot popolne degenracije javnega prostora.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Jože
0
Jul 06, 2015
Ko laž postane sestavni del novinarstva

Slovenski mediji so se v minulih dneh nepričakovano - no, za marsikoga pa povsem pričakovano - spremenili v odkrite zagovornike radikalne grške levice, zbrane v koaliciji Syriza. Pri tem pa so tudi lagali.
05.07.2015 22:54

Dnevnikov manipulativni in lažnivi tvit nas potrjuje v prepričanju, da je politično-ideološka kontaminiranost dominantnih slovenskih medijev, ki so povrhu vsega še v lastništvu tranzicijskih tajkunov, dosegla vrhunec. Laž je dovoljena, če jo opravičuje cilj.

Najbrž ni presenečenje, da je ob Delu in Mladini, ki svoje ljubezni do Alexisa Tsiprasa in njegove politično-ideološke koalicije radikalne, protievropske levice nista niti poskušala prikriti, ravno Dnevnik izkazal največjo naklonjenost grški referendumski zavrnitvi ponudbe upnikov. Pri tem si je dovolil grdo manipulacijo, ko je v nedeljo, torej na dan referenduma, na socialnem omrežju tviterju objavil zapis:"Svetovno znani ekonomist in nobelovec Piketty bi na današnjem referendumu obkrožil ne."V Grčiji, kjer podobno kot v naši državi zadnjih 24 ur pred volitvami ali referendumom (kot tudi na dan dogodka) seveda velja predvolilni molk, bi takšna medijska objava brez dvoma pomenila kršitev zakonodaje. Zato objava v Sloveniji v tem smislu ni problematična. Problematična je vsebina.Piketty namreč ni nobelovec. Morda kdaj bo, ampak zaenkrat še ni.Morda se je Dnevnik za laganje opravičil, morda je celo zbrisal lažnivi tvit. Lahko da ga bo šele po objavi našega majhnega, a simptomatičnega razkritja, s katerim smo želeli opozoriti, da je lagati grdo. Sploh če to počnejo mediji oziroma novinarji. Dnevnikov manipulativni in lažnivi tvit nas potrjuje v prepričanju, da je politično-ideološka kontaminiranost nekaterih slovenskih medijev dosegla vrhunec in da je laž očitno dovoljena, če jo le opravičuje cilj...
#2
vanjo trentelj
0
Jul 04, 2015
Ni to, da vodilni slovenski tiskani mediji zagovarjajo najbolj pokvarjene osebe, poanta je, da so najbolj pokvarjene osebe lastniki vodilnih slovenskih tiskanih medijev.
#1
vanjo trentelj
vanjo trentelj
Objavil/a 2015-07-04 08:31:39 (Jul 04, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Predsedniška lepota
Muslimanski pridigar
Meh za smeh
Alternativna zgodovina: kaj bi bilo, če Tito ne bi umrl leta 1980?
Bogastvo in regrat
Kako so anarholevičarji Prešerna preobrazili v partizana dražgoške bitke
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
maj 2020
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj