Članek
Ego in Pi
Objavljeno Jan 06, 2015

Ego in Pi

in

 

Zelo uspešno leto 2015 je pred nami glede na numerologijo in astrologijo, „hudi“planeti so že zapustili ali bodo kmalu zapustili nas nesrečne Zemljane.

Kar precej astroloških napovedi sem že prebrala, tudi svoje, saj kot rečeno sem komaj dočakala to leto 2015, ki je nam vsem namenjeno bolj nežno, bolj sproščeno in seveda v njem si moramo ustvariti neskončno ljubezen, saj Pi ravno to predstavlja. Samo zamislite si vse matematike, ki so pričeli izračun Pi-ja, ga do danes še niso zaključili, a znan je že, da za decimalnim številom je že milijonsko število: 3,14159....

Zakaj ravno omenjam Pi, zato ker je to leto številka osem, ki je v neki vezi tudi neskončna. Predvsem pa želim vse opozoriti na svoja lastna srečna ali manj srečna dejanja, ki nas čakajo na naši poti do leta 2016. No in teh vrst napovedi nisem nikjer zasledila, napovedi, ki si jih moramo sami napovedati in nato tudi uresničiti. Temu je botrovalo moje nič kaj lepo leto 2014 in sem si rekla: leto 2015 bo lepo! Onaj dan sem si izpisala želje, obveznosti in seveda ritem mojega skromnega življenja. Kar nekaj papirja sem porabila sede na fotelju, brez glasbe, brez hrupa, le jaz in moj notranji glas. Vzela sem si čas, da sem sebi posvetila največ pozornosti. Izpisane želje in obveznosti sem počasi pričela črtati, postajali so mi nepotrebne. Ostale sta le dve želji in dve obveznosti. Bi radi izvedeli za katere sem se odločila. Na koncu tega članka jih boste sami spoznali. Morda se odločite za isto pot.

Prišla sem do spoznanja, da moram sebe najprej očistiti, očistiti vsega toksičnega: kave, vina, čokolade, hrane, ki mi dela samo zdravstvene probleme, se očistiti starih navad, to pa je: da se premalo gibam, zato sem pridobila na teži, kar mi lahko pusti posledice v denrnici, pač nabava novih oblačil tudi stane, nato obremenitev na ožilju, srcu in nespečnosti. In kdo je kriv? Kaj ni lepo, da sem krivca takoj našla! A za to vrsto čiščenja ne priporočam samo zelenjavne čajčke, riževo vodo ter druga odvajalna sredstva, priporočam trpotec, ki temeljito očisti tudi notranjost prebavil. Moja stara mama ga je redno vsaj 2x na mesec uporabljala, za lažjo presnovo. Dolgo in zdravo je živela. Enkrat črevesje očiščeno, nastopi tudi miren spanec in dober spanec je vir zdravja. Zato poskrbite za fizična čiščenja. Trpotec v Indiji veliko uporabljajo pod imenom psyllium seeds.

A najvažnejše čiščenje se prične emocionalno, v srcu in duši. Pod nujno je potrebno oprostiti vsem, za katere smo prepričani, da so nas prizadeli. Ni res, da so nas oni, le naš ego! Ta je huda nadlega in velika nesreča v našem življenju. Čim prej ga „zakopljite“ tja, od koder mu ne bo poti nazaj. Ego je naš največji in najbolj boleč uničevalec nas samih. On je nesrečna zvezda! Ljubezen do samega sebe mora prevladati, šele nato ljubezen do drugega. Tako je, sebe imejmo bolj radi in kar ne želimo, da se nam zgodi, ne bomo storili drugemu. Ljubezen, s katero je potrebno vse preračunati, kakor znanstveniki za Pi enačbo. In tretje čiščenje bo nastopilo samo od sebe, in to je: nepotreben strah ne bo našel prostora v nas samih za neuspeh. Osebno sem s tem imela že veliko problemov, že večkrat sem se sama s seboj pogovorila, a sem vedno potrebovala še tujo podporo. Dobila sem jo, zato bom ponovno zavihala rokave. Prava pot do uspeha se bo kmalu izcimila, vem, da me čaka tam zunaj uspeh. A predpogoj za uspeh je potrebno prej odvreči slabe navade, ki jih vsi trmasto nosimo v sebi, na sebi in s seboj.

Ste dobili odgovor na moje želje in obveznosti? Ostalo jih je bore malo, a so zato zelo prepričljivi in spodbudni. Te sem zapisala in odposlala sami sebi.

Srečno in uspešno 2015 si naj vsak naredi sam. Veliko dobre volje!

Aleksandra Veble