Članek
Petkove zabave.
Objavljeno May 03, 2014

Golf palica            Tudi za to služi stranišče, žalostno.

          .  Mar je to res zabava?    Kako ste sexy!

Že dva meseca zaporedoma, dva meseca, tako je, poslušam ob petkih ponoči ali bolj rečeno ob sobotah zjutraj grozne krike z ulice, ko se mladina vrača pijana, jezna nazaj na postelje v takšne ali drugačne domove. Dijaški dom ni daleč in ta ista klapa ubere isto ulico. Danes ponoči sem se zgrozila. Panika me je zagrabila, saj ta isti glas, katerega že poznam je bil resnični klic na pomoč.Moledovanje fanta, ki je živalsko tulil na njo krohot drugega fanta, grozljivo.  Zagrabim golf palico, ključe in zdrvim kar bosa po stopnicah. Preden odprem glavna vrat se še prepričam, ali resnično želim v boj s to mladino in že sem izza ovinka zgradbe. Najdem kar sem si mislila; dva fanta na eni deklici kar ob ograji na pločniku ulice.

Udarim enega, treščim še drugega v upanju, da sta toliko pijana, da se ne bosta spravila še na mene. Uspelo mi je, fanta sta za trenutek obležala v bolečinah na tleh, kjer sta že bila. Primem še deklico, morda 15 let staro, tudi v temi je bila videti grozno, pijana, skuštrana, raztrgana in še njo treščim po licu, brez golf palice. In zavpijem: „marš domov, sram naj te bo, da si dovoliš takšne večere!“ Fanta sta me gledala in me seveda „nazjala“ z vsemi prostaškimi besedami. Odhitela sem nazaj domov, dobro, da je moja pot bila izza zgradbe.

Nekaj časa nisem mogla zaspati, tresla sem se. Stopila sem na balkon, vse tiho ter premišljevala zakaj se dekleta spustijo tako nizko, zakaj se  hodijo v družbi barab. Kakšna je bila njihova vzgoja, zakaj so fantje takšni zločinci, navadne barabe, še dobro, da nisem enega od njiju ubila.

Prijateljica je objavila članek o bruhanju, pa naj še jaz o nočnem posredovanju.

Morda je golf palica zopet odigrala „hole-in-one“. Najboljši zadetek v golfu.

Onaj dan me je nekdo vprašal, kako bi jaz spremenila svet na bolje. Vzgojiti učni kader in starše, da vzgojijo spoštovanja vredne otroke in mladino. Dobro vem, se zavedam svoje mladosti, a se me ni nihče od sošolcev dotakniti na vulgaren, ponižujoč način. Kaj so večina današnjih deklet res pod vsem dostojanstvom. Ali so fantje res samo še ogabni predstavniki moškega spola. Fuj. Kdo je kriv? Verjamem, da ni vsa mladina na tem nivoju, a imam zelo slabe izkušnje. Ulica, kafiči ne lažejo. Želim čim več izjem  in brez tega znaka.  POZOR, PIJANCI PREČKAJO CESTO:

  Ali je potrebno?     Rezultat zabave.