Članek
Maj, kres, brstenje ljubezni in zdravja.
Objavljeno May 01, 2014

Maj, pomlad, brstenje ljubezni in zdravja.

Vzemite si čas za čiščenje.     

Ni zastonj stara mama vedno vse prečistila, vse staro ven zmetala nam sešila nova oblačila pred veliko nočjo. Ni važno ali so bila oblačila predelana iz starega material, važno je bilo, da bilo blago oprano in na novo sešita oblekica. Vse do sedmega razreda osnovne šole je bilo tako pri meni. In veste kaj, s hvaležnostjo sem jih nosila.

Ne vem kako je danes v mestih, vem kako je na podeželju, kjer sem sama živela kar nekaj let. V hiši in okoli hiše se je moralo „svetiti“ pred veliko nočjo.

Od kod ta navada.

Preprosto od naših prednikov in oni so jo k nam v naše kraje prinesli iz tujine. Po vsej verjetnost iz Kitajske. Po Feng Shui metodi je vsakemu Azijatu jasno, da če želiš spremembe v hiši in duši se moraš najprej znebiti stare zaloge.

V ta ritem življenjske dobrine so se vključile boginje, nekateri so jim rekli enostavno čarovnice. Vemo kaj so z njimi počeli. A večina dobrih čarovnic, oziroma boginj še vedno kraljuje nad nami. Zelo patetično za Slovenijo, da se premalo posvečamo njihovim dobrodelnim nameram, jih premalo častimo morda samo zato, ker jih ne poznamo. Morda zato nam je kakor nam je pač , z izjemami. Ne bom pridigala, le svetovala, vi pa naredite po svoje, le nikar jih ne več sežgite, mislim dobre boginje.

Ena teh je keltska Cerridwen Goddess of Rebirth - Eridvin (tako se izgovori) boginja preporoda, sprememb in navdiha.  Morda jo sanjate pa ne veste, da je to ona, morda slučajno berete o njej kar pomeni v vašem sedanjem življenju, čas konca nekega obdobja, pričetek novega začetka, da je treba nekaj zaključiti in spustiti od sebe in tako narediti prostor novemu. Boginja Eridvin je začetnica procesa reciklaže. Na slikah jo označujejo, da v velikem kotlu kuha vse staro.
							Kar naj kuha,  velja tudi za vašo službo, partnerja, prijatelja, ki vam ne služi več. Morda ste žrtev neuslišane ljubezni. Morda vas „duši“ bivalni prostor. Vseh neprijetnosti se zavedate in z njimi trpite, moji straši so trpeli do smrti. NAPAKA! Vse zaradi strahu, kako bo jutri, če prekinete in se znebite vsega balasta in enostavno prerežete nit.

Boginja pravi, da je potreben pogum, da se znebite starih elementov, ki vam ne služijo več brez radosti. Tudi emocionalnih! Ona obljublja, temu lahko osebno potrdim, da boste vedno dobili nazaj tisto in bolj koristno v katerekoli obliki.
Naredite si svoj ritual kar doma ali v službi. V mislih lahko takoj spreletite vse predale in omare, kje imate nametano in že leta in leta naložene stvari, ki jih ne uporabljate. Odprite okna in balkone, zaigrajte si najljubšo glasbo, naj se prostor; hiša, soba napolni s svežim zrakom. Pripravite si prostor kamor naj brez velikega oklevanja odleti vsa krama, tudi nova, ki jo niste že leto dni uporabili. Nato si vzemite list papirja in svinčnik. Ena, dva, tri, kakor tornado brez velikih emocij prerešetajte kramo. Obdržite samo najnujnejše. Kozmetika, pohištvo, posoda, odeje in spodnje perilo, obleke, majice, čevlje, nogavice, darila od ljudi, ki vam niso več pri srcu, joj lista je dolga, vse ven. Premaknite omare in postelje, kavče, stole. Tam spodaj so ponavadi pozabljene „zakladnice“, vse ven. Nato pride čas čiščenja vrat, oken in ogledal. Pranje zaves. Ko jih snamete morda boste zaznali, da jih res ne potrebujete več. Zavese so samo za prah. Naj sosedje vidijo kako živite. S kramo bo odšla tudi bolezen in slaba volja.

Ko ste opravili čiščenje, si na list papirja napišite vsaj 20 novih stvari, ki si jih želite. Vsaki dan za sedem dni si zapis preberite na glas. Boste presenečeni. 

Vigred je med nami in z njo novo življenje.

Srečno.