Članek
Pot, edina vredna truda
Objavljeno Sep 16, 2022

Naše delovanje v zavedanju in razumevanju je samo delovanje v srcu, iz srca, skozi srce.

To je vsa skrivnost in veličina zavedanja ter razumevanja, kot tudi postavljanja sebe na prvo mesto, ljubeče delovanje do sebe, za sebe, šele nato za druge. Delovanje v srcu je najpomembnejša naloga v življenju posameznika, vsak trenutek, samo tukaj in sedaj.

Delovanje v srcu je vse, česar se moramo v življenju naučiti, obenem pa prečistiti svojo dušo in telo škodljivega delovanja nezavednega uma.

Bistvo delovanja nezavednega uma je samo naše podrejanje, uničevanje, mučenje, ubijanje z nalaganjem negativnih čustev v nas, na nas, stalno, brez počitka. Nezavedni um je neskončni ustvarjalec vsega negativnega, kar nam samo škodi, kar nas zastruplja, po-ne-um-lja, uničuje. Nezavedni um je največji mojster ustvarjanja vsega negativnega, kar nam škoduje, nas slabi, preusmerja v ne-um-nosti, nepotrebnosti, malenkosti, kar nas samo vodi stran od sebe, od svojega srca.

Nezavedni um je naš stalni, strašljivi morilec na obroke ali kar v trenutku, saj ne prepoznamo njegovega delovanja, ko je še čas za to. Takrat lahko ustrezno ukrepamo, da se odzovemo na njegove podtaknjene, strupene negativnosti, jih ustavimo, odstranimo in uničimo, najbolje pa je, da jih zažgemo v srcu. Za vse te negativnosti se je potrebno zahvaliti, jih ozavestiti in jih nič več ponavljati, kot jih tudi ob njihovi zaznavi ujeti ter odbiti.

Naša poglavitna zadolžitev v procesu dvigovanja zavedanja in razumevanja, ki je neskončna, je še posebno nadzor nad umom, nad njegovim strupenim delovanjem. Bistveno je, da ga ustavljamo, prestrezamo in odstranjujemo njegova uničujoča „darila“. Po drugi strani pa je odločilno odstranjevanje, čiščenje, puljenje plevela vseh bolj ali manj že zakoreninjenih negativnih čustev, dejanj, misli, dogodkov, podatkov. Vse to nam je podtaknil um, nas prelisičil, da smo jih prevzeli za svoje, za pomembne in življenjsko potrebne.

Z zavedanjem in razumevanjem se tega gnusnega balasta osvobajamo, ga čistimo, režemo, odstranjujemo, kurimo v pečici srca v neskončni hvaležnosti ter brezpogojni ljubezni. Zahvala je naše največje darilo in moč, zdravilo, blagoslov, ki ga ni nikoli dovolj. Hvaležnost iz srca podira barikade nezavednega uma, z brezpogojno ljubeznijo topita v srcu vse njegove negativnosti, ki jih ujamemo, najdemo, prepoznamo v nas.

Iskanje negativnosti v nas je lahko težaven, dolgoročen in trajen postopek, saj so le-te prikrite, spremenjene, preoblikovane ter težko prepoznavne. V veliko pomoč so nam glasniki zavedanja, rojeni naravni zdravilci, ki zelo olajšajo naše čiščenje, osvobajanje sebe s premagovanjem nezavednega uma. Glasniki zavedanja nam brezpogojno stojijo ob strani, nas vodijo po tej poti vase, zase, do sebe, z različnimi postopki.

Temelj so Učbeniki za tretje tisočletje; sledijo terapije univerzalne naravne svetlobe na daljavo ali v živo; stavki osvoboditve od negativnih čustev; vaja – kako priti v srce; postopki odpuščanja sebi in drugim; odstranjevanje jeze s kričanjem; preizpraševanje sebe pred zrcalom o negativnih čustvih; pitje ustrezne količine vode ipd.

Glasniki zavedanja so svetloba, ki žarčijo na druge, saj so z očiščenjem prešli na stopnjo svetlobe, ko lahko neizmerno pomagajo sebi in drugim. Zdravilno delujejo tudi z besedami, mislimi, dejanji, skratka, življenjem v enosti, enostavnosti, preprostosti, tudi poštenosti in odgovornosti do sebe, vseh, vsega. Zaupajmo jim, se jim predajmo, v neskončni hvaležnosti, brezpogojni ljubezni do sebe in šele nato do drugih. To so štiri stebri zavedanja in razumevanja, poti do sebe, vase, le v svoje srce!

To je edina vredna pot, da se podamo nanjo brez pomislekov, fige v žepu, ročne zavore. To je pot v neznano, še nikoli doživeto veličastje, blagoslov zavedanja in razumevanja, brez misli, hotenj, želja, samo v tem trenutku, ki je večen, neskončen.

Pojdimo na to pot, pot v srce, in prejeli bomo vse blagoslove zavedanja ter razumevanja, ki nam pripadajo, ki so edina univerzalna naravna resnica, dobro, pravica.

Edina ta pot je vredna truda, vsakega trenutka v življenju (čeprav čas ne obstaja). To je pot samo vase, do sebe, v sebe, v svoje srce.

Srečno na tej poti, poti v srce, Osho!

>> Iz: Priročnik za praktično razumevanje zavedanja (v pripravi); po poglavju: Pomembnost trenutka;

po nareku višje inteligence zapisala Zvezdana Koželj, glasnica zavedanja, zdravilka notranjih in zunanjih bivalnih prostorov, intuitivna poznavalka energetsko pretočnih frekvenc in gradenj

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo ter prostorsko zdravilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Smisel življenja je namreč biti v zavedanju in živeti sebe. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice