Članek
Človeštvo na poti k zavedanju
Objavljeno Jul 03, 2022

RECEPTI ZA POT V SRCE
 
Četrti učbenik za tretje tisočletje »Človeštvo na poti k zavedanju« napoveduje dobo zavedanja do katere bo prišlo samo s (so)delovanjem vsakega posameznika - kakor kapljice, ki se združijo v oceane - s premagovanjem in osvobajanjem sebe.
 
 
Posameznik s stalnim delovanjem v srcu ozavešča vsak trenutek svojega življenja, tukaj in sedaj. Le tako onemogoča škodljivo delovanje umu, ki uničuje človeške duše. Z ljubeznijo, hvaležnostjo, iskrenostjo, predanostjo in zaupanjem vase in v vse, kar nas obkroža oziroma v stvarstvo, prehajamo z dvigovanjem zavedanja v novo razsežnost: v svobodno srce, mirno dušo in neodvisno nenavezanost.
 
Zavedanje je pot do sebe, ki pelje človeka v novo dimenzijo osvobajanja in resnice. Pot vsakogar je različna, vendar le s prečiščevanjem starega lahko nastopi novo. Ko se človek iskreno preda, zaupa in prepusti stvarstvu in tistemu, ki mu stoji ob strani, lahko vanj prihaja svetloba, ki zdravi, ga odblokira in ga navda z notranjim mirom. Jok je samozdravilna terapija, pri čemer izlijemo vsa potisnjena čustva, kar nam je bilo morda v otroštvu zatrto. V višjem zavedanju ozaveščamo ton in barvo glasu; z glasom lahko zdravimo, širimo dobre vibracije, na drugi strani pa lahko z njim sodimo, izsiljujemo, ukazujemo.
Vse se vrača nazaj k enostavnosti in preprostosti v načinu življenja, razmišljanja, prehranjevanja ... Biti enostaven, pomeni biti moder, živeti v srcu, biti v stiku sam s sabo izreči le tisto, kar je univerzalna naravna resnica.
 
Biti hvaležen stvarstvu za vsak trenutek svojega življenja, živeti in delovati iz srca – to je edina prava pot k zavedanju. Srce predstavlja našo resnično bit, jedro našega razumevanja in zavedanja. Srce nikoli ne trpi, ne čustvuje, ne kalkulira in racionalizira, ne dvomi. V njem so doma hvaležnost, iskrenost, ravnodušnost, čistost in brezpogojna ljubezen. Le um (ego) je tisti, ki ga mreži, zavaja in je vedno pripravljen manipulirati z nami. S hranjenjem ega padamo v globel nezavedanja, z dvigovanjem zavedanja pa prevarant – um vse bolj izgublja na moči. Zavedanje je najveličastnejši projekt oz. delo na sebi, zavedanje pa je neskončno!
 
*Z UZTT osvajamo pot do sebe in svojega poslanstva. Ko premagamo sebe, smo največji zmagovalci v svojem življenju! Ko živimo sebe in zavestno dvigujemo zavedanje, krepimo tudi psihofizično zdravje.
Za zanesljiv dvig zavedanja je idealno uporabiti najmočnejše orodje, s katerim si olajšamo spreminjanje samih sebe - in to so Učbeniki za tretje tisočletje.
 
Trenutno obstajajo štirje UZTT, ki so bile izdani po naslednjem vrstnem redu: Modrosti celega sveta, Kako zavestno živeti sedanji trenutek, Človek - energija in Človeštvo na poti k zavedanju. V pripravi so naslednji UZTT: Pogovori z vodniki, Življenje je pot, Osvobajanje človeštva in Razsvetlitev človeštva.
 
Mnogi naučeni ljudje jih spričo njihove navidezne enostavnosti sprva podcenijo in kasneje ugotovijo, da so bili v zmoti, saj je tukaj pomembno razumevanje, kar je nekaj povsem drugega. Preko avtoričinega kanala so bili napisani z višjim namenom in so razumljivi za najširši krog ljudi. Način branja v smislu klasične knjige tu ne pride najbolj v poštev, temveč je bolje usvajati posamezna poglavja. UZTT vzemite kot delovno gradivo, kjer lahko vam pomembne dele podčrtujete, obkrožujete ipd. Ko raste vaše zavedanje, odpade marsikatero vprašanje in tudi ponovno branje posameznega poglavja vam vsakič odstira nove pomene.
 
Knjige imajo pozitiven naboj, zato imejte kakšno vedno s sabo. Denite si jo na prsi, ko ste v stresu, ali ko meditirate. Podstavite si kakšno pod vzglavje oz. mesto, kjer spite in dopustite, da se dogaja.
 
**Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.
 
Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Smisel življenja je namreč biti v zavedanju in živeti sebe. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja
 
Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: @Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice