Članek
Kako zavestno živeti sedanji trenutek
Objavljeno Jun 28, 2022

RECEPTI ZA POT V SRCE
Kako zavestno živeti sedanji trenutek je naslov drugega v zbirki Učbeniki za tretje tisočletje (UZTT). Govori o povezanosti duše in telesa ter razkriva strupe (zamera, jeza, krivda, pomembnost, navezanost, …), s katerimi si onesnažimo dušo, da se posledice nenazadnje poznajo tudi na telesni ravni. Predoča nam tudi orodja (prizemljenost, iskrenost, odpuščanje, opazovanje), s katerimi ujetost v čas pretvorimo v svobodnost trenutka, da spremenimo sebe, ne drugih.
Ljudje večinoma živimo za včeraj in jutri, sedanji trenutek, ki je edini resničen, pa nam vselej uhaja in ga pravzaprav sploh ne živimo. Preteklost je polna uma, jeze, občutkov krivde, zamer, sovraštva in ljubosumja, prihodnost pa je prežeta s strahovi »kaj bo, če bo«.
Duša je čistina in ne prenese umazane embalaže – telesa. Zdravje ljudi najbolj načenjajo nevidna bremena oz. »kovčki prtljage« v obliki potlačenih čustev, podzavestnih vzorcev in prepričanj, saj povzročajo v ljudeh blokade in kasneje bolezni. Odpuščanje (sebi in drugim) je najmočnejše dejanje, ki osvobaja dušo in telo ter omogoča potovanje v višje zavedanje.
Biti opazovalec (in ne sodnik) vsega, kar nam je dano videti in slišati, je najboljša učna lekcija na podlagi lastnih izkušenj. Ljudje radi iščemo probleme in dežurnega krivca za naše stanje v drugih. Moder človek se zaveda, da lahko spremeni le sebe in ne drugih. Iz lastnih napak se uči, saj se zaveda, da so mu dane, da jih ozavesti, iz njih potegne nauk in s tem raste v zavedanju. Vedno je pravi trenutek TUKAJ in SEDAJ, da se spremenimo! Za svoje življenje smo odgovorni le mi – sami.
*Z Učbeniki za tretje tisočletje osvajamo pot do sebe in svojega poslanstva. Ko premagamo sebe, smo največji zmagovalci v svojem življenju! Ko živimo sebe in zavestno dvigujemo zavedanje, krepimo tudi psihofizično zdravje.
Za zanesljiv dvig zavedanja je idealno uporabiti najmočnejše orodje, s katerim si olajšamo spreminjanje samih sebe - in to so Učbeniki za tretje tisočletje.
UZTT so bili izdani po naslednjem vrstnem redu (berete jih lahko neodvisno od tega): Modrosti celega sveta, Kako zavestno živeti sedanji trenutek, Človek - energija in Človeštvo na poti k zavedanju. V pripravi so naslednji UZTT: Pogovori z vodniki, Življenje je pot, Osvobajanje človeštva in Razsvetlitev človeštva.
Mnogi naučeni ljudje jih spričo njihove navidezne enostavnosti sprva podcenijo in kasneje ugotovijo, da so bili v zmoti, saj je tukaj pomembno razumevanje, kar je nekaj povsem drugega. Napisani so bili z višjim namenom in so razumljivi za najširši krog ljudi. Način branja v smislu klasične knjige tu ne pride najbolj v poštev, temveč je bolje usvajati posamezna poglavja. UZTT vzemite kot delovno gradivo, kjer lahko vam pomembne dele podčrtujete, obkrožujete ipd. Ko raste vaše zavedanje, odpade marsikatero vprašanje in tudi ponovno branje posameznega poglavja vam vsakič odstira nove pomene.

Knjige imajo pozitiven naboj, zato imejte kakšno vedno s sabo. Denite si jo na prsi, ko ste v stresu, ali ko meditirate. Podstavite si kakšno pod vzglavje oz. mesto, kjer spite in dopustite, da se dogaja.
*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.
Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Smisel življenja je namreč biti v zavedanju in živeti sebe. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja
>> Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice