Članek
Hvala iz vsega srca
Objavljeno Apr 09, 2022

Nekateri ljudje pravijo, da je to prazna fraza. Pripadnost kultu. Pravijo, da »srca« ne razumejo. Da je srce mišica. Kar seveda tudi drži. Vendar je srce mnogo več kot to.

»Hvala iz vsega srca« niso besede iz uma, to ni prazna fraza, ampak je orodje zavedanja: pripomoček, motika za okopavanje in razbijanje trdih grud. Je tudi orodje, ki nas lahko v najtežjih trenutkih dvigne, ohrani in zaščiti pred nami samimi, pred delom nezavednega uma. Nezavedni um nenehno dela, zelo je zaposlen. Srcu preprečuje biti v miru.

V vsakem trenutku obstaja kaj, za kar sem lahko hvaležna iz srca. Za tortico v družbi danes. Za mir. Za zdravo telo. Za to, da diham »skozi srce«. Da imam varen prostor zase. Vodo. Hrano. Človeško dostojanstvo in neuničljivo sposobnost ljubiti iz srca. Da ta dar lahko vsak dan večam. Da je to moj največji, četudi umu nevidni dragulj. Da se tako dvignem iz navideznega občutka nemoči, v katerega me potiska nezavedni um. Hvala iz srca, da oseba, ki jo imam rada iz srca, ne opušča možnosti ljubiti, ampak se ima ob novi partnerici možnost naučiti ljubiti iz srca: premagati svoj največji strah, da ji bo v ljubezni in zavedanju nekaj odvzeto.

Zakaj je »hvala iz vsega srca« pomembno orodje?

Hvala, kadar prihaja iz uma, je izgovorjen z usti, ne s celim bitjem. Na življenje v nezavednem umu – v njegovih navideznih sladkostih ali temnih sadežih negativnih, razdiralnih, neozaveščenih čustev, stanj, misli, besed in dejanj – nas navaja celotna civilizacija. Večina vzgoje in izkušenj.

Kakšne so posledice življenja, ki se dogaja iz nezavednega uma? Okoli srca se nam z vsako nezavedno mislijo, besedo, dejanjem, izgradi nova plast "betonskega oklepa". Ta oklep okoli srca se z leti debeli in z njim naša osnovna nevednost, nezavednost. Ona je vir jeze in navezanosti.

Nevednost je prisotna kljub najvišjim stopnjam izobrazbe in inteligence iz uma. Vsaka nezavedna misel, beseda, dejanje je torej nekaj, kar preprečuje spoznati sebe in se zavedati sebe in biti to, kar smo: brez nazivov, brez imena, čista širjava biti. Hkrati pa nam onemogoča čutiti - čutiti iz srca, gledati, poslušati, tipati, jesti, se gibati in pogovarjati iz srca. Tako postanemo slepi za to, kar je, za radikalno realnost, za univerzalno naravno resnico in pravico, do katerih lahko dostopamo edino iz srca in v srcu.

Naša mesta niso po naključju betonske džungle. Naše informacije niso po naključju fake news. Naša življenja, zlasti življenja otrok, mladostnikov, starcev – niso po naključju življenja osamljenosti ali hlastanja po dotiku/stiku. Toda sms sporočilo ni stik. 

Celotna sodobna civilizacija – tehnika ni kriva – boleha zaradi zaklenjenega srca. Bolečino zaklenjenega srca je mogoče prekriti in potlačiti z nakupi, hlepenjem in pridobivanjem predmetov, ljudi-predmetov, živali-predmetov, izkušenj-predmetov. V potlačenosti je velik nemir. Betonska mesta so nemirna, hrupna. Mir je mogoč morda samo še na straniščih, prostorih izločanja smeti.

Hvala iz vsega srca je osnovno orodje zavedanja, s katerim samoumevnost, votlost, gluhost ali zaposlenost bivanja v oklepu uma razbijemo. Hvala iz srca razbija oklep uma. Omogoča nam priti v stik s srcem. Srce ni le mišica, ki črpa kri. Je tudi sedež razumevanja in zavedanja – prostor širjave. V srcu smo to, kar smo. Povsod drugod nas lahko prevara um, zvabi nas v zapor. Močnejši in bolj nezaveden kot je um, v hujšem ali tesnejšem zaporu živi človek in bolj je nemiren ter razdvojen, na sto kosov razsekan.

A včasih je težko vedeti, kdaj smo v srcu in kdaj ne. Misel nas hitro zavede. Ni druge kot imeti srčno namero za vsak dan, da smo neskončno v srcu. Hvala iz srca je osnovno orodje za revolucijo iz srca in v srcu in s srcem. To ni lepa ideja, ampak stvarna pot.

Hvala iz srca je osnovno orodje, ki nam omogoča povezati vse telesne organe s srcem. Telo tako postane neizmerno fin inštrument modrosti, vizij, smeri, v katero je treba iti kot posameznik in kot družba. Telo takrat deluje drugače kor iz uma. Iz uma delujoče telo je razsekano telo: nezavedne misli ga razsekajo in ga napravijo nemočnega, nepretočnega. Tako se oblikujejo energetske blokade, iz katerih postopoma pride do bolezni na telesni ravni. Hvala iz srca dobesedno zdravi, je pot k zdravju, ker pomaga povezati nepovezane dele telesa s srcem. 

Tako lahko je vaditi hvala iz srca. Vsak dan nešteto priložnosti za to.

Hvala iz srca odpre srce, razdre betonski oklep okoli srca, odčepi moč samozdravljenja, našega naravnega potenciala. 

Hvala iz srca pa je tudi zdravilo proti osamljenosti. Če zaprta srca ustvarjajo osamljene ljudi in hude navezanosti ter lastninjenje bitij, odprta srca ustvarijo pretok med dvema srcema. To je srčna vez. Kadar smo neskončno v srcu, nikoli nismo osamljeni, ker čutimo vsepovezanost z vsem živim. Smo preplet in sobivajoči. Ne pa ločeni iz uma na jaz in ti, po veri, naciji, statusu, kasti, izobrazbi, imetju, spolu, rasi, vrsti. Samo smo. Prebivalci planeta Zemlja.

Naša betonska mesta so odraz zabetoniranih src. Neskončno zapletena so, ogromno energije potrošijo. Planet tega ne vzdrži več. Od tod vojne za energente in vodo in rudnine.

Kvadratni meter gozda je preplet nešteto koreninic različnih rastlin in različnih živalskih vrst. Podpirajo se v življenju in preživetju: sobivajo. Gola srca v vsepovezanosti so natanko takšna. Povezana brez interesov, povezana skozi zavedanje in sobivanje. 

Rojeni naravni vodja načrtno spodbuja zavedanje v sebi in drugih. Zato z zavedanjem uporablja »hvala iz srca«. Raziskuje možnosti povezovanja iz srca. Kajti le te povezave (ne pa ustvarjanje individualnih getov, ki so nadaljevanje getov rase, vere, nacije itd.) omogočajo mir, notranji in zunanji.

Iz vsega srca hvala za ta zapis. Prosim, da sem v vsakem trenutku zmožna uporabiti neskončno zahvalo iz srca, da sem v širjavi srca, da osvobodim najprej sebe in potem druge spodbudim k temu. Da se dokončno in popolnoma osvobodimo vojn. Notranjih in zunanjih.

Naj ta mir po srčnih vezeh gre ta trenutek k vsem bitjem.

>>Po nareku višje inteligence zapisala Alenka Jovanovski, glasnica zavedanja, intuitivna raziskovalka in poznavalka pretočnih energij

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so zaradi svojega naboja telesno in duševno pomirilo. V njih je zapisano najmočnejše zavedanje. Največ posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice