Članek
S srcem povezano, enovito telo-duša
Objavljeno Apr 01, 2022

Koncept dela, zlasti koncept intelektualnega in miselnega dela v okviru odtujitve (alienacije) kot strukture družbe, načina produkcije in psihostrukture posameznika ustvarja zelo prefinjena potlačena čustva: navidezni mir.

Zaradi tega je vprašljivo, kaj je rezultat takšnega dela (če se ne dogaja kot namera iz srca, delovanje in usklajenost z univerzalno naravno resnico).

Čustvena potlačitev: ne pokazati roditelju žalosti, da ga ne bi prizadel.

Čustvene potlačitve ustvarjajo blokade v energetskem in nato fizičnem telesu (ter končno bolezni). A hkrati telo zaradi teh blokad "razpade", ni povezano s sabo, ni povezave telesnega dela ali organa s srcem, zgolj povezava z glavo/nezavednim umom. Zato je ob osvoboditvi blokad treba napraviti tole:

1. povezati del ali organ telesa s srcem

2. ga napolniti z ljubeznijo iz srca

3. ustvariti novo navado delovanja dela telesa iz srca (zlasti noge, roke, čutilni organi)

4. sproščeno energijo po potrebi uporabiti oz. sprostiti z gibanjem, da je nezavedni um ne veže nazaj

Čustvene potlačitve: ustvarjajo nemir.

Ko močan dogodek ali izkušnja zareže v čustvene potlačitve, se sproža ogromno energije in delo ali mehanizem potlačitve energije ne more vezati v navidezni mir.

Takrat lahko intelektualno delo postane nemogoče. Pri nekaterih osebah pa je ravno intelektualno delo navada in sam mehanizem potlačitve.

Čustvene potlačitve so osnova neiskrenosti in manipulacije. Kot tudi navideznega mira. Ta se odraža ravno kot votlost občutka, votlost odnosov, odtujenost svojemu bitju.

Zdravilo je iti v srce, predati problem srcu, ga zažgati v srcu, delovati vse do občutka miru. Uporabiti vsa orodja in pripomočke zavedanja.

Osvoboditev od čustvenih potlačitev skupaj s hranjenjem svojega bitja z ljubeznijo (celo na celični ravni) je zdravilo za to, da svojega telesa ne uporabljamo kot predmeta

In da tudi tujih teles ne uporabljamo kot predmetov.

Uporaba telesa, svojega in tujega, kot da je predmet, se kaže na dva načina: kot zanemarjanje/zapostavljanje/žrtvovanje/zloraba/zavrženje/uboj telesa (da na bi čutilo) ali kot obsesija s podobo telesa. Uporaba telesa se lahko kaže tudi kot umska dresura telesa ali kot podivjanost telesa (ko dresura popusti, denimo v seksualnem aktu, ki omogoča začasno sprostotev, ne pa ljubljenja). V teh primerih je telo je uporabljeno na ego način. 

Neuporaba telesa je izstop iz predmetenja lastnega in tujega telesa. Je odprtost, nevtralnost, ljubeč in negujoč odnos s telesom (vsemi njegovimi deli). Omogoča in odpira delovanje inteligence telesa: telo nenehno daje znake, signale. Telo, ki je dobro povezano s srcem, postane podpora zavedanju in modrosti. V tem smislu je dragoceno. Ni več samo embalaža za dušo, ampak medij, skozi katerega duša neovirano deluje.

Pojdimo torej v srce. Ostanimo v njem.

Naše telo naj bo povezano s tem, kar smo. To je izhod iz odtujenosti/alieniranosti od sebe, svojega bitja. Je tudi revolucionarno dejanje, ki lahko na kolektivni ravni preseka z obsedenostjo predmetenja sebe in drugih, a tudi razdre sistem, ki je obseden s proizvodnjo predmetov.

Delovati iz srca in brezpogojne ljubezni je odrešitev za človeka. Hkrati pa takšno delovanje - možno na osnovi nepredmetenja telesa - potrebuje rojeni naravni vodja: za to, da dopusti rešitve in vizijo v skladu z univerzalno naravno resnico.

>>Po nareku višje inteligence zapisala Alenka Jovanovski, glasnica zavedanja, intuitivna raziskovalka in poznavalka pretočnih energij

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z rojenimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice