Članek
Univerzalne naravne vrednote
Objavljeno Mar 19, 2022

Univerzalne naravne vrednote niso samo abstraktne nalepke ali besede na papirju, ampak način življenja in odzivov na vsakdanje situacije. Ta način odzivanja se ne dogaja iz ega oziroma nezavednega uma in njegovih produktov, pač pa iz srca (iz razuma, visokega zavedanja).

Univerzalne naravne vrednote stopijo v dejanje oziroma postanejo aktivne edino v povezavi z univerzalno naravno resnico: stanjem biti, ki ga ne zanima delni ali posamezni prav, ampak tisti prav, ki je hkrati prav za mene, za tebe, za nekoga tretjega (ne glede na raso, spol, nacionalnost, vero, status, imetje, starost ali vrsto življenja): za človeka enako kot za žival in naravno okolje, v katerem se dogaja ali poteka neskončnost življenja.

To stanje biti je tudi tisto, v odnosu do katerega šele lahko zasije to, kar v resnici vsak posameznik je (ne pa, kar se mu dozdeva da je kot ego, spol, rasa, starost, status, vera, nacionalnost itd.).

Univerzalna naravna resnica je v vsem, je najnaravnejše stanje človeškega bitja. Vendar pa lahko v stik z njo pridemo le skozi srce in v srcu, kadar zgolj smo in delujemo, govorimo, mislimo ali pa smo v stanju globoke meditacije. 

Ego in stalni krči nezavednega uma v hipu preglasijo univerzalno naravno resnico, jo obarvajo oziroma zamažejo. Da postane nevidna. To lahko primerjamo s hlepenjem po čedalje glasnejši in bučni glasbi, po glasbi kot zvočni kulisi, po hrupu kot navadi, ki omogoča pobegniti od sebe - vendar tudi ne slišati tišine. 

Od tod se poraja delni (parcialni) prav, na podlagi katerega deluje ego in na podlagi katerega nastane delitev na "nas" in na "druge", o katerih sodimo in jih okrivljamo za stvari (bolečino, trpljenje), ki jih povzroča nezavedni um s svojimi strupenimi plini - ti so tisti, zaradi katerih kljub polno delujočim očem in vidu NE VIDIMO dejanskosti takšne, kakršna je, ampak kakršno hoče videti ego, da bi zavaroval svoj obstoj.

Univerzalna naravna resnica se razcveta kot tišina. Delne resnice iz ega se dogajajo kot hrup, preglasitev tišine, molk (utišanje drugih bitij).

Univerzalna naravna resnica je stanje biti: ko samo smo - in ni hotenj. "Hočem" me lahko pogubi in torej pelje v smrt. Samo biti in nič hoteti pa je najgloblji princip neskončnosti, nedokončanosti življenja.

Življenje pa je vse-živo in neskončno živo, teče skozi neskončnost duše, ki - dokler na sebi nosi zapise nezavedanja oz. nezavednega uma - menja različna telesa. Slednja se ravno zaradi zapisov nezavednega uma iztrošijo in odmrejo, so zapisana minljivosti. Toda če zapise nezavednega uma, ki razdvaja dušo in telo, popolnoma in neskončno očistimo, se razmerje med dušo in telesom spremeni v vseživost.

Univerzalne naravne vrednote so podpora univerzalni naravni resnici, omogočajo živeti v skladu z univerzalno naravno resnico: 

- iskrenost (do sebe - v nasprotju s prikrojitvijo, lažjo, nezavedno ali zavestno manipulacijo ali lažnim prepričanjem), 

- poštenost (najprej do sebe), 

- hvaležnost iz srca

- dobrosrčnost do sebe in vseh drugih (odsotnost kalkulacije)

- ravnodušnost (ko naš nezavedni um ne poskoči in se ne poisti z dogodkom ali čustvi in mislimi, ki nas peljejo še globlje v krč, nezavedanje, trpljenje ali hlastanje po užitkih kot kompenzacijo za potlačena čustva), 

- zaupanje vase in višjo inteligenco,

- prizemljenost (biti prisotni v sedanjem trenutku), 

- notranji mir.

Univerzalne naravne vrednote živimo, kolikor živimo, delujemo, govorimo, mislimo in samo smo - v srcu.

To je najpreprostejši način, ki je vzrok vse sreče in radosti za nas in druge. Na ta način nismo ločeni od drugih, ampak neskončno povezani in prepleteni z njimi v vseživljenje. Samo smo, opazujemo, ne sodimo. 

Rojeni naravni vodje živijo univerzalne naravne vrednote. In jih ne opuščajo ne glede na karkoli. To je kar težko doseči. Vendar smer je tukaj podana in jasna.

Sodba in sojenje je obarvanje univerzalne naravne resnice v ego-resnico in nezavedanje, iz česar se ob drvenju v brezno nezavedanja porajajo krivice, krutosti, vojne - množica slabih karmičnih semen, ki nekoč v prihodnosti kakor bombe eksplodirajo in prinesejo trpljenje.

Univerzalne naravne vrednote pa po drugi strani podpirajo zavedanje in dobre pogoje življenja. So semena, ki dajejo srečo. Zato je ta semena treba skrbno varovati in čimveč sejati: svoja dejanja, besede in misli prepojiti z njimi.

Bodimo v srcu. Delujmo v srcu 48 ur na dan. Črna semena v srcu pretvorimo in preobrazimo in jih tako sproti, vsak dan in takoj, očistimo z zavedanjem in orodji ter pomagali zavedanja. Kajti vse je  življenje. Vsako sekundo se odločajmo zanj.

>>Po nareku višje inteligence zapisala Alenka Jovanovski, glasnica zavedanja, intuitivna raziskovalka in poznavalka pretočnih energij

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z rojenimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.

Več informacij: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, 041 435 785 (Bogdan), FB: Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek in Modrosti univerzalne naravne resnice