Članek
Kako prekiniti toksično igro: skrivanje sebe - ugajanje drugim
Objavljeno Jan 29, 2022

Skrivanje sebe je ena od oblik laži in manipulacije s sabo in drugimi. Sebe skrivamo, ker pričakujemo, da nas bodo drugi zavrnili, če bomo to, kar globoko v sebi smo. Na ta način pa v resnici zelo škodimo sebi. Celo svoje prijatelje in partnerje iščemo glede na podobo, ki jo igramo v svetu. Zaradi pomanjkanja iskrenosti s sabo tako lahko izkušamo osamljenost in obenem bežimo v osamo, kjer si odpočivamo od vloge v svetu, ugajanja drugim ter samega skrivaštva.

Skrivanje sebe je torej tudi ena od osnovnih oblik nesprejemanja oz. sovraštva do sebe. Prav to dvoje pa nas v življenju lahko potisne na rob ali v slepo ulico, od koder se lahko izvlečemo le sami, z močjo zavedanja, ali pa zavoljo opozorila stvarstva: neprijetnega dogodka, s katerim nam je odvzeto navidezno udobje, ki nam ga nudi skrivaštvo.

Kako biti goli in bosi s sabo v zavedanju in necenzurirani iskrenosti? To je pot prizemljenega in zavedajočega odkrivanja in raziskovanja, kdo v resnici smo. To je lahko darilo samim sebi - in drugim. Je mogoče, da smo se s skrivaštvom in ugajanjem drugim bali izgubiti iluzijo srečnih odnosov in se bali živeti v brezpogojni ljubezni?

Vabljeni na spletno predavanje preko platforme Zoom, ki bo v PONEDELJEK, 31. 1. 2022 ob 18:30. Prijave pošljite na e-naslov: ucbeniki.za.tretje.tisocletje@gmail.com, s katerega vam bomo posredovali povezavo.

S tem sodelujete v naši aktivnosti in vas bomo, če že niste, dodali na tedenski seznam e-obveščanja, s katerega se lahko kadarkoli odjavite. Povezava bo veljala 40 minut in jo bo treba po izteku za nadaljevanje ponovno klikniti. Dodatne informacije: 041 435 785 (Bogdan).

Predavata glasnika zavedanja Bogdan Rahten, predavatelj univerzalne naravne resnice, in Alenka Jovanovski, intuitivna raziskovalka ter čutna poznavalka pretočnih energij

*Višje zavedanje ne omogoča le boljšega zdravja, temveč predvsem modre oz. razumske življenjske odločitve. Z njim dosledno naslovimo vse, kar smo hote ali nehote pometli pod preprogo, nevidno breme pa onemogoča, da stvari vidimo jasno in zaživimo v lastnem miru.

Zavedanje po poti univerzalne naravne resnice je povsem nevtralna ponovna pot do sebe in dejanska samopomoč oz. prisebnost v najboljšem pomenu te besede. Temeljno orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje, ki so duševno in telesno pomirilo, največ pa posameznik naredi z globoko srčno namero, da se premaga in s sodelovanjem z brezpogojnimi naravnimi zdravilci - glasniki zavedanja.