Članek
Samoumevnost
Objavljeno Jun 02, 2020

Ljudje na Zemlji velikokrat jemljejo hvaležnost za samoumevno. Samoumevnost je v bistvu nehvaležnost.

Nehvaležnost iz nezavedanja ali tudi nizkega zavedanja nas pripelje do popolne samoumevnosti.

Človeku, ki ne zna reči hvala iz srca in izraziti svoje iskrene hvaležnosti, postajajo hvaležna dejanja sočloveka samoumevna.

Kar naenkrat se mu zdi, da mora imeti vse, a se tega niti malo ne zaveda, kaj šele, da bi se zahvalil stvarstvu oz. osebi, ki mu je neko uslugo naredila. Veliko stvari nam je čisto samoumevnih, sploh ne pomislimo, da bi se kdaj zahvalili za življenje na Zemlji in za vse dobrine, ki jih imamo (za čudovito naravo, čisto pitno vodo, krasen zrak, hrano, dragoceno zdravje in seveda za vse ljudi okoli sebe). Vse to Zemljanom postaja samo po sebi umevno, veliko jih na to nikoli ne pomisli.

Se pa prebujajo duše, kot je tudi ta, ki piše, kar ji je narekovano. Te duše so tiste, ki želijo vsem povedati, da je vsakdanja hvaležnost potrebna vsem Zemljanom. Če bodo Zemljani ozavestili hvaležnost in jim ta ne bo več »kar nekaj«, potem je to odrešitev za vse ljudi, živali in rastline.

Pehanje za materialnim oz. boj za materialno preživetje je Zemljane pahnil v robotizacijo človeškega telesa in duha. Človek-duša-energija je postal sam sebi največja blokada sproščenosti, svobode, spoštovanja in hvaležnosti. Material je pahnil človeka v večno dokazovanje, tekmovanje, tekanje in lovljenje samega sebe ter v še večji razkorak na poti do sebe.

Material in status sta največja motivatorja pomembnosti. Pomemben pa je človek samo takrat, ko vse to doseže v družbi.

Zahvaljujte se vsak trenutek, ko začutite iz srca, podarite vse res iz srca, zavedajte se občutka, ki ga občutite, ko se zahvalite, kaj se takrat v vas predrami in zbudi, ko ste nekaj naredili … Ničesar ne pričakujte, ampak se samo predajte življenju in zaupajte v stvarstvo in v vse, kar vam pripada.

Vsi smo le kapljice, a kapljice se združijo v jezera, reke, morja in oceane … In tako močna je tudi hvaležnost, za katero ni nič samoumevnega.

Iz knjige: Človek - energija; iz poglavja: Samoumevnost

Preko univerzalne oz. naravne resnice, dvigamo zavedanje o sebi in se učimo opuščati nepotrebno prtljago, ki bremeni našo dušo in tudi zdravje. Najmočnejše orodje za dvig zavedanja so Učbeniki za tretje tisočletje. Naredimo prave korake za resnične spremembe. Sprejmimo iskrene odločitve za lasten dobrobit!

WWW: publishwall.si/ucbeniki_za_tretje_tisocletje
FB: 
Učbeniki za tretje tisočletje - Kako zavestno živeti sedanji trenutek